Αυτά τα ρολόγια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ακριβείας των Ο.Υ.Κάδων (panerai.com).

  Ο οίκος με έδρα τη Φλωρεντία επέλεξε το στρατιωτικό πράσινο για τα καινούργια καντράν της εμβληματικής της σειράς, η οποία κουβαλάει βαριά κληρονομιά. Μιλάμε εδώ για τέσσερις ερμηνείες, όλες τους διακριτές από τις λειτουργίες τους, τις διαστάσεις και τα υλικά τους. Που τις συνδέει, όμως, ο αυτός χρωματικός κώδικας όπως και η αισθητική ταυτότητα μιας χαρακτηριστικής κάσας σε σχήμα μαξιλαριού, με τα τυπικά «κερατάκια» για το μπρασελέ εκείνου του «εξελιγμένου» Radiomir του 1940.

  Ήταν τότε που η Officine Panerai έγινε ο επίσημος προμηθευτής του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. Και το έκανε για πάνω από μισό αιώνα. Βέβαια, η ιστορία ξεκινάει το 1916, όταν ο Guido Panerai, εγγονός του ιδρυτή, επινοεί το «Radiomir», ένα φωσφορίζον υλικό που επιτρέπει να βλέπεις την ώρα ακόμα και σε μεγάλα βάθη.

  Τα τέσσερα νέα μοντέλα επί σκηνής (panerai.com).

  Αυτό είναι το DNA της. Ρολόγια ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ακριβείας των Ο.Υ.Κάδων. Τούτο το παρασημοφορημένο πεντιγκρί, για καιρό απόρρητο, από το 1993 στολίζει και τους καρπούς μάχιμων πολιτών. Και φέτος με τρία μοντέλα των 45 mm από ατσάλι κι ένα ακόμα των 48 mm από μαύρο κοκκώδες κεραμεικό.

  Χαρίζουν έναν αέρα vintage και προσφέρονται για ειδικές αποστολές. Συμβουλή: Προτιμήστε να κλέψει το λευκό σας πουκάμισο αντί για το ρολόι.

  Το βαθύ ματ πράσινο χρώμα είναι ο κοινός παρονομαστής (εξάλλου, μετά το μπλε που άρχισε να μας βγαίνει από τη μύτη, είναι το χρώμα της σεζόν), μαζί με το ζαφειρένιο καμπύλο κρύσταλλο, τους αμμοβολημένους μπεζ δείκτες και τα λουράκια από φυσικό ιταλικό δέρμα («Assolutamente» ή «Ponte Vecchio»). Μια ιστορία που διαιωνίζεται και εξαρσιώνεται. Που συνεχίζει το μύθο.

  Me μπεζ μπρασελέ για τα ρολόγια από ατσάλι (panerai.com).

  Τα 4 νέα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με ένα εντυπωσιακό ριπίδιο μηχανισμών, όλοι τους home made στη μανουφακτούρα της μάρκας στο Νεσατέλ. Στην καρδιά του απλού Radiomir χτυπάει το calibre P.4000, ο πιο λεπτός αυτόματος μηχανισμός της Panerai, με δύο δείκτες για τις ώρες και τα λεπτά, συν έναν για τα δεύτερα στο 9.

  To πράσινο είναι ο κοινός τόπος στα νέα μοντέλα (panerai.com).

  Στο εσωτερικό του Radiomir GMT φωλιάζει το calibre P.4001 ή το P.4002 που βάζει στο παιχνίδι μια δεύτερη χρονική ζώνη, ένδειξη ημέρας/νύχτας, καθώς και τη réserve de marche (power reserve) των 3 ημερών. Το 4ο μοντέλο των 48 mm, υπερμέγεθες, αυθάδικο, είναι και το μόνο μηχανικό, εφοδιασμένο με τον P.3000.

  Στεγανά ώς τα 100 μ. (10 ατμόσφαιρες/bar), τα ολόφρεσκα Radiomir αναπαύονται μέσα σ’ ένα πράσινο κοφρέ από ξύλο αγριοκερασιάς, συνοδεία ενός επιπλέον μπεζ μπρασελέ για κείνα από ατσάλι κι ενός μαύρου για κείνο από κεραμεικό. Χαρίζουν έναν αέρα vintage και προσφέρονται για ειδικές αποστολές. Συμβουλή: Προτιμήστε να κλέψει το λευκό σας πουκάμισο αντί για το ρολόι. Ειδάλλως, πνίξτε τη στα ρηχά.

   

  Διαβάστε ακόμα: H OMEGA τιμά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με δύο νέα Seamaster.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top