Ο «συνδετήρας» του οίκου Prada που προκάλεσε αντιδράσεις στο ίντερνετ.

  Ήταν πριν από περίπου 2,5 μήνες όταν το ίντερνετ πήρε φωτιά με την τσάντα αξίας 2.000 ευρώ που παρουσίασε ο οίκος Balenciaga. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η τιμή, αλλά ο συνδυασμός τιμής και design, καθώς η τσάντα ήταν σχεδόν αντιγραφή της γνωστής σε όλου μας μπλε τσάντα της IKEA που κοστίζει 0.99 ευρώ!

  Η δημιουργία του οίκου Balenciaga έγινε viral, χάρη στην πανέξυπνη απάντηση της IKEA και μετά από λίγες ημέρες το θέμα ξεχάστηκε, όπως άλλωστε ξεχνιούνται τα περισσότερα τέτοια θέματα στα χρόνια του ίντερνετ. Κατά πάσα πιθανότητα κάποιες κυρίες θα έσπευσαν να δώσουν 2.000 ευρώ για να την αποκτήσουν. Και γιατί όχι, αφού είχαν τα λεφτά, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

  Τώρα, ήταν η σειρά του οίκου Prada να βρεθεί στο μάτι του net κυκλώνα, χάρη στην τελευταία του δημιουργία. Ο Ιταλικός οίκος μόδας, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίασε έναν συνδετήρα αξίας 160 ευρώ. Γιατί τόσο ακριβά; Μα επειδή έχει πάνω του το logo του οίκου.

  Από τις πιο έξυπνες ατάκες στο Twitter.

  Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για συνδετήρα, αλλά για ένα αξεσουάρ για να κρατά τα χρήματα (money clip) που έχει το σχήμα συνδετήρα και είναι κατασκευασμένο από ασήμι. Φυσικά τα social media δεν χρειάστηκαν και πολύ χρόνο για να αντιδράσουν και να δείξουν τον εκνευρισμό τους.

  «Αν αγοράσω τον συνδετήρα, δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για να κρατήσει», «πως γίνεται η Prada να πουλάει έναν συνδετήρα πιο ακριβό από όσα χρήματα βγάζω εγώ μέσα σε μια μέρα», «ελπίζω αυτός ο συνδετήρας εκτός από τα χρήματα να κρατάει σε τάξη και τη ζωή μου» ήταν μερικά από τα σχόλια στο Twitter.

  Και μπορεί σε όλους μας να προκαλεί εντύπωση γιατί κάποιος να φτιάξει ένα τόσο ακριβό αξεσουάρ και ποιοι θα το αγοράσουν στην τελική, αλλά όπως εξηγεί και η εφημερίδα Gurdian δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε η τελευταία σίγουρα) που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

  Δείτε 3 πανάκριβα και συγχρόνως άχρηστα αντικείμενα μεγάλων οίκων και γνωστών σχεδιαστών.

  Χάρτινη σακούλα αξίας 255 ευρώ.

  Ποιος ξεχνάει την Γερμανίδα designer Jil Sander, που πριν από 5 χρόνια παρουσίασε περήφανα μια χαρτοσακούλα που κόστιζε 255 ευρώ. Ναι, ολόιδια χαρτοσακούλα, σαν και αυτές που βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια στο σούπερ μάρκετ.

  Πλαστική σακούλα αξίας 340 ευρώ.

  Οι… σακούλες όμως φαίνεται πώς έχουν την τιμητική τους σε αυτή την λίστα και εξιτάρουν τους σχεδιαστές. Το 2014 ο οίκος Ashish είχε κυκλοφορήσει μια σειρά από πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ, που η κάθε μια είχε διαφορετικό logo πάνω και της πωλούσε από 340 ευρώ.

  Το τούβλο της Supreme έφτασε να πωλείται 1.000 ευρώ στο eBay!

  Θέλετε κάτι ποιο τρελό; Τότε θυμηθείτε το τούβλο που κυκλοφόρησε η εταιρία Supreme πριν από ένα χρόνο και το χρέωνε 25 ευρώ. Το τούβλο, 25 ευρώ. Για την ιστορία μέσα σε μια μέρα τα Supreme bricks εξαντλήθηκαν και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν το δικό τους στο ίντερνετ για 1.000 ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Οι απίστευτες business με τα πλαστικά -κυριολεκτικά- τρόφιμα στην Ιαπωνία

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top