Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Émile Hermès για το 2014

Αυτά είναι τα πρότζεκτ που ξεχώρισαν στην τρίτη επέτειο του διεθνούς βραβείου design που υποστηρίζει ο εμβληματικός γαλλικός οίκος.

Γράφει : Guest / Στυλ

 

 

H τρίτη χρονιά του Prix Émile Hermès είχε φέτος θέμα «λίγος χρόνος για τον εαυτό μας». Ένας αέρας απομόνωσης, ενδοσκόπησης ή απλώς «dolce far niente» (η γλυκιά ραθυμία του μηδέν πράττειν) διέπνεε τις περισσότερες δημιουργίες που πατρονάρισε και φέτος η Hermès, ένα όνομα ταυτισμένο εξίσου με την τέχνη και το artisanat, όσο και με την πολυτέλεια.

Περισσότερα από 700 πρότζεκτ προερχόμενα από 54 διαφορετικές χώρες υποβλήθηκαν στην κριτική επιτροπή της οποίας προήδρευσε ο αρχιτέκτων Michele De Lucchi.

Τελικώς επελέγησαν τρεις ισότιμοι νικητές: Οι Johan Brunel & Samuel Misslen (Γαλλία) με το πρωτότυπο φυσικά κλιματιζόμενο «καλυβάκι» τους, σαν φουτουριστικό γιουρτ, που ονόμασαν «La Capsule ventilée». Ο Paul Tubiana (Ελβετία) με το κομψό χώρισμα γραφείου – βεντάλια, ονόματι «Leon» που προσφέρει λίγη ιδιωτικότητα στο χώρο εργασίας. Και οι Antoine Lesur και Marc Venot (Γαλλία) με το «Hut», ένα μικρό κουβούκλιο που θυμίζει τηλεφωνικό θάλαμο και σε προστατεύει -χωρίς να σε απομονώνει- από τον έξω κόσμο. Οι δημιουργοί των τριών βραβευμένων ιδεών θα μοιραστούν ισόποσα το έπαθλο των 30.000 ευρώ.

 

www.prixemilehermes.com
Φωτογραφίες: Marc Domage © Fondation d’entreprise Hermès

Δείτε τους τρεις πρώτους νικητές μαζί με τους υπόλοιπους 9 φιναλίστ:

La Capsule - Atelier Jes

La Capsule – Atelier Jes

Léon - Paul Tubiana

Léon – Paul Tubiana

A space to think - Ania Rosinke /Hut - Antoine Lesur & Marc Venot

A space to think – Ania Rosinke /Hut – Antoine Lesur & Marc Venot

Mola - Suman & Poulami Biswas

Mola – Suman & Poulami Biswas

Rocking lounge - Yashesh Virkar

Rocking lounge – Yashesh Virkar

Rocking feet - Anaïs Benoît

Rocking feet – Anaïs Benoît

Window seat - Kelvin Lim

Window seat – Kelvin Lim

Hush - Sébastien Cordoléani

Hush – Sébastien Cordoléani

Jeux de mains - Colin Peillex

Jeux de mains – Colin Peillex

Solitude - Sander Brouwer & Mara Ribone

Solitude – Sander Brouwer & Mara Ribone

Moment for oneself - Maciej Chmara

Moment for oneself – Maciej Chmara

Δείτε επίσης

Πιο δημοφιλή

Η πρόσφατη κοινή εμφάνιση της Hailey Baldwin και του Justin Bieber μας θυμίζει το βαθμό της ενδυματολογικής ανομοιομορφίας που έχουν τα ζευγάρια και στα μέρη μας. Τείνει να γίνει κακή μόδα πια. Οι άντρες να ντύνονται λες και πάνε στο γήπεδο, την ίδια στιγμή που οι παρτενέρ τους είναι άψογα ντυμένες. Λίγη σοβαρότητα και σεβασμός δεν βλάπτει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Block722 σχεδίασε την εξοχική κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας συνδυάζοντας τη γοητεία των παραδοσιακών χωριών του Αιγαίου με τη σύγχρονη σχεδιαστική πολυτέλεια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κυματιστά μοτίβα στην πρόσοψη και προσεγμένη μεταμόρφωση ενός κτιρίου του '60 στις ανάγκες ενός σύγχρονου boutique ξενοδοχείου. To έργο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΑΑΚ με στόχο να εντάξει αρμονικά το κτίριο στη ζωντανή καθημερινότητα της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πρόκειται για μια συνεργασία που θα συζητηθεί. Η Swatch δημιούργησε πέντε νέα καταδυτικά ρολόγια παίρνοντας ως βάση το πρώτο αυθεντικό ρολόι του είδους που φτιάχτηκε από την Blancpain. Τα ρολόγια που έχουν ως θέμα τους πέντε ωκεανούς της Γης θα κυκλοφορήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένα καταστήματα της Swatch.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top