LG-G-Flex-2

Ένα τηλέφωνο σχεδιασμένο να το αγκαλιάζεις με τη παλάμη σου, φτιαγμένο για να χαϊδεύεις τις καμπύλες του. Μικρότερο, βολικότερο, ταχύτερο, φθηνότερο και καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Σε πρώτη φάση, το μεγάλο κόστος, το μεγάλο μέγεθος και το όχι τελευταίας γενιάς hardware του δεν το άφησαν να περπατήσει πολύ. Η εταιρεία, όμως, επανέρχεται στο προσκήνιο με το διάδοχό του, το «G Flex 2», το οποίο είναι καλύτερο σε όλα, έχοντας πάλι… καμπύλες. Ένα τηλέφωνο σχεδιασμένο για να το αγκαλιάζεις με τη παλάμη σου, φτιαγμένο για να χαϊδεύεις τις καμπύλες του. Μικρότερο, βολικότερο, ταχύτερο, φθηνότερο και γενικά καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Σχεδιαστικά μόνο κοινότυπο δεν μπορείς να το πεις. Η κυρτή του οθόνη τού δίνει μια ξεχωριστή σχεδίαση, η οποία πέρα από το να τραβάει τα βλέμματα των γύρω σου, το καθιστά τον καλύτερο φίλο του χεριού σου. Βλέπεις, το γεγονός ότι είναι κυρτό προκαλεί την παλάμη να το αγκαλιάσει με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Κρατώντας το, πραγματικά θα νιώσεις μια πρωτόγνωρη αίσθηση. Με μικρότερες διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο, καταφέρνει να προσφέρει πολύ καλύτερη εργονομία. Μικρά bezels γύρω από την οθόνη, πλήκτρα στο πίσω μέρος –όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα LG τηλέφωνα των τελευταίων δύο χρόνων – και μια οθόνη χάρμα οφθαλμών, η οποία είναι αυτή που δίνει την κυρτή του σχεδίαση.

Για να το πετύχει αυτό, η LG έχει επιστρατεύσει μια νέας τεχνολογίας οθόνη, ονόματι POLED, plastic OLED δηλαδή. Επειδή είναι πλαστική, μπορεί να καμφθεί και, κάνοντας το σχετικό τεστ, μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι το κινητό ισιώνει, εφαρμόζοντας τη σχετική πίεση, χωρίς να σπάει κάτι. Δεν είναι βέβαια κάτι που θα κάνεις συνεχώς, αλλά μπορείς να επιδείξεις αυτήν του τη δυνατότητα, χωρίς να πολυ-φοβάσαι.

LG_G_Flex_2_Wide

Ένα ακόμα «μαγικό» που προσφέρει το συγκεκριμένο κινητό είναι η ειδική επίστρωση της πλάτης του: Έχει την ικανότητα της αυτό-ίασης, εξαφανίζοντας μικρές χαρακιές και γρατσουνιές, σαν αυτές που συνήθως δημιουργούνται όταν έχεις τη συσκευή στη τσέπη παρέα με κλειδιά ή νομίσματα.

Η οθόνη καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass 3, το οποίο έχει γίνει ισχυρότερο κατά 20%, έπειτα από μια ειδική διαδικασία που έχει εφαρμόσει η LG. Πέρα από το να λυγίζει, η οθόνη είναι εξαιρετική ως προς την απόδοσή της. Με ανάλυση Full HD, προσφέρει άριστη ευκρίνεια, ενώ χρωματικά, η τεχνολογία OLED εγγυάται ολοζώντανα χρώματα και άπειρη αντίθεση με πραγματικό μαύρο.

Ένα ακόμα «μαγικό» που προσφέρει το συγκεκριμένο κινητό είναι η ειδική επίστρωση της πλαστικής, αφαιρούμενης πλάτης του. Δηλαδή; Το γεγονός ότι έχει την ικανότητα της αυτό-ίασης, εξαφανίζοντας μικρές χαρακιές και γρατσουνιές, σαν αυτές που συνήθως δημιουργούνται όταν έχεις τη συσκευή στη τσέπη παρέα με κλειδιά ή νομίσματα.

To LG «G Flex 2» είναι ένα καλό τηλέφωνο και ταυτόχρονα ένα όμορφο τηλέφωνο. Δεν υστερεί πουθενά, αλλά έχει τα θεματάκια του.

Η επίστρωση πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα και πολύ ταχύτερα σε σχέση με τον προκάτοχό του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχεις που το ακουμπάς. Είπαμε, είναι «μαγική» ικανότητα αλλά δεν κάνει και… θαύματα.

Αφαιρώντας την πλάτη, αποκτάς πρόσβαση μόνο στις θέσεις για τοποθέτηση καρτών μνήμης και SIM, αφού η μεγάλη μπαταρία των 3.000 mAh είναι ενσωματωμένη στο σώμα. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν 1-2 spare μπαταρίες στη τσάντα, γιατί ποτέ η αυτονομία δεν σου φτάνει, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για εξωτερικό φορητό φορτιστή-μπαταρία, αν και η αυτονομία της συσκευής παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα της τάξης της 1-1,5 μέρας φυσιολογικής χρήσης. Αν, βέβαια, θέλεις να παίζει Hearthstone όλη την ώρα, μπορεί να μην αντέξει ούτε 8 ώρες.

Δείτε εδώ το video:

Η έκδοση του «G Flex 2» που έρχεται στην Ελλάδα είναι εφοδιασμένη με 16 GB αποθηκευτικού χώρου (με μόλις 8 Gb όμως ελεύθερα, με το που ανοίγουμε τη συσκευή) και 2 GB μνήμης.Τουλάχιστον, όμως, βάζοντας κάρτες μνήμης (έως 128 GΒ) μπορείς να έχεις όσο χώρο θέλεις.

Στα υπόλοιπα ενδότερα τώρα, η LG έχει επιλέξει κορυφαία υποσυστήματα, με τον επεξεργαστή να είναι ο 64 bit και ο οκταπύρηνος Snapdragon 810 (με τέσσερις πυρήνες Cortex A-53 στο 1,5 GHz και τέσσερις A-57 στα 2 GHz) παρέα με το νέο Adreno 430 υποσύστημα γραφικών. Παρότι, όμως, το hardware είναι ό,τι νεότερο υπάρχει, το Android Lollipop λειτουργικό δεν τρέχει όσο ομαλά θα περίμενε κάποιος και σίγουρα θα παρατηρήσεις μικροκαθυστερήσεις εδώ κι εκεί.

Το skin της LG είναι μάλλον το πρόβλημα, γιατί δοκιμάζοντας άλλα skins, τα πράγματα είναι καλύτερα. Κάτι ακόμα που είναι πολύ πιθανό να σου συμβεί είναι η υπερθέρμανση του επεξεργαστή, με σχετικό μήνυμα να εμφανίζεται, μειώνοντας αυτόματα τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης. Δεν θα το συναντήσεις συχνά, αλλά καλό είναι να ξέρεις ότι υπάρχει και σε αυτό το LG το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα, αυτή έρχεται αυτούσια από το LG G3, με αισθητήρα 13 Mpixel, παρέα με το σύστημα laser focus, για ταχύτερη και καλύτερη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές, ειδικά την ημέρα, αλλά το βράδυ –και χωρίς φλας- θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Αν είσαι λάτρης του βίντεο, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα για βιντεοσκόπηση σε 4K και να απολαύσεις υψηλής ποιότητας και πιστότητας βίντεο στην αντίστοιχη 4K τηλεόρασή σου.

To LG «G Flex 2» είναι ένα καλό τηλέφωνο και ταυτόχρονα ένα όμορφο τηλέφωνο. Δεν υστερεί πουθενά, αλλά έχει τα θεματάκια του. Η κυρτή οθόνη και πλάτη με δυνατότητα αυτό-ίασης είναι τα πλεονεκτήματά του. Έχει γρήγορο hardware, το οποίο όμως δεν αποδίδει πάντα όπως θα περιμέναμε. Έχει καλή κάμερα, αλλά υπάρχουν και καλύτερες. Έχει αφαιρούμενη πλάτη, χωρίς όμως δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας. Όλα τα παραπάνω κοστίζουν περισσότερα από €750 και ο ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι τεράστιος. Το αν σου κάνει, προφανώς εσύ το ξέρεις.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα πικάπ της Cruiser και η επιστροφή του βινυλίου.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top