Το στάδιο Ras Abu Aboud θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ και κοντέινερ πλοίων. (Φωτογραφίες: Supreme Committee for Delivery & Legacy)

  Τι κι αν χρειάζονται ακόμα 5 χρόνια μέχρι την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ; Κάθε μέρα, με κάποιο τρόπο, το ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής καταφέρνει και βρίσκεται στα ΜΜΕ με αφορμή το Μουντιάλ. Πότε με τις καταγγελίες για χρηματισμό μελών της FIFA, πότε για τις αλλαγές στις ημερομηνίες των αγώνων, το Κατάρ ζει για τους χειρότερους λόγους στους ρυθμούς της «στρογγυλής θεάς».

  Αυτή τη φορά όμως, το Μουντιάλ του 2022 και το Κατάρ, επανήλθαν στο προσκήνιο για καλό λόγο. Η SC (Supreme Committee for Delivery & Legacy), η αρχή που είναι υπεύθυνη για τις υποδομές της διοργάνωσης, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια για την κατασκευή του 7ου γηπέδου και το αποτέλεσμα είναι αν μην τι άλλο εντυπωσιακό.

  Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το γήπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί κάπου αλλού.

  Το στάδιο Ras Abu Aboud θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ και κοντέινερ πλοίων, ενώ κάθε ένα από αυτά θα περιλαμβάνει αποσυναρμολογούμενα καθίσματα, τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Το πιο εντυπωσιακό; Το σχέδιο εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το γήπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί κάπου αλλού.

  Το σχέδιο του σταδίου Ras Abu Aboud, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 40.000 θεατών, ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Fenwick Iribarren Architects και αναμένεται η κατασκευή του να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

  Η κατασκευή του σταδίου Ras Abu Aboud αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020.

   

  Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το μέλλον στο ελληνικό package design

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top