Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Émile Hermès για το 2014

Αυτά είναι τα πρότζεκτ που ξεχώρισαν στην τρίτη επέτειο του διεθνούς βραβείου design που υποστηρίζει ο εμβληματικός γαλλικός οίκος.

Γράφει : Guest / Στυλ

 

 

H τρίτη χρονιά του Prix Émile Hermès είχε φέτος θέμα «λίγος χρόνος για τον εαυτό μας». Ένας αέρας απομόνωσης, ενδοσκόπησης ή απλώς «dolce far niente» (η γλυκιά ραθυμία του μηδέν πράττειν) διέπνεε τις περισσότερες δημιουργίες που πατρονάρισε και φέτος η Hermès, ένα όνομα ταυτισμένο εξίσου με την τέχνη και το artisanat, όσο και με την πολυτέλεια.

Περισσότερα από 700 πρότζεκτ προερχόμενα από 54 διαφορετικές χώρες υποβλήθηκαν στην κριτική επιτροπή της οποίας προήδρευσε ο αρχιτέκτων Michele De Lucchi.

Τελικώς επελέγησαν τρεις ισότιμοι νικητές: Οι Johan Brunel & Samuel Misslen (Γαλλία) με το πρωτότυπο φυσικά κλιματιζόμενο «καλυβάκι» τους, σαν φουτουριστικό γιουρτ, που ονόμασαν «La Capsule ventilée». Ο Paul Tubiana (Ελβετία) με το κομψό χώρισμα γραφείου – βεντάλια, ονόματι «Leon» που προσφέρει λίγη ιδιωτικότητα στο χώρο εργασίας. Και οι Antoine Lesur και Marc Venot (Γαλλία) με το «Hut», ένα μικρό κουβούκλιο που θυμίζει τηλεφωνικό θάλαμο και σε προστατεύει -χωρίς να σε απομονώνει- από τον έξω κόσμο. Οι δημιουργοί των τριών βραβευμένων ιδεών θα μοιραστούν ισόποσα το έπαθλο των 30.000 ευρώ.

 

www.prixemilehermes.com
Φωτογραφίες: Marc Domage © Fondation d’entreprise Hermès

Δείτε τους τρεις πρώτους νικητές μαζί με τους υπόλοιπους 9 φιναλίστ:

La Capsule - Atelier Jes

La Capsule – Atelier Jes

Léon - Paul Tubiana

Léon – Paul Tubiana

A space to think - Ania Rosinke /Hut - Antoine Lesur & Marc Venot

A space to think – Ania Rosinke /Hut – Antoine Lesur & Marc Venot

Mola - Suman & Poulami Biswas

Mola – Suman & Poulami Biswas

Rocking lounge - Yashesh Virkar

Rocking lounge – Yashesh Virkar

Rocking feet - Anaïs Benoît

Rocking feet – Anaïs Benoît

Window seat - Kelvin Lim

Window seat – Kelvin Lim

Hush - Sébastien Cordoléani

Hush – Sébastien Cordoléani

Jeux de mains - Colin Peillex

Jeux de mains – Colin Peillex

Solitude - Sander Brouwer & Mara Ribone

Solitude – Sander Brouwer & Mara Ribone

Moment for oneself - Maciej Chmara

Moment for oneself – Maciej Chmara

Δείτε επίσης

Πιο δημοφιλή

Υψιστος νεωτερισμός ή καταστρατήγηση κάθε μποντικής λογικής; Ο sartorial expert μας ανατέμνει -και εν τέλει αποδομεί- το φαντεζί σακάκι του Daniel Craig όχι τόσο για το χρώμα, όσο για την έλλειψη αρμονίας που προκάλεσε γενικευμένο... χάος στην πρεμιέρα της ταινίας No Time To Die.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχει χυμώδεις καμπύλες και είναι τόσο αληθινή όσο και αδυσώπητα σέξι. Κατάφερε να μπει στο χώρο της μόδας διατρανώνοντας τη διαφορετικότητά της και δίχως να κρύβει τις γλυκές της «ατέλειες».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτή η σεπτή μορφή της υποκριτικής τέχνης κλείνει σήμερα τα 73 της χρόνια. Ο Τζέρεμι Άιρονς είναι η επιτομή της ευγένειας, της ευπρέπειας και της φινέτσας. Οσκαρικός με ένα εντελώς δικό του στυλ, το οποίο δεν γίνεται να μην λατρέψεις. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με βασική έμπνευση από την pop -τα χρώματα θυμίζουν Squid Game!- και την street κουλτούρα, δημιουργήθηκε στην Πυλαία σε έκταση 1045τμ. Για φαγητό, ποτό και καφέ από σταθμευμένα βανάκια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top