Tο νέο παιχνίδι της Rockstar, κατάφερε μέσα σε ένα τριήμερο να σπάσει κάθε εισπρακτικό ρεκόρ.

Μια φορά και ένα καιρό στην Άγρια Δύση, υπήρχε μια μεγάλη συμμορία που έκανε πολύ σαματά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει η εξιστόρηση του σεναρίου του Red Dead Redemtion 2. Αλλά όχι, δε ξεκινάει έτσι. Έτσι αρχίζουν τα παραμύθια, αλλά το νέο παιχνίδι της Rockstar, ο πλέον αναμενόμενος τίτλος του 2018, παρόλο που είναι μυθοπλασία, μοιάζει περισσότερη με μια παράλληλη πραγματικότητα παρά με φανταστική δημιουργία. Ένα video game που κυκλοφόρησε στα τέλη του Οκτώβρη και κατάφερε μέσα σε ένα τριήμερο να σπάσει εισπρακτικά ρεκόρ που ούτε η βιομηχανία του κινηματογράφου είχε σκεφτεί ποτέ ότι είναι πιθανά.

Mια ωδή στην Άγρια Δύση με την υπόθεση να διαδραματίζεται σε πέντε φανταστικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το RDR2, σε συντομογραφία, κατάφερε με τη διάθεσή του να κάνει πωλήσεις πάνω από 750 εκ. δολλάρια. Σε ένα τριήμερο. Βρέθηκε στη πρώτη σχετική θέση λανσαρίσματος σε Σαββατοκύριακο, ανεξαρτήτως μέσου, πίσω μόνο από ένα άλλο παιχνίδι της ίδιας εταιρείας, του GTA V. Τι είναι όμως το RDR2; Είναι μια ωδή στην Άγρια Δύση με την υπόθεση να διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου και αρχές του 20 αιώνα, σε πέντε φανταστικές πολιτείες των ΗΠΑ. Σε μια περίοδο που ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους της παραδοσιακής Άγριας Δύσης, με τις ΗΠΑ να μπαίνουν στη περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης.

Μέσα από ένα εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο, ξετυλίγεται μια καταπληκτική αλλά και ανθρώπινη ιστορία κυνηγητού και επιβίωσης.

Αναλαμβάνεις το ρόλο του Άρθουρ Μόργκαν, ενός υπαρχηγού της συμμορίας Βαν Ντερ Λιντ. Μέσα από ένα εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο, ξετυλίγεται μια καταπληκτική αλλά και ανθρώπινη ιστορία κυνηγητού και επιβίωσης. Βλέπεις, μια ληστεία που έκανες με τη παρέα σου, σε αναγκάζει τώρα να ζεις νομαδικά, μακριά από τις πόλεις- είστε  όλοι επικυρηγμένοι, ενώ ταυτόχρονα ασθένειες που σήμερα έχουν εκλείψει, κάνουν τη ζωή σας δύσκολη. Σαν κλασσικός παράνομος της Άγριας Δύσης πρέπει να κάνεις και συ τις ληστείες σου, προσέχοντας όμως μη σε πάρουν χαμπάρι. Αν σε δουν να κάνεις κακό σε άλλο μέσο σε μια πόλη, αυτή γίνεται εχθρική απέναντί σου και δε θα μπορείς να εμφανίζεσαι. Ακόμα και αν αποφασίσεις να δείρεις κάποιον σε ένα σαλούν, πάλι θα βρεθείς απέναντι με την εχθρότητα των κατοίκων και φυσικά των εκπροσώπων του νόμου. Ζώντας νομαδικά, πρέπει να βγεις για κυνήγι, ώστε να έχεις τροφή και φυσικά δέρματα για πούλημα, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην κουράζεις υπερβολικά το άλογό σου, ταΐζοντας και ποτίζοντας το. Ναι, όλα αυτά εκτελούνται άριστα, όπως άλλωστε μας έχει μάθει η Rockstar.

O ανοιχτός κόσμος του RDR2 σου επιτρέπει να αφήσεις τη κύρια ιστορία και να πας παντού, κάνοντας ότι θες.

Άλλωστε, ένα μήνα μετά τη κυκλοφορία ενός τόσο μεγάλου σε διάρκεια (πάνω από 30-40 ώρες θα χρειαστείς μόνο για τη βασική ιστορία) αλλά και σε επίπεδο χάρτη, video game, η ομάδα ανάπτυξης δεν έχει βγάλει ούτε ένα διορθωτικό update. Γιατί ο τίτλος είναι προσεγμένος στην εντέλεια. Βέβαια, δε κάνεις μόνο το κυνηγό, το φροντιστή και τον πωλητή στο παιχνίδι. Είσαι ένας παράνομος και ανά πάσα στιγμή θα βρεθείς σε ληστείες και σε μονομαχίες. Άλλωστε, ο ανοιχτός κόσμος του RDR2 σου επιτρέπει να αφήσεις τη κύρια ιστορία και να πας παντού, κάνοντας ότι θες. Όπλα πολλά διαθέσιμα, σύστημα μάχης εξαιρετικό, με το slow motion πιστολίδι που είδαμε για πρώτη φορά στο RDR να επιστρέφει ανανεωμένο. Μπορείς πάλι να αφήσεις για το τέλος την εξερεύνηση, αφού τελειώσεις τη βασική ιστορία. Γιατί, στη πραγματικότητα, τότε αρχίζει το παιχνίδι. Αφού έχεις ζήσει την ιστορία, μετά είσαι έτοιμος να μπεις στο πετσί του ρόλου σου και να βυθιστείς στον απίστευτα μαγευτικό κόσμο που έχει δημιουργήσει η Rockstar.

30-40 ώρες θα χρειαστείς μόνο για τη βασική ιστορία. Ok δεν το λες και λίγο.

Info
Διάθεση: CD Media
Format: PS4, XBOX One,
Τιμή: €70

 

Διαβάστε ακόμα – Assassin’s Creed Odyssey: Χαμός στην αρχαία Ελλάδα με Περικλή, Μύκονο και κραυγές «Μαλάκαααα»!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top