3dfuture_net_samsung_galaxy_s7_edge_002

Αν και μεγαλύτερο, αυτό δεν του φαίνεται και, μπροστά σε άλλα πενταμισάρια, φαίνεται… μικροσκοπικό! Από εκεί και πέρα, έχουμε πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά, με ένα γρήγορο επεξεργαστή που συνοδεύεται από 4 GB μνήμης να φροντίζουν ούτως ώστε όλα να τρέχουν «σφαίρα». (photo credit: 3dfuture )

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο, οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphones ανακοινώνουν τα νέα τους μοντέλα στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σχετικής έκθεσης στο κόσμο, του Mobile World Congress. Η Samsung είναι ανάμεσα σε αυτούς τους κατασκευαστές και, όπως αναμενόταν, παρουσίασε τις δυο νέες τις high end συσκευές, τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge. Μπαίνοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε ετοιμάσει, κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι η παρουσίαση θα ήταν… μεγαλειώδης.

Πάνω από 5.500 καθίσματα περίμεναν τους καλεσμένους και σε καθένα από αυτά βρισκόταν ένα Galaxy Gear VR, η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας. Η αποκάλυψη των δύο συσκευών έγινε μέσα απ’ αυτή, την οποία φόρεσα, όπως όλοι οι άλλοι, για να δω το σχετικό βίντεο.

Στη σκηνή εμφανίστηκαν τόσο εκπρόσωποι της Samsung όσο και επιφανείς καλεσμένοι, όπως ο Tim Sweeny της Epic Games, ο οποίος μίλησε για το gaming, και ο Mark Zuckerberg, ο οποίος παρουσίασε το όραμά του για το Virtual Reality. ειρά είχε το hands on.

Εκατοντάδες συσκευές βρίσκονταν διαθέσιμες σε ένα παραπλήσιο χώρο για να τα δουν οι επισκέπτες και προφανώς δεν έχασα την ευκαιρία. Δεν είναι βέβαια μακριά η μέρα που θα μπορέσεις να αποκτήσεις κάποια από τις συσκευές, αφού θα είναι διαθέσιμες από τις 11 Μαρτίου. Κι αν μπεις στο «τρυπάκι» της προπαραγγελίας, θα πάρεις δωρεάν το Gear VR, ώστε να ζήσεις και εσύ την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας.

Στο διά ταύτα τώρα, τα δύο νέα smartphones δεν έχουν –με μια πρώτη ματιά- μεγάλες διαφορές από τους προκατόχους τους. Ειδικά το απλό S7 ελάχιστα διαφοροποιείται από το S6. Παραπλήσιες διαστάσεις, αν και ελαφρώς πιο παχύ, γιατί πλέον είναι αδιάβροχο στο 1 μέτρο για 30 λεπτά, με την ίδια εξαιρετική οθόνη Super Amoled 5.1’’ στα 2560×1440 pixels. Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές εδώ και εκεί, αλλά η ίδια υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντίστοιχα ποιοτικά υλικά που αναδεικνύουν τον premium χαρακτήρα του.

IMG_20160221_185812

Στη σκηνή εμφανίστηκαν τόσο εκπρόσωποι της Samsung όσο και επιφανείς καλεσμένοι, όπως ο Tim Sweeny της Epic Games, ο οποίος μίλησε για το gaming, και ο Mark Zuckerberg, ο οποίος παρουσίασε το όραμά του για το Virtual Reality.

Η νέα κάμερα των 12 Mpixels διεκδικεί το στέμμα της καλύτερης. Μπορεί να τραβήξει super φωτογραφίες και στο σκοτάδι χωρίς φλας, υποβοηθούμενη από το Dual Pixel σύστημα γρήγορης εστίασης, αντίστοιχο με αυτό που βρίσκουμε σε ακριβές Canon DSLR.

Στο S7 Edge όμως, η Samsung έκανε σημαντικές αλλαγές, με πρώτη τη διαφοροποίηση στο μέγεθος. Με την οθόνη να πηγαίνει στις 5,5’’ (αλλά να μένει στην ίδια ανάλυση), η διαφορά κόστους με το απλό S7 είναι πλέον δικαιολογημένη. Η οθόνη είναι κυρτή προς τις δύο πλευρές, μόνο που οι πλευρές αυτές έχουν αλλάξει ελαφρώς, με αποτέλεσμα το Edge να «κολλάει» καλύτερα στο χέρι, σε αντίθεση με το περυσινό μοντέλο που σου έδινε την αίσθηση ότι θα γλιστρήσει.

Αν και μεγαλύτερο, αυτό δεν του φαίνεται και, μπροστά σε άλλα πενταμισάρια, φαίνεται… μικροσκοπικό! Από εκεί και πέρα, έχουμε πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά, με ένα γρήγορο επεξεργαστή που συνοδεύεται από 4 GB μνήμης να φροντίζουν ούτως ώστε όλα να τρέχουν «σφαίρα», τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου να επεκτείνονται μέσω καρτών MicroSd (οι οποίες μπαίνουν στον ίδιο χώρο με τη SIM).

3593525_s7edge_4

Πέρα από το Android 6 με TouchWiz, τα δύο Galaxy έχουν 1-2 ενδιαφέρουσες προσθήκες. Π.χ., αυτό της always on οθόνης που δείχνει όλες τις βασικές πληροφορίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η αυτονομία μειώνεται γρήγορα.

Διαβάστε ακόμα: Samsung Gear S2: Ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για το Apple watch.

Ωστόσο, η νέα κάμερα των 12 Mpixels διεκδικεί το στέμμα της καλύτερης. Ο φακός στο πίσω μέρος πλέον εξέχει ελάχιστα, ενώ ταυτόχρονα έχει γίνει φωτεινότερος (με F1.7). Σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα pixels του αισθητήρα, η κάμερα μπορεί να τραβήξει super φωτογραφίες και στο σκοτάδι χωρίς να χρειάζεται φλας, υποβοηθούμενη ταυτόχρονα από το Dual Pixel σύστημα γρήγορης εστίασης, αντίστοιχο με αυτό που βρίσκουμε σε ακριβές Canon DSLR.

Πραγματικά, το αποτέλεσμα που θα έχεις θα σε αφήσει άφωνο, είτε μέρα είτε νύχτα, ενώ δύσκολα θα χάσεις στιγμή, αφού η εκκίνηση του σχετικού app είναι αστραπιαία, η εστίαση επίσης και το κλικ θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ. Κι αν είσαι λάτρης των selfies (και ποιος δεν είναι, θα μου πεις), βελτιώσεις έχει υποστεί και η μπροστινή κάμερα, με το φακό να είναι εξίσου φωτεινός με F1.7. Το app της κάμερας είναι το γνωστό με μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες, όπως αυτή της καταγραφής πανοραμικών φωτογραφιών με κίνηση, όπου στην ουσία γίνεται ταυτόχρονα εγγραφή και βίντεο.

1

Aν μπεις στο «τρυπάκι» της προπαραγγελίας, θα πάρεις δωρεάν το Gear VR, ώστε να ζήσεις και εσύ την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας.

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα άλλα πλήκτρα, ώστε να παίζεις χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα τα πατήσεις κατά λάθος, μπορείς να μοιραστείς στα social media τις gaming εμπειρίες σου, μπορείς να καταγράψεις gameplay υλικό, ακόμα και παρέα με τη φάτσα σου, ενεργοποιώντας τη selfie cam.

Παραμένοντας στα του software, πέρα από το Android 6 με TouchWiz, τα δύο Galaxy έχουν 1-2 ενδιαφέρουσες προσθήκες. Για παράδειγμα, αυτό της always on οθόνης που δείχνει όλες τις βασικές πληροφορίες (ώρα, ημερολόγια και ό,τι άλλο επιλέξουμε), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η αυτονομία μειώνεται γρήγορα (για το τελευταίο βέβαια, ρόλο παίζουν και οι μεγαλύτερες μπαταρίες που έχουν τα δύο smartphone).

Αν βάλεις το τηλέφωνο στη τσέπη, ή το ακουμπήσεις με την οθόνη στο γραφείο, προφανώς και η οθόνη θα κλείσει, αλλά αν το έχεις δίπλα σου με την οθόνη προς τα πάνω, θα μπορείς να βλέπεις την ώρα και τις ειδοποιήσεις χωρίς να πατάς κάποιο κουμπί. Αν πάλι ανήκεις στη κατηγορία του mobile gamer, η Samsung σου έχει μια όμορφη έκπληξη, αφού ο σχετικός game launcher θα σου κάνει τη ζωή ευκολότερη.

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα άλλα πλήκτρα, ώστε να παίζεις χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα τα πατήσεις κατά λάθος, μπορείς να μοιραστείς στα social media τις gaming εμπειρίες σου, μπορείς να καταγράψεις gameplay υλικό, ακόμα και παρέα με τη φάτσα σου, ενεργοποιώντας τη selfie cam.

Το Edge πάλι έχει κάτι επιπλέον, τη δυνατότητα χρήσης με το ένα χέρι, μέσω του ανανεωμένου overlay που εμφανίζεται σύροντας το δάχτυλο από τα αριστερά ή δεξιά της οθόνης. Πλέον, μπορείς να εκκινήσεις ακόμα περισσότερες εφαρμογές, με πλήθος από αυτές μάλιστα να τρέχουν σε ένα μικρό κομμάτι της οθόνης, για να τις ελέγχεις με το ένα χέρι, ενώ η Samsung αναμένει οι συμβατές εφαρμογές να γίνουν ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν λοιπόν τα δύο νέα Galaxy, με τη Samsung να βασίζεται στις περσινή συνταγή, κάνοντας προσθήκες και βελτιώσεις. Τώρα, δεν μένει παρά να περιμένεις να έρθουν και στα καταστήματα, για να τα δεις κι από κοντά

2

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα άλλα πλήκτρα, ώστε να παίζεις χωρίς να σκέφτεσαι ότι θα τα πατήσεις κατά λάθος, μπορείς να μοιραστείς στα social media τις gaming εμπειρίες σου, μπορείς να καταγράψεις gameplay υλικό, ακόμα και παρέα με τη φάτσα σου, ενεργοποιώντας τη selfie cam.

Διαβάστε ακόμα: Tα καινούργια πληκτρολόγια της Microsoft: ασύρματα, μικρά και όμορφα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top