Dandy 2

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας βρέθηκε για μια ακόμη φορά στη Φλωρεντία και μας μεταδίδει όλο το κλίμα από την 90η «Sartorial Pitti».

Άλλη μία Pitti ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα η 90η. Συνοψίζοντας τη «Sartorial Pitti» που παρακολουθώ εδώ και 12 έτη (24η συνεχόμενη Pitti για εμένα), 3 είναι τα σημεία άξια σχολιασμού:

1. Το κοντοκάβαλο στενό παντελόνι, τέλος. Ψηλοκάβαλο, πιέτες και ρεβέρ: το classic Sartorial παντελόνι γίνεται μόδα και στους γνωστούς νεο-δανδήδες της Pitti.

2. Το νέο χρώμα για το καλοκαίρι: Καφέ σκούρο «tobacco» σε λινό ή βαμβακερό ή και μάλλινο. Από μονόκουμπο ως και σταυρωτό.

Tobacco suit 3

Καφέ σκούρο «tobacco»: αυτό είναι το χρώμα του καλοκαιριού.

3. Τέλος, να και το κακόγουστο κατά την προσωπική μου άποψη της έκθεσης: Κοστούμια με βερμούδα (σούπερ στενή) από κάτω αντί για παντελόνι. Δυστυχώς, φέτος το είδαμε πολύ! Κάποιοι μάλιστα βγήκαν και με το εσώρουχο.

Bermuda

Σώβρακο – γραβάτα – καλτσοδέτα; Ναι, το είδαμε κι αυτό.

Το φωτογραφικό μου ημερολόγιο για τους φίλους του Andro

Bicycles 2

Το περιοδικό Plaza Uomo, σε συνεργασία με διάφορα brands που χωρίστηκαν σε ομάδες, αξιοποιήσανε τα δύο χαρακτηριστικά της Φλωρεντίας σε περίοδο Pitti Uomo, το ποδήλατο και τους Pitti Dandies. Έτσι διοργανώθηκε το Giro D’ Stil, δηλαδή ο γύρος της Φλωρεντίας με ποδήλατο από Pitti People.

Degorsi 1

Η γνωστή πλέον εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Degorsi, αυτήν τη φορά παρουσίασε στο επιβλητικό Palazzo Capponi-Vettori το νέο βιβλίο του Mario Del Oglio, με τίτλο «Gentleman Without a Hat». Ένας από τους σπόνσορες του event ήταν η Chiaia Napoli (η οποία συνεργάζεται με το Bespokie Athens 10 χρόνια). Στη φωτογραφία, ο Mario Del Oglio με την Cris Egger και τον Alexander Dordevic.

degrosi2-3

Αριστερά: Δημιουργίες της Chiaia, χορηγού του event. Δεξιά: O Alfonso de Francesco και ο Giovanni D’ Antonio, ambassadors της Chiaia, με ένα από τα μοντέλα του event.

Degorsi 4

O Βασίλης Μπουρτσάλας με την Begum Kiroglu (σχεδιάστρια κοσμημάτων με έμπνευση από Κωνσταντινούπολη και Σαγκάη) και τον θείο της Serdar Gulgun (από τους διασημότερους Διακοσμητές-Σχεδιαστές της Ασιατικής Ηπείρου).

su misura1-2

Την ίδια μέρα, ο on-line οδηγός Italia Su Misura (ο οποίος παρουσιάζει τους καλύτερους Ιταλούς Artisans) είχε cocktail party στο μοναδικό υπαίθριο χώρο Giardino Bardini με θέα τη μαγευτική πόλη της Φλωρεντίας.

Su Misura 3

Ο Βασίλης με τους αδελφούς Nicola & Valentino Ricci της Sciamat, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό ως από τους καλύτερους νέους οίκους ραπτικής στην Ιταλία.

21 Micron Party 2-3

Η γνωστή εταιρεία Vitale Barberis Canonico έκανε ένα μοναδικό night party, για να παρουσιάσει το νέο ύφασμα με το όνομα 21 Micron. To 21 Micron έρχεται να καταρρίψει την ιδέα ότι η ποιότητα του υφάσματος (πάντα μιλάμε για μαλλί) εξαρτάται από την κατηγορία Super. Για παράδειγμα, το 21 Micron είναι κάτω από Super 100. Χαρακτηριστικός ο τίτλος που έδωσε η εταιρεία στο ύφασμα σχετικά με την κατηγορία Super: «Super Nothing».

21 Micron Party 4

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας με το Valentino Ricci, τον Stylist-Fitter Christopher Karpelian και τη συνοδό του.

Various 1

Μηχανικό rodeo έξω από το περίπτερο της La Martina.

Various 2

Coloring Live shoes σε περίπτερο με χειροποίητα παπούτσια.

various3-4

Η αισθητική και σε αυτοκίνητο στην Piazza Republica.

Various 5

To φετινό θέμα της Pitti ήταν Lucky Numbers (τα νούμερα τα έδωσαν οι εκθέτες, αφού ερωτήθηκαν για το τυχερό τους νούμερο). Είναι λίγο τρελοί αυτοί οι Ιταλοί.

Sciamat Booth 2

Με τη Silvana Di Nunzio, σύζυγο του Valentino Ricci.

Sciamat Booth1-3

Αριστερά: Ο Βασίλης Μπουρτσάλας με τον Sartortial Instagram star Khaled Nasr (Sartoriomerta 60.000+ followers) και τον εκδότη φωτογράφο του online A&H Magazine, Neil Watson. Δεξιά: H Spring – Summer 2017 πρόταση της Sciamat: Window Pane σε Wool – Linen.

Sciamat Booth 4

Ο Βασίλης Μπουρτσάλας μιλώντας για τη συλλογή του Sciamat με τον Valentino Ricci και τον νέο Sartorialist από τη Νέα Υόρκη, Karl Edwin Guerre.

Squad-Chiaia

Βασίλης Μπουρτσάλας, Giovanni D’ Antonio, Gennaro και Enzo Annunziata.

 

Διαβάστε ακόμα: Το νόημα του στυλ από τον Στέφανο Ζαούση

 

 

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top