Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία η Mission E θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019, ενώ ο στόχος της είναι να παράγει κάθε χρόνο από 15.000 έως 20.000 κομμάτια.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί στη Porsche. Μιλάμε για μια αυτοκινητοβιομηχανία που στα 87 χρόνια ζωής της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τετράτροχα του πλανήτη, ορισμένα μοντέλα της έχουν περάσει στη σφαίρα του μύθου, ενώ έχει αγαπηθεί από τους stars του Hollywood και τους λάτρεις της ταχύτητας όσο λίγες μάρκες. Με έναν απλό υπολογισμό, κάποιος θα σκεφτόταν, ότι η Porsche δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στη λογική της για να συνεχίσει να θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες του πλανήτη.

Όμως στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζουν ότι σήμερα τα πράγματα αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Έτσι, για να μην μείνουν εκτός παιχνιδιού, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μέλλον. Και -κατά πολλούς- το μέλλον των τροχών είναι ηλεκτρικό.

Η Porsche έμεινε πιστή στο επιθετικό design (παρά το γεγονός ότι διαθέτει 4 πόρτες), προσθέτοντας αρκετά φουτουριστικά στοιχεία και όμορφες καμπύλες στο αμάξωμα.

Ήταν το 2015, στο Frankfurt Motor Show, όταν η Porsche έδωσε στον κόσμο μια ιδέα για το πώς θα κοιτάξει στα μάτια την Tesla. Και σιγά-σιγά πλησιάζει η στιγμή που η Mission E θα φύγει από τον concept κόσμο της και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στους δρόμους. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία η Porsche Mission E θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019, ενώ ο στόχος της είναι να παράγει κάθε χρόνο από 15.000 έως 20.000 κομμάτια.

Η Mission E θα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ., η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία της θα φτάνει τα 500 χλμ.

Ωστόσο αυτό που εντυπωσιάζει στη Mission E είναι οι επιδόσεις της. Σύμφωνα με τη Porsche το e-μοντέλο της θα κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν περισσότερους από 600 ίππους, θα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ., η τελική της ταχύτητα θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία της θα φτάνει τα 500 χλμ.

Φυσικά δεν είναι μόνο η τενχολογία που κάνει την Mission E τόσο ξεχωριστή, αλλά και ο σχεδιασμός της. Η Porsche έμεινε πιστή στο επιθετικό design (παρά το γεγονός ότι διαθέτει 4 πόρτες), προσθέτοντας αρκετά φουτουριστικά στοιχεία και όμορφες καμπύλες στο αμάξωμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ατσάλι και ανθρακονήματα.

Η Porsche Mission E θα κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις, με τις φήμες να λένε ότι η τιμή της βασικής έκδοσης θα αγγίζει τα 85.000 δολάρια.

Η Porsche Mission E θα κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις, με τις φήμες να λένε ότι η τιμή της βασικής έκδοσης θα αγγίζει τα 85.000 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Φετίχ. Τα 5 πιο stylish concept αυτοκίνητα του 2017

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top