«Είναι χρέος κάθε πολιτισμένου ανθρώπου να σέβεται τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, να ζει πιο αρμονικά», λένε οι Σωτήρης Κωτσόπουλος και Νίκος Θεοδωρόπουλος (από αριστερά). Φωτογραφία: Μανώλης Πετρουλάκης

«Είναι χρέος κάθε πολιτισμένου ανθρώπου να σέβεται τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, να ζει πιο αρμονικά», λένε οι Σωτήρης Κωτσόπουλος και Νίκος Θεοδωρόπουλος (από αριστερά). Φωτογραφία: Μανώλης Πετρουλάκης

Αν δεχτούμε ότι οι παρέες γράφουν ιστορία, ετούτη εδώ, οι «The Real Intellectuals», θέλουν απλώς να διηγηθούν μια διαφορετική ιστορία επιχειρηματικότητας που προέκυψε «κατά λάθος», όπως διατείνονται οι ίδιοι, μια ιστορία δημιουργικότητας και έκφρασης με κάθε τρόπο. Η άγια τέχνη της μεταξοτυπίας που διαπερνά πολιτισμούς και αιώνες κι έχει ως αφετηρία την Άπω Ανατολή γίνεται παιχνίδι στα χέρια τους με εφαρμογή σε t shirts και φούτερ από φίνο βαμβάκι, μαντήλια και τσάντες.

«Μας άρεσε η τεχνική και η ιεροτελεστία των πολλών σταδίων μέχρι να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα. Ψάξαμε, μάθαμε, εξασκηθήκαμε κι αποφασίσαμε να την εφαρμόσουμε. Δημιουργήσαμε τους ”The Real Intellectuals”, εκμεταλλευόμενοι τα νέα κανάλια επικοινωνίας και την παγκόσμια αγορά του ίντερνετ».

Στο υπόγειο τους στεγάζονται τελάρα με μετάξια, στάμπες σχεδιασμένες στο χέρι, εργαλεία επεξεργασίας δέρματος, σύνεργα camping που θα λανσάρουν προσεχώς.

Γύρω στα 30 και οι δυο τους, ανήκουν σε μια γενιά που άρχισε, και λόγω κρίσης, να αποδοκιμάζει τον τρόπο ζωής που μέχρι τότε υπηρετούσε. Η φωνή μέσα τους που ασφυκτιούσε σε δημιουργικά γραφεία, συσκέψεις περιοδικών και σε γειτονιές της γκρίζας πόλης, έδειχνε τον δρόμο: απόδραση. Η αγάπη για τις vintage μοτοσικλέτες, η επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον με κάθε αφορμή, η άρνηση να επιλέγουν έτοιμες λύσεις αποτελούσαν τα σημάδια μιας νέας ζωής που έβραζε μέσα τους. «Δεν θα παραγγείλουμε έτοιμο φαγητό, θα μαγειρέψουμε, δεν θα αναζητήσουμε το ξενοδοχείο πάνω στο κύμα, θα κάνουμε camping σεβόμενοι τους κανόνες της φύσης», θα μου πουν. «Είναι χρέος κάθε πολιτισμένου ανθρώπου να σέβεται τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, να ζει πιο αρμονικά».

Συνεπώς, η παραγωγή των «The Real Intellectuals» δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός marketing plan ή ως μια ευκαιρία να κάνουν ό,τι κάνουν όλοι: ήταν η ανάγκη τους να φοράνε ρούχα με αιχμηρό μεν design αλλά από φυσικά υλικά, να χρησιμοποιούν αξεσουάρ που οι ίδιοι σχεδίασαν. «Είναι εύκολο να πεις ότι η κρίση μάς οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Δεν είναι έτσι. Η οικονομική κρίση και η κρίση αξιών που ζούμε, ήταν η αφορμή. Το ”πάμε”, το ”μπορούμε” και το ”μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε” συνάντησε το ”αρέσει η δουλειά μας”».

Leather-key-wallet-holder

Mπρελόκ και αλυσίδες για πορτοφόλια: Το δέρμα ως πρώτη ύλη είναι αφορμή για παιχνίδι.

Όλα είναι δρόμος: από μια βόλτα με τη μηχανή χωρίς ορισμένο προορισμό, μια διανυκτέρευση σε σημείο άγνωστο μέσα στη φύση μόνο με τα απαραίτητα εφόδια. «Εκεί αισθανόμαστε τις ενδορφίνες να επιτελούν το μαγικό για τον άνθρωπο σκοπό τους». Κάπως έτσι, με αυτές τις εικόνες, σ’ ένα υπόγειο κάπου στην Αθήνα, στο περιθώριο του στείρου αστικού περιβάλλοντος που δεν προσφέρει βιώσιμη λύση και με μια ειρωνική επαναδιατύπωση μιας αποστροφής από βιβλίο του Κέρουακ, οι «The Real Intellectuals» βρήκαν τη δική τους παιδική χαρά: εκεί στοιβάζονται τελάρα με μετάξια, στάμπες από υπολογιστή και στάμπες σχεδιασμένες στο χέρι, εργαλεία επεξεργασίας δέρματος, σύνεργα camping που θα λανσάρουν την προσεχή χρονιά. Μέσα από αυτό το υπόγειο, η παγκόσμια αγορά είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Εξάλλου οι έννοιες διευρύνονται, τα σύνορα χάνονται και ο real intellectual τιμά την παράδοση, όχι την κακώς εννοούμενη μάχη της φουστανέλας, αλλά την από γενιά σε γενιά γνώση και δεξιοτεχνία.

www.therealintellectuals.com
https://www.facebook.com/therealintellectuals

Φωτογραφίες: Μανώλης Πετρουλάκης

Μια βόλτα με τη μηχανή χωρίς ορισμένο προορισμό, μια διανυκτέρευση σε σημείο άγνωστο στη φύση μόνο με τα απαραίτητα εφόδια. Για τους «The Real Intellectuals» (στη φωτογραφία ο Νίκος Θεοδωρόπουλος) όλα είναι δρόμος. Φωτογραφία:Μανώλης Πετρουλάκης

Μια βόλτα με τη μηχανή χωρίς ορισμένο προορισμό, μια διανυκτέρευση σε σημείο άγνωστο στη φύση μόνο με τα απαραίτητα εφόδια. Για τους «The Real Intellectuals» (στη φωτογραφία ο Νίκος Θεοδωρόπουλος) όλα είναι δρόμος.

_MG_9601

Φούτερ από οργανικό βαμβάκι. Το Dudes on Ludes αποτελεί ένα δημιουργικό φόρο τιμής στα 70’s και μια αφιέρωση σ’ έναν αγαπημένο φίλο που «έφυγε» νωρίς.

IMG_9610

Η χειροποίητη δημιουργία ολοκληρώνεται με το γάζωμα της ζακέτας.

packaging

Κάθε «The Real Intellectuals» παραλαβή διακρίνεται και για το αιχμηρό της packaging.

pocket

Κράνη που ζωγραφίζονται στο χέρι και t shirts από οργανικό βαμβάκι.

_MG_9648

Ο αγοραστής βρίσκεται ένα κλικ μακριά από το TRI φούτερ του…

3

Οι συσκευασίες ολοκληρώνουν τη φιλοσοφία των «The Real Intellectuals»: προσοχή στη λεπτομέρεια.

key_holder_2

Key holder: δέρμα και μέταλλο για μπρελόκ ως αποτέλεσμα των artisan πειραματισμών τους.

stick3

Ως γραφίστες, είναι αναμενόμενο ότι θα πειραματίζονταν και με αυτοκόλλητα…

H γκάμα περιλαμβάνει και γυναικεία σειρά για σοφιστικέ κορίτσια

H γκάμα περιλαμβάνει και γυναικεία σειρά για σοφιστικέ κορίτσια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top