Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα απλό κλασικό παπούτσι, αλλά κάτω από την αποσπώμενη εσωτερική σόλα κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Αυτό το παπούτσι έχει σκορπίσει χαμόγελα στη συντεχνία των κατασκόπων και των συναφών κλάδων. Μοιάζει να έχει ξεφύγει από ταινία του Τζέιμς Μποντ, γιατί έχει τα εξής στοιχεία: ταιριάζει στο αισθητικό οπλοστάσιο του ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ, είναι χειροποίητο και φτιάχνεται στην πατρίδα του Μποντ, την Αγγλία. Έχει συμβατικό τίτλο Secret Shoe (Μυστικό Παπούτσι) και ασύμβατο σχεδιασμό.

Το Secret Shoe του οίκου Oliver Sweeny είναι φτιαγμένο από δέρμα σκοτσέζικου ελαφιού, το οποίο διακρίνεται για την αντοχή και την ποιότητά του.

Συγκεκριμένα, κάτω από την εύκολα αποσπώμενη εσωτερική σόλα κρύβεται ένα «διαμέρισμα» το οποίο έχει έξι θήκες για ισάριθμα γκάτζετ. Ανάμεσά τους είναι το μικρότερο κινητό του κόσμου, το Long-CZ, στο μέγεθος του αντίχειρα, αχρείαστο να είναι, αν στραβώσει η αποστολή. Άλλη θήκη χωράει μια λιλιπούτεια κάμερα Enklov με αισθητήρα κίνησης η οποία τραβάει βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, στην περίπτωση που κάποιος θέλει τα ντοκουμέντα του. Το Μυστικό Παπούτσι επίσης έχει χώρο για έναν μίνι Ελβετικό Σουγιά, συσκευή GPS, ακόμα και ένα έξυπνο δακτυλίδι για πληρωμές ανά πάσα στιγμή (ακόμα και εν μέσω ανθρωποκυνηγητού).

Κι όμως, όλα αυτά που βλέπετε χωράνε μέσα σε αυτά τα παπούτσια.

Το κατασκοπικό παπούτσι δημιουργήθηκε από τον αγγλικό οίκο Oliver Sweeny και είναι φτιαγμένο από δέρμα σκοτσέζικου ελαφιού (οι κατάσκοποι μάλλον δεν έχουν οικολογικές ευαισθησίες), το οποίο διακρίνεται για την αντοχή και την ποιότητά του. Είναι κατά παραγγελία και βγαίνει σε μαύρο, καφέ και ταμπά. Όποιος είναι τελειομανής ή το θέλει ακόμα πιο προσωπικό, μπορεί να παραγγείλει στον οίκο να του γράψουν στις σόλες το όνομά του, την ομάδα αίματος ή την ομάδα ποδοσφαίρου του, τη διεύθυνσή του, τέλος πάντων ό,τι θέλει, όχι όμως και την ιστορία της ζωής του. Αυτά όλα στην τιμή των 2.275 ευρώ.

Από λιλιπούτεια κινητά μέχρι και μικροσκοπικές κάμερες.

Κι ένα τελευταίο: τα κορδόνια είναι φτιαγμένα από το υλικό Κevlar – από αυτό κατασκευάζονται, για παράδειγμα, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τώρα, αν ισχύει το ίδιο και για τα κορδόνια, δεν είναι γνωστό. Το σίγουρο είναι ότι από τη μια είναι μαλακά και από την άλλη δεν σπάνε με τίποτα. Συμφωνεί και η ΜΙ5.

[Παραγγελίες και πληροφορίες στο www.oliversweeney.com.]

 

Διαβάστε ακόμα: Chukka boot – Ένα σπουδαίο ανδρικό κλασικό μποτάκι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top