Advertisement
Man-Trainer

Τα ρούχα της Workout Collection είναι σχεδιασμένα με την τεχνολογία Speedwick της Reebok, για άμεση απορρόφηση της υγρασίας.

Πριν πολλά χρόνια, σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στο Manchester, με το κάθε άλλο παρά αξέχαστο όνομα Tottington, ζούσε ο παπουτσής Joseph William Foster. Μέρα με τη μέρα, σκυμμένος πάνω απ’ τον πάγκο του, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να φτιάχνει, με περίσσιο μεράκι, παπούτσια για αθλητές και δρομείς.

Έβγαινε μεροκάματο, αλλά μη φανταστείτε τίποτε σπουδαία πράγματα. Ίσα ίσα για να ζήσει τη φαμελιά. Μέχρι μια μέρα του 1890, όταν σκαρφίστηκε την ιδέα να φτιάξει ένα αθλητικό παπούτσι που θα ‘χε λέει από κάτω καρφιά. Για καλύτερη πρόσφυση στους χωμάτινους στίβους της εποχής.

Και να δείτε που η έμπνευσή του αυτή, η οποία όπως άλλωστε και κάθε τι έξυπνο ήταν τελικά και απλή στη σύλληψη, έπιασε. Τόσο που το τσαγκάρικο του κυρ-Joseph μεγάλωσε και, το 1895, έγινε εταιρεία ολάκερη με το λίγο μεγαλοπρεπέστερο από το “J.W Foster, Village Cobbler” όνομα “J.W. Foster and Sons”. Μεγαλεία!

Η εταιρεία δεν άργησε μάλιστα να γίνει και επίσημος προμηθευτής των Βρετανών αθλητών, των πρώτων που συμμετείχαν ομαδικά, στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1824, με παπούτσια Foster. Κάπου εδώ βάζουμε εκείνο το παλιό CD με τη μουσική του Παπαθανασίου, καλή του ώρα, για τους Δρόμους της Φωτιάς, ή Chariots of Fire, αν προτιμάτε.

Οι fit άνδρες και γυναίκες της νέας εποχής που έχουν τον καθημερινό τους Workout -σε πάρκα, γυμναστήρια, ακόμα και σε μικρά διαλείμματα από τη δουλειά- ως τρόπο ζωής, είναι στο επίκεντρο της προσοχής της μάρκας.

Όλα δε αυτά μπορεί να μην είχαν καμιά σημασία αν ο εγγονός του Foster, Joe, δεν συμμετείχε μικρός σ’ έναν σχολικό αγώνα δρόμου. Τον οποίο και κέρδισε. Με το βραβείο του να είναι ένα… αγγλο-αφρικάνικο λεξικό – το αφρικάνικο εδώ για τα Afrikaans που μιλούσαν οι ολλανδικής καταγωγής άποικοι της Ν. Αφρικής. Μείνε μαζί μας, αγαπητέ αναγνώστη, έχει ενδιαφέρον.

Στο οποίο λεξικό ο μικρός Joe πέτυχε τη λέξη “rhebok” που είναι λέει μια ιδιαίτερα ευκίνητη γαζέλα ή αντιλόπη η οποία ζει στην Αφρική. Την οποία και συγκράτησε (τη λέξη, όχι τη γαζέλα) μέχρι το 1958 όταν αυτός και ο αδελφός του, Jeff, μετονόμασαν την εταιρεία που είχαν κληρονομήσει, από Foster σε Reebok. Είδατε πως ήρθαν όλα στη θέση τους; Όχι, για να μη λέτε ότι πλατιάζουμε.

Man-Shoe

Τα παπούτσια Workout TR διαθέτουν μεταξύ άλλων ελαφρύ πλέγμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, και τεχνολογία Νanoweb για ενισχυμένη αντοχή και υποστήριξη.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Εντάξει, δεν είναι. Γνωστότερο ίσως είναι πως η εταιρεία ανήκει πλέον στον όμιλο της adidas και πρωταγωνιστεί στο fitness και στα σπορ, παραμένοντας πιστή στην κληρονομιά της. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δίνει μεγάλη έμφαση -και επενδύει στην έρευνα- γύρω από την προσωπική γυμναστική, και ηγείται της τάσης του Crossfit. Οι fit άνδρες και γυναίκες της νέας εποχής που έχουν τον καθημερινό τους Workout -σε πάρκα, γυμναστήρια, ακόμα και σε μικρά διαλείμματα από τη δουλειά- ως τρόπο ζωής, είναι στο επίκεντρο της προσοχής της μάρκας. Γι αυτούς εκπόνησε τη νέα Workout Collection. Η οποία περιλαμβάνει αθλητικά παπούτσια –τα Workout TR– και ρούχα fitness, ανδρικά και γυναικεία.

Και τα μεν και τα δε, είναι σχεδιασμένα με προηγμένες τεχνολογίες και κατασκευασμένα από τα καλύτερα υλικά. Τα παπούτσια Workout TR, για παράδειγμα, διαθέτουν μεταξύ άλλων ελαφρύ πλέγμα που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, και τεχνολογία Νanoweb για ενισχυμένη αντοχή και υποστήριξη.

Τα ρούχα της Workout Collection, από την άλλη, είναι σχεδιασμένα με την τεχνολογία Speedwick της Reebok, για άμεση απορρόφηση της υγρασίας, ενώ κατασκευάζονται από ύφασμα Nylux, που συνδυάζει Nylon και Lycra, για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή.

Και πού τα βρίσκει κανείς αυτά στην Ελλάδα; Μόνο στα καταστήματα της INTERSPORT. Όπου μάλιστα μπορεί να πάρει κανείς μέρος στον διαγωνισμό της Reebok για να δει από κοντά, στην Αμερική, τα CrossFit Games του 2016, ή για να αποκτήσει τα παπούτσια Workout TR σε καλύτερη τιμή.

Πώς; Ζητώντας στο κατάστημα τις σχετικές κάρτες τού διαγωνισμού «Βρες τα Ζευγάρια» και βρίσκοντας, ξύνοντας, τα δυο από τα οκτώ τυχερά κουτάκια.

Εκτός πάντως από τα καταστήματα της INTERSPORT, τυχερές κάρτες θα υπάρχουν και στα παρακάτω συνεργαζόμενα γυμναστήρια. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Τέλος, τα συνεργαζόμενα γυμναστήρια είναι αυτά:

– South Factory: Ροδοπόλεως 66, Ελληνικό

– North Zone: Μονής Αρκαδίου 7, Γέρακας

– CrossFit Gazi: Βασιλείου του Μεγάλου 44, Γκάζι, Αθήνα

– CrossFit Thessaloniki: 26ης Οκτωβρίου 84, Θεσσαλονίκη

– CrossFit Patra: Νέα Ε/Ο Πατρών-Αθηνών 39, Πάτρα

 

Διαβάστε ακόμα: Charlie Makkos, o φωτογράφος και ειδικός στο crossfit, μοιράζεται τα fitness μυστικά του.
Advertisement

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top