Q&A
Στο πουκάμισο, το δεύτερο κουμπί μπορείτε επίσης να το ανοίξετε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πολυφαίνεται η καδένα και δεν διαθέτετε τρίχωμα Αυστραλοπίθηκου.

Στο πουκάμισο, το δεύτερο κουμπί μπορείτε επίσης να το ανοίξετε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πολυφαίνεται η καδένα και δεν διαθέτετε τρίχωμα Αυστραλοπίθηκου. Ο Κλούνεϊ είναι ένα κομψό παράδειγμα.

Κύριοι, το καλοκαίρι έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να σαγηνεύσετε μία πάναγνη κορασίδα topless, θα πρέπει να καταβάλετε μια κάποια προσπάθεια και να σεβαστείτε στοιχειώδεις κανόνες.

Ας πούμε, μην την κυνηγάτε στα σοκάκια, έχοντας ανοίξει τη χλαμύδα σας μέχρι τα γόνατα. Γενικώς, και ανεξαρτήτως εποχής, αποφεύγετε να ξεκουμπώνετε υπερβολικά το πουκάμισό σας. Άμα θέλει, ας το κάνει μόνη της.

Απόλυτη αρχή: όταν δεν φοράτε γραβάτα, το πρώτο κουμπί οφείλει ανυπερθέτως να είναι ανοικτό. Ειδάλλως, θα σας συγχωρήσουν μόνο στην περίπτωση που κάνει ψοφόκρυο σε αρκτικούς κύκλους, πράγμα το οποίο σπανίως συμβαίνει σ’  ένα ταξιδιάρικο νησί όπως η Φολέγανδρος.

Το δεύτερο κουμπί μπορείτε επίσης να το ξεκουμπώσετε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν πολυφαίνεται η καδένα και δεν διαθέτετε τρίχωμα Αυστραλοπίθηκου. Πέραν των προβλημάτων κομψότητας και των κινδύνων θερμοπληξίας που αυτό συνεπάγεται, ανακρούει αυτομάτως πρύμναν και η όποια καλοπροαίρετη λιβιδινική διάθεση της θεϊκής ύπαρξης απέναντί σας.

Γιατί ο Forrest Gump κι o Adrian Monk κλείνουν το κουμπάκι του γιακά; Γιατί, στη Δύση, αυτό αποτελεί σημάδι του παρανοϊκού – με την κλινική έννοια του όρου.

Βέβαια, είστε σε διακοπές, οπότε σας επιτρέπονται κάποιες ελευθερίες, ιδίως εάν διαθέτετε το τόρσο του Μπραντ Πιτ ή εκείνο του Garrett Clayton, του νέου σταρ της Disney. Ή, έστω, αν θέλετε να αποσβέσετε όσα σκάσατε στο γυμναστήριο.

Παρά ταύτα, επιμένω ότι ο καλύτερος και διαχρονικά κομψότερος τρόπος να φοράτε το πουκάμισό σας παραμένει εκείνος του Peter Sarsgaard στο κόκκινο χαλί ή του πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά την παρουσίαση του βασιλικού βρέφους στα μίντια.

Επιτρέψτε μου, όμως, ένα πισωγύρισμα. Γιατί άραγε υπάρχουν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι που κουμπώνουν όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου; Γιατί ο Forrest Gump κι o Adrian Monk κλείνουν το γιακά; Διότι, στη Δύση, αυτό αποτελεί σημάδι του παρανοϊκού – με την κλινική έννοια του όρου.

Σκεφτείτε τον Billy Bob Thοrnton στο «Κοφτερό Λεπίδι» ή τον Sean Penn στο «Το όνομά μου είναι Σαμ». Άτομα αργόστροφα, αλλά ειλικρινή, που θέλουν οι άλλοι να τους βλέπουν ως πολίτες σοβαρούς και ενταγμένους, καθαρούς και αξιοσέβαστους, με κείνο το δύσμοιρο πρώτο κουμπάκι νά ‘ναι το κλειδί όταν κάποιος δουλεύει στα Starbucks.

Υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα: Ένας διανοούμενος-ούφο π.χ., εξαιρετικά πολυάσχολος για να είναι cool, αλλά που τελικά μοιάζει με έφηβο που ποτέ δεν έμαθε να ντύνεται μόνος του. Όπως και κάποιος ατυπικός, άλλως εκκεντρικός, σαν τον Artie Abrams στη σειρά «Glee» ή τα τυπάκια στο «Big Bang Theory». Μανίες.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς διαλέγουμε T-shirt;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top