Gear_S2_Image_01-1190

Κατ’ αρχάς, έχουμε ένα ρολόι που είναι … στρογγυλό. Και αυτό από μόνο του το κάνει ξεχωριστό, καθώς τα περισσότερο άλλα έχουν παραλληλόγραμμα σχήματα.

Η Samsung ήταν η πρώτη εταιρεία που ασχολήθηκε ζωηρά με τα smartwatches, πριν από αρκετό καιρό. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κυκλοφορήσει αρκετά μοντέλα, μαζεύοντας εμπειρίες, αλλά και τα σχόλια του κοινού της. Εν έτει 2015, τα smartwatches έχουν αρχίσει να γίνονται το νέο trend και κάθε γκατζετάκιας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να ρίξει μια ματιά στα διαθέσιμα μοντέλα. Η Apple έβγαλε το δικό της, η Google διαθέτει ειδικό λειτουργικό σύστημα για τέτοιες συσκευές και η Samsung… ακολούθησε το δικό της δρόμο.

Βασισμένο στο Tizen λειτουργικό σύστημα που η ίδια έχει αναπτύξει, η εταιρεία θεωρεί ότι έχει κατασκευάσει το καλύτερο smartwatch. Και εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μεγάλο βαθμό. Κατ’αρχάς, έχουμε ένα ρολόι που είναι … στρογγυλό. Και αυτό από μόνο του το κάνει ξεχωριστό, καθώς τα περισσότερο άλλα έχουν παραλληλόγραμμα σχήματα. Όχι ό,τι καλύτερο για το καρπό. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, με ελάχιστη διαφορά κόστους, και μοναδικό σημείο διαφοροποίησης το λουράκι και τον τρόπο που κουμπώνει.

Επίσης, παρ’ όλο που είναι Samsung, δεν λειτουργεί αποκλειστικά με Samsung smartphone, αλλά με κάθε συσκευή που τρέχει Android. Το δοκιμάσαμε με 4 διαφορετικά τηλέφωνα και δούλεψε κανονικά. Και αν έχεις iPhone, μπορείς να περιμένεις και τη σχετική συμβατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον. Κυκλοφορούν φήμες που τη θέλουν να κάνει την εμφάνισή της σύντομα. Γιατί είναι κρίμα να μην μπορείς να απολαύσεις ένα τόσο όμορφο και λειτουργικό smartwatch.

Gear_S2_Image_02-1190

Φόρτιση από το μέλλον, ακουμπώντας το ρολόι στη μαγνητική βάση.

Tο φοράω καθημερινά εδώ και δυο εβδομάδες και πλέον δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό. Το βγάζω μόνο όταν χρειάζεται να το φορτίσω, περίπου κάθε 48 ώρες. Καθώς είναι και αδιάβροχο, δεν με ενοχλεί ούτε στο μπάνιο.

Η AMOLED οθόνη είναι πανέμορφη και τα δεκάδες watchefaces μέσω των οποίων μπορεί να απεικονιστεί η ώρα δείχνουν… αληθινά, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούν δείκτες ρολογιού. Δυο κουμπάκια στη δεξιά πλευρά λειτουργούν σε συνεργασία με την οθόνη αφής, αλλά και την περιστρεφόμενη στεφάνη, για τον έλεγχο των λειτουργιών του. Η Samsung παίρνει άριστα στο σχεδιασμό του interface λειτουργίας, το οποίο μπορεί ο καθένας να μάθει σε ελάχιστο χρόνο. Τα πάντα λειτουργούν «κυκλικά», με τη περιστροφή της στεφάνης να σε μεταφέρει από μενού σε μενού, από εφαρμογή σε εφαρμογή, ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει να εμφανίζεται.

Προεγκατεστημένες θα βρεις αρκετές εφαρμογές, με τις χρησιμότερες να είναι αυτές που αφορούν στην υγεία σου. Το S Health μπορεί να μετράει τα βήματά σου, να καταγράφει τους παλμούς της καρδιάς σου (μέσω του αισθητήρα που βρίσκεται στην πλάτη του ρολογιού) και, γενικότερα, να σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερη προπόνηση. Αν φοράς παπούτσια Nike, έχεις και την επιλογή του Nike +. Και καθώς μπορείς ταυτόχρονα να ακούς μουσική (που έχεις αποθηκεύσει στο ρολόι) μέσω Bluetooth ακουστικών, έχεις ό,τι χρειάζεσαι στο ρολόι σου για να κάνεις την προπόνησή σου ευχάριστη.

Gear_S2_Image_03-1190

Το σύστημα ελέγχου είναι εξαιρετικά λειτουργικό.

Προφανώς και η σύνδεση με smartphone είναι απαραίτητη για να κάνεις κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις που έχεις επιλέξει στην οθόνη (μηνύματα, κλήσεις, mails κ.τ.λ.), αφού ο συγχρονισμός γίνεται μέσω του τηλεφώνου. Μπορείς όμως να αφήσεις το τηλέφωνο σπίτι, να πας για ένα καλό τρέξιμο και, όταν επιστρέψεις, ό,τι έχει καταγράψει το ρολόι μεταφέρεται αυτόματα στο κινητό. Η σύνδεση είναι μέσω Bluetooth και η εφαρμογή Samsung Gear στο smartphone είναι αυτή που θα σου δώσει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες εφαρμογές. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές, αλλά η Samsung είναι αποφασισμένη να τις αυξάνει συνεχώς. Ούτως ή άλλως, αυτά που προσφέρει ήδη είναι από μόνα τους αρκετά.

Προσωπικά, το φοράω καθημερινά εδώ και δυο εβδομάδες και πλέον δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό. Το βγάζω μόνο όταν χρειάζεται να το φορτίσω, περίπου κάθε 48 ώρες. Και φορτίζει σαν ένα πραγματικό high tech gadget, ακουμπώντας το στη μαγνητική βάση και επαγωγικά! Καθώς είναι και αδιάβροχο, δεν με ενοχλεί ούτε στο μπάνιο ούτε όταν πλένω τα χέρια μου. Δεν ξέρω αν είναι το τέλειο smartwatch, είναι όμως το πρώτο που έχω χρησιμοποιήσει εδώ και χρόνια για το οποίο μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δουλεύει όπως φανταζόμουν ότι θα δούλευαν αυτές οι συσκευές.

Gear_S2_Image_04-1190

Το Gear S2 Classic θυμίζει ακόμα περισσότερο παραδοσιακό ρολόι.

Διαβάστε ακόμα: H ειδική έκδοση Hermès για το Apple Watch μόλις κυκλοφόρησε.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top