O Τζουλιάνι εμβρόντητος. Πώς να μην ήταν; (SkyNews).

Φιλοσοφικό ερώτημα: καλύτερα να έχεις άσπρα μαλλιά που ενδεχόμενα σε μεγαλώνουν ή βαμμένα που σου δίνουν μια εσάνς νεότητας, αλλά ταυτόχρονα μπαίνεις σε ένα λαβύρινθο από τον οποίο δεν μπορείς να βγεις; Αν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου δεν υπάρχει επιστροφή.

Υπάρχει, όμως, κατηφόρα. Σαν τις καφέ σταγόνες που άρχισαν να τρέχουν στα μάγουλα του δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι. Το θέαμα είναι από γελοίο έως οικτρό. Τη στιγμή που ο Τζουλιάνι μάζεψε τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον με σκοπό να τους κάνει κήρυγμα περί αναλήθειας και χαλκευμένης δημοσιογραφίας, συνέβη το κακό.

Θέλεις η ένταση των στιγμών, θέλεις η ζέστη μέσα στην αίθουσα, θέλεις η αμέλεια του ιδίου: ε, το κακό πάντα θα παραμονεύει στις λεπτομέρειες για να μας γκρεμίσει από το βάραθρο της σπουδαιοφάνειάς μας. Ξαφνικά, το μαλλί του Τζουλιάνι άρχισε να χάνει το χρώμα του. Οι δημοσιογράφοι εμβρόντητοι έβλεπαν τα ρυάκια να κυλούν στο πρόσωπο του και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους.

Αν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου δεν υπάρχει επιστροφή.

Το Twitter έκανε πάρτι για το πάθημα του οργισμένου avocat. Ο ίδιος απτόητος συνέχισε το λογύδριό του μη γνωρίζοντας προφανώς τι είχε συμβεί και γιατί όλοι τον κοιτούσαν με λύπηση.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα από τη στιγμή που αποφασίζει να βάψει τα μαλλιά του και να μην ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσεως των βαφών. Αίφνης, το ακαζού, το κομοδινί ή το πορτοκαλί (Τραμπ) μαλλί θα αποχρωματιστεί φανερώνοντας την αληθινή του όψη.

Για τους επίδοξους βαψομαλλιάδες: δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Δεν φτάνει μόνο η απόφαση, χρειάζεται και γνώση. Κανονικά πρέπει να εμπιστευτείτε τα μαλλιά σας στα έμπειρα χέρια ενός κομμωτή. Αυτός ξέρει τι θα κάνει. Ωστόσο, επειδή παραμονεύει ο κίνδυνος της καζούρας, οι άντρες ως επί το πλείστον αποφασίζουν να το κάνουν μόνοι τους στο σπίτι. Και εκεί αρχίζει όλο το μπέρδεμα.

Εχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο είδη βαψίματος: η πρώτη επιλογή είναι το ημι-μόνιμο που κρατάει πολύ και έχεις σαφείς προδιαγραφές. Στην πραγματικότητα είναι το βάψιμο που κάνεις και στο κομμωτήριο. Το πρόβλημα είναι ότι όπως και στις κυρίες, μετά από λίγες μέρες ξεπροβάλλει η λευκή ρίζα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να σωθείτε με μια στυλάτη λύση: φορέστε μια τραγιάσκα, ένα παναμά, μια ρεπούμπλικα ή έστω έναν μπερέ. Έτσι, και το μαλλί σας θα κρύψετε και θα έχετε προσδώσει και μια νότα στυλ στην εικόνα σας.

Το «εξπρές» βάψιμο είναι μπελαλίδικο και επισφαλές.

Η δεύτερη επιλογή είναι το σύντομο ή «εξπρές» βάψιμο: κοινώς μπογιά. Μπελαλίδικο και επισφαλές. Ειδικά αν η μπογιά που θα επιλέξετε δεν είναι και πολύ καλή. Προφανώς, ο Τζουλιάνι κάπως έτσι την πάτησε. Με τα κομμωτήρια να είναι κλειστά λόγω της πανδημίας αποφάσισε να κάνει μια γρήγορη κίνηση ανανέωσης, έριξε την μπογιά στο κεφάλι του νομίζοντας πως ξενοιάζει, αλλά συνέβη το αντίθετο. Καλό είναι, λοιπόν, να διαλέγει κανείς τη βαφή που δεν θα τρέξει σαν καλογραμμένο σύνθημα σε τοίχο.

Είτε στην πρώτη περίπτωση είτε στη δεύτερη, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι κάποια συγκεκριμένα βήματα για να βάψετε επιτυχώς στο κεφάλι σας. Ητοι: Χωρίζετε το μαλλί σε 4 τεταρτημόρια, φοράτε πλαστικά γάντια και ανακατεύετε τη βαφή, βάζετε και μια πετσετούλα γύρω από τον σβέρκο για να μην γίνετε χάλια, τοποθετείτε, σε παράλληλες στρώσεις, μπογιά στο κάθε τεταρτημόριο του μαλλιού κι ύστερα περιμένετε.

Ουσιαστικά αφήνετε τη βαφή στο μαλλί, όσο χρόνο επιτάσσουν οι οδηγίες χρήσεως. Ακολούθως, ρίχνετε λίγη επιπλέον βαφή σε ολόκληρο το μαλλί, ομοιόμορφα, ώστε να πάρει μια τελική γενναία στρώση και να την «χωνέψει». Στο τέλος κάνετε λούσιμο με κρύο νερό. Καλού κακού κάνετε και ένα σταυρό να μην γίνετε ο επόμενος Τζουλιάνι.

Θέλετε την άποψή μας; Είναι πάγια και δεδομένη. Αποδεχθείτε την έλευση του χρόνου. Αφήστε τον να σας σμιλεύσει όπως εκείνος ξέρει. Ποιος ο λόγος για τέτοιου είδους παρεμβάσεις; Με άσπρα μαλλιά ή χωρίς μαλλιά, το ζητούμενο είναι να είμαστε αυθεντικοί. Επομένως, αφήστε τα χρώματα μόνο για τη ζωή και τα συναισθήματα.

 

Διαβάστε ακόμα: Και οι βαψομαλλιάδες έχουν ψυχή.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top