Σύμφωνα με τη βιογραφία του, ο Sammy Davis Jr. χρησιμοποιούσε αυτό το αμάξι στα παράνομα ραντεβού του και τα τρελά πάρτι του. (Φωτογραφίες: Bonhams)

Δεν ήταν απλά ένας διασκεδαστής. Ήταν ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς και μουσικούς, που έγραψε ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 έως και τα ’70s στο Χόλιγουντ και το Λας Βέγκας. Όπως, φυσικά, ήταν και κολλητός του Frank Sinatra και του Dean Martin, που μαζί με τους Joey Bishop και Peter Lawford δημιούργησαν μια από τις πιο γνωστές ανδροπαρέες γνωστή και ως «Rat Pack».

Τα πάρτι, οι διασκεδάσεις, οι τρέλες, αλλά και το ταλέντο τους έγραψαν ιστορία στον κόσμο της 7ης Τέχνης. Μάλιστα ήταν τόσο στενή η σχέση ανάμεσα στον Davis και τον Sinatra, που ο τελευταίος δεν δίστασε να του κάνει δώρο μια ολοκαίνουργια Rolls-Royce Camargue το 1977. Μάλιστα, αν πιστέψουμε την βιογραφία του Davis, η Rolls-Royce ήταν το καταφύγιο του, όταν ήθελε να ξεφύγει από το οικογενειακό του περιβάλλον και να περάσει μερικές ώρες δίπλα σε αιθέριες παρουσίες.

H Rolls-Royce κατασκεύασε μόλις 531 μοντέλα Camargue και ένα από αυτά κατέληξε στα χέρια του Sammy Davis Jr. ως δώρο από τον Frank Sinatra.

Η τιμή της Rolls-Royce Camargue του 1977 αναμένεται να αγγίξει τα 46.000 δολάρια.

Η Rolls-Royce έμεινε για αρκετά χρόνια στα χέρια του Davis, προτού πωληθεί σε ένα από τα αφεντικά της Μαφίας της Νέας Υόρκης – άλλωστε οι φήμες για τη σχέση της παρέας με το οργανωμένο έγκλημα έδιναν και έπαιρναν εκείνα τα χρόνια. Ο «Νονός» έβαψε το αυτοκίνητο μαύρο, του πρόσθεσε φιμέ τζάμια και από τότε τα ίχνη του «χάθηκαν».

Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Η Rolls-Royce Camargue του 1977 – ένα από τα μόλις 531 μοντέλα που κατασκεύασε η αυτοκινητοβιομηχανία- ετοιμάζεται να βγει στο σφυρί μέσα στο Μάρτιο. Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Bonhams και η τιμή της αναμένεται να αγγίξει τα 46.000 δολάρια.

 

Διαβάστε ακόμα: Eagle Spyder GT – Όνειρο βγαλμένο από τη δεκαετία του ’60

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top