Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή που φέρνουν τα δυο flagship είναι η κάμερα. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δυο τιμών διαφράγματος (f1.5, που είναι ό,τι φωτεινότερο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, και f2.4) κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε κινητό.

H αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες μέρες (για να μη πω και βδομάδες), οι διαρροές δεν είχαν αφήσει σχεδόν τίποτα όρθιο, με αποτέλεσμα να ξέρουμε σχεδόν τα πάντα. Άλλο όμως να διαβάζεις τις διαρροές και άλλο να βρίσκεσαι σε μια αίθουσα με 5,5 χιλιάδες κόσμο που περιμένει από τον DJ Koh (μη μπερδευτείς, δεν παίζει μουσική, ο CEO της Samsung είναι) να μιλήσει για τις νέες συσκευές.

Μέσα από μια εξαιρετικά ευχάριστη και εντυπωσιακή παρουσίαση που είχε ακόμα και Augmented Reality, ο DJ Koh και τα υπόλοιπα στελέχη της Samsung μάς μίλησαν για τις συσκευές. Ναι, είπαν πάνω-κάτω ό,τι ξέραμε από τις διαρροές. Ακόμα και έτσι όμως, δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστεί κάποιος από αυτά που κάνουν τα S9/S9+. Και κυρίως από αυτά που κάνουν οι κάμερές τους.

Ούτως ή άλλως, λίγο μετά βρέθηκα στον εξωτερικό χώρο, έχοντας τη δυνατότητα να τα πιάσω και να τα δω από κοντά. Σχεδιαστικά, δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από τα υπάρχοντα S8/S8+, κάτι που άλλωστε δεν θα είχε και ιδιαίτερο νόημα, καθώς μιλάμε για 2 από τα ομορφότερα και συνάμα πλέον εύχρηστα smartphones.

Ο Δημήτρης Καρέτσος βρέθηκε στην παρουσίαση των Galaxy S9/S9+ στη Βαρκελώνη και δοκίμασε τα νέα smartphones της Samsung.

Η Infinity Display κυριαρχεί στις 5,8’’ και 6,2’’ αντίστοιχα, με τη Super AMOLED τεχνολογία να έρχεται βελτιωμένη, προσφέροντας υψηλότερη φωτεινότητα, ενώ ο συνδυασμός μετάλλου και γυαλιού προσδίδει ποιότητα και αντοχή. Η Samsung άκουσε τα παράπονά μου (αλλά και άλλων χρηστών, προφανώς) και μετέφερε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τη κάμερα (ή τις κάμερες στο S9+), ώστε να το φτάνεις ευκολότερα με το δάχτυλο. Επίσης, το κεντρικό ακουστικό μετατρέπεται σε ηχείο όταν βάζεις κάτι να παίξει, ώστε παρέα με το βασικό ηχείο στο κάτω μέρος, να έχεις στερεοφωνικό ήχο, με υποστήριξη Dolby Atomos μάλιστα (ακόμα και αν βάλεις ακουστικά).

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με το γνωστό site DxO Mark που το μόνο που κάνει είναι να αξιολογεί την ποιότητα φωτογραφικών μηχανών, να δίνει στο S9+ τη μεγαλύτερη βαθμολογία ever σε κινητό: 99.

Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή που φέρνουν τα δυο flagship είναι η κάμερα. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δυο τιμών διαφράγματος (f1.5, που είναι ό,τι φωτεινότερο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, και f2.4) κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε κινητό, δίνοντας μια επιλογή που μέχρι σήμερα είχαν αποκλειστικά και μόνο οι φωτογραφικές μηχανές.

Έτσι, μπορείς να φωτογραφίζεις με f1.5 το βράδυ και να έχεις τρομερό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το νέο αισθητήρα και τις βελτιώσεις που προσφέρει ή να χρησιμοποιείς το f2.4 τη μέρα, για να έχεις σωστότερο φωτισμό. Φυσικά, το τηλέφωνο επιλέγει μόνο του στο auto mode, αλλά σου δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείς στο Pro. Προφανώς και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με το γνωστό site DxO Mark που το μόνο που κάνει είναι να αξιολογεί την ποιότητα φωτογραφικών μηχανών, να δίνει στο S9+ τη μεγαλύτερη βαθμολογία ever σε κινητό: 99.

Το S9+ είναι σαφώς πιο εξοπλισμένο, έχοντας περισσότερη μνήμη (6GB έναντι 4GB), αλλά και δεύτερη πίσω κάμερα (όπως το Note 8).

Δεν σταματάει όμως εδώ, καθώς η Samsung προσφέρει super slow motion βίντεο, με δυνατότητα καταγραφής στα 240fps σε 1080p για slow motion έως 10x, αλλά και 960fps σε 720p για slow motion έως 40x! Ειδικά το τελευταίο επιτυγχάνει μοναδικά αποτελέσματα και για να πείσει ευκολότερο το κοινό, η εταιρεία συνεργάζεται με τους SlowMo Guys του YouTube.

Όταν θα έρθει η ώρα να αποκτήσεις ένα από τα δύο βέβαια, καλό είναι να μάθεις πως φέτος η εταιρεία διαχωρίζει τις δυο συσκευές όχι μόνο μέσω του μεγέθους. Βλέπεις, το S9+ είναι σαφώς πιο εξοπλισμένο, έχοντας περισσότερη μνήμη (6GB έναντι 4GB), αλλά και δεύτερη πίσω κάμερα (όπως το Note 8), για να δημιουργείς ωραίο bokeh εφέ στις λήψεις σου, ή απλώς να κάνεις οπτικό zoom 2x.

Οπότε πλέον η διαφορά στην τιμή που έχουν τα δύο τηλέφωνα φαίνεται ακόμα μικρότερη, αν αναλογιστείς τι σου παρέχει το μεγάλο S9+ (€979) έναντι του μικρού (€879). Τα δύο τηλέφωνα θα είναι στις 16 Μαρτίου στα ράφια, αλλά έχεις δυνατότητα προπαραγγελίας μέχρι τότε με εξοικονόμηση έως και €500 με επιστροφή του παλιού σου smartphone σε καταστήματα όπως ο Κωτσόβολος.


Πάρτε μια γεύση από το ταξίδι του Δημήτρη Καρέτσου στη Βαρκελώνη, μέσα από τα δύο βίντεο που ακολουθούν:


 

Διαβάστε ακόμα: Light Phone 2 – Η αποθέωση του μινιμαλισμού

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top