Η χειροποίητη διακόσμηση των εξαρτημάτων κίνησης είναι ορατή μέσα από το ζαφειρένιο καπάκι.

  Aν μιλάμε για την οικογένεια των Royal Oak του ελβετικού οίκου υψηλής ωρολογοποιίας Audemars Piguet, τότε αυτομάτως μιλάμε για την έννοια του διαχρονικού, του στυλιστικά ευγενούς και δυναμικού ταυτόχρονα, αλλά και του σύγχρονου, με την έννοια ότι τα «μέλη» της οικογένειας εξαπλώνονται στο χρόνο και προσαρμόζονται σε όλες τις απαιτήσεις.

  Αυτή τη φορά η Audemars Piguet αποκάλυψε το καινοτόμο RD#3, με το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin. Πρόκειται για ένα επετειακό μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι 39mm και πάχος 8.1mm. Εχουμε να κάνουμε με το πρώτο «Jumbo» που διαθέτει αυτοκουρδιζόμενο flying tourbillon.

  Το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin τροφοδοτείται από το νέο εξαιρετικά λεπτό flying tourbillon κίνησης της Manufacture, το Caliber 2968, με πάχος μόλις 3.4mm και διακοσμημένο με ένα μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων χειροποίητων τεχνοτροπιών.

  Το νέο RD#3 παραμένει πιστό στους αισθητικούς κώδικες των εμβληματικών μοντέλων «Jumbo».

  Οι μηχανικοί της Audemars Piguet επανασχεδίασαν πλήρως την αρχιτεκτονική του μηχανισμού.

  Το tourbillon cage, κατασκευασμένο από τιτάνιο, είναι για πρώτη φορά εξοπλισμένο με περιφερειακή κίνηση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων, όχι μόνο κάνει πιο ρευστή την κατανομή ενέργειας, αλλά ελαφρύνει και τελειοποιεί αυτό το ρυθμιστικό όργανο.

  Οι μηχανικοί της Audemars Piguet επανασχεδίασαν πλήρως την αρχιτεκτονική του μηχανισμού, και έτσι το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin τονίζει τις αισθητικές λεπτομέρειες αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ένα μέρος της λειτουργίας της κίνησης.

  Το μοντέλο αυτό θα συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο από μια δεύτερη έκδοση των 37mm για τους πιο λεπτούς καρπούς.

  Οι ωρολογοποιοί της Audemars Piguet ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές τεχνικές προκλήσεις για να φέρουν στη ζωή αυτό το ρολόι.

  Το νέο RD#3 παραμένει πιστό στους αισθητικούς κώδικες των εμβληματικών μοντέλων «Jumbo». Η κάσα και το μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά φινιρίσματα στο χέρι, ενώ το ρολόι κοσμείται με καντράν Bleu Nuit, Nuage 50 Petite Tapisserie που αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο.

  Οι ωρολογοποιοί της Audemars Piguet ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές τεχνικές προκλήσεις για να φέρουν στη ζωή αυτό το ρολόι, ενώ παράλληλα έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε αισθητική λεπτομέρεια. Το μοντέλο αυτό θα συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο από μια δεύτερη έκδοση των 37mm για τους πιο μικρούς καρπούς, εμπλουτισμένη με ένα καντράν διαφορετικής απόχρωσης.

  Οι μηχανικοί της Audemars Piguet επανασχεδίασαν πλήρως την αρχιτεκτονική του μηχανισμού.

  Η χειροποίητη διακόσμηση των εξαρτημάτων κίνησης, ορατή μέσα από το ζαφειρένιο κρύσταλλο, συνδυάζει το κλασικό και δυναμικό στοιχείο των γωνιών V με το μοντέρνο χαρακτήρα των traits tirés – ένα φινίρισμα που εμφανίζεται στην κύρια πλάκα και τις γέφυρες και αντικαθιστά την παραδοσιακή Côtes de Genève.

  «Το Royal Oak συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί ύστερα από 50 χρόνια από τη δημιουργία του, και θα συνεχίσει και για τα επόμενα 50 χρόνια. Παραμένει να είναι μια πλατφόρμα τεχνικής και αισθητικής εξέλιξης, όπως αποδεικνύεται από το νέο εξαιρετικά λεπτό flying tourbillon που κάνει το ντεμπούτο του τόσο στα κλασικά μοντέλα 39 mm όσο και στα περίφημα μοντέλα Royal Oak 37 mm. Η αρχιτεκτονική της κίνησης σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική θέα στο μικρότερο cage, ενώ παράλληλα επιδεικνύει μια ελκυστική αντίθεση των τεχνικών φινιρίσματος που έγιναν στο χέρι» δηλώνει ο Michael Friedman, Head of Compilations του οίκου.

   

  Διαβάστε ακόμα: Audemars Piguet. Ένα «ακραίο» Royal Oak για τον Black Panther, με μηχανισμό Flying Tourbillon.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top