Η ψυχεδελική Rolls-Royce Phantom V όπως τη σχεδίασε ο JP Fallon. (Φωτογραφίες: Royal British Columbia Museum)

Σε σχέση με άλλα μεγάλα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60, ποτέ δεν θα έλεγες ότι οι Beatles ήταν μια εκκεντρική μπάντα. Σε σχέση με τους Rolling Stones ήταν πάντα τα «καλά παιδιά», ενώ μετά τα παρθενικά τους χρόνια με τα δερμάτινα και τα τζιν παντελόνια, ήταν το συγκρότημα που έκανε το κοστούμι mainstream. Ωστόσο, όπως κάθε σταρ, έτσι και τα τέσσερα «Σκαθάρια» είχαν τα κολλήματά τους.

Ιδιαίτερα μετά το 1966, όταν αποφάσισαν να σταματήσουν τις live εμφανίσεις και να αφοσιωθούν στη στούντιο δουλειά τους, η επαφή τους με τις φιλοσοφίες της Ανατολής έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του στυλ τους. Ξαφνικά τα μαύρα κοστούμια μπήκαν στη ντουλάπα και τη θέση τους πήραν πολύχρωμα ρούχα. Αλλά πάρα πολύ… πολύχρωμα. Κάτι που φάνηκε και στο εξώφυλλο του άλμπουμ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band του 1967.

Οι Rolling Stones, o Bob Dylan και οι Moody Blues είναι μερικοί από τους γνωστούς μουσικούς που οδήγησαν το αγαπημένο τετράτροχο του Lennon.

Τότε ήταν που ο John Lennon αποφάσισε να βάλει χρώμα παντού στη ζωή του. Λάτρης της Rolls-Royce, ο leader των Beatles ζήτησε από τον φωτογράφο, συγγραφέα και μουσικό JP Fallon να μετατρέψει την αγαπημένη του Phantom V σε ένα ψυχεδελικό έργο τέχνης. Και εκείνος φυσικά ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, γεμίζοντας με σχέδια και χρώματα το τετράτροχο.

Η Phantom V του Lennon διέθετε τηλέφωνο, τηλεόραση, ψυγείο, ειδικό ηχοσύστημα, ενώ τα καθίσματα μετατρέπονταν σε διπλό κρεβάτι.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μοναδική μετατροπή που είχε κάνει ο Lennon στο αυτοκίνητο. Ως πραγματικός ροκ σταρ η Phantom V διέθετε τηλέφωνο, τηλεόραση, ψυγείο, ειδικό ηχοσύστημα, ενώ τα καθίσματα μεταμορφωνόντουσαν σε διπλό κρεβάτι όποτε χρειαζόταν.

Μάλιστα, το 1970 όταν διαλύθηκαν οι Beatles και αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ, πήρε μαζί και το αυτοκίνητο, το οποίο δανείστηκαν ουκ ολίγοι μουσικοί, ανάμεσά τους οι Rolling Stones, o Bob Dylan και οι Moody Blues. Τελικά το 1977 ο δισεκατομμυριούχος Jim Pattison αποφάσισε να το δωρίσει στο Royal British Columbia Museum του Καναδά, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Για 5 ημέρες, η Phantom V του Lennon θα «μετακομίσει» από τον Καναδά στην Αγγλία, όπου η Rolls-Royce θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

Η Rolls-Royce θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band κατάφερε να το φέρει για λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Το ψυχεδελικό τετράτροχο του Lennon θα παρουσιαστεί στην έκθεση The Great Eight Phantoms του οίκου Bonhams στο Λονδίνο από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Αν τύχει και είσαι στην Αγγλική πρωτεύουσα εκείνες τις ημέρες, αξίζει τον κόπο μια βόλτα.

 

Διαβάστε ακόμα: 7 tips για αποδοτικό κλιματισμό στο αυτοκίνητο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top