Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του Sion αναμένεται να αγγίξει τα 16.000 ευρώ.

Θυμάσαι τότε στη δεκαετία του ’80 που βλέπαμε κάτι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και έδειχναν ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός μετά το 2000; Τόσο διαφορετικός που θα κυκλοφορούσαμε με τηλέφωνα ενσωματωμένα στο αυτί μας και με αυτοκίνητα που θα έπαιρναν ενέργεια από τον ήλιο. Κάτι τέτοια βλέπαμε τότε και λέγαμε ότι αυτά δεν θα συμβούν ούτε σε 1.000 χρόνια – έστω κι αν κατά βάθος θέλαμε να έχουμε όλοι από ένα DeLorean και να ταξιδεύουμε στον χρόνο ή να έχουμε το δικό μας φωτόσπαθο.

Τελικά η επιστήμη δεν χρειάστηκε 1.000 χρόνια για να εξελιχθεί. ΟΚ, ταξίδι στο χρόνο δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά σχεδόν όλοι κυκλοφορούν με ένα τηλέφωνο «καρφωμένο» στο αυτί τους και από το 2019 τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται με ηλιακή ενέργεια. Ή τουλάχιστον το Sion, το μοντέλο της Sono Motors.

Το Sion είναι εξοπλισμένο με 300 φωτοβολταικά πάνελ, τα οποία είναι αρκετά για να χαρίσουν μια αυτονομία της τάξης των 30 χλμ. ανά μέρα.

Η γερμανική εταιρία -όνειρο κάτι πιτσιρικάδων που ήθελαν να τα βάλουν με την αλόγιστη σπατάλη καυσίμων- τα τελευταία 4 χρόνια δοκιμάζει να φτιάξει ένα ηλεκτρικό-ηλιακό τετράτροχο, που δεν θα έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τα σημερινά αυτοκίνητα παραγωγής.

Όπως ανακοίνωσε η Sono Motors, η εξέλιξη του Sion βρίσκεται σε καλό δρόμο και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στους δρόμους από το 2019. Το Sion είναι εξοπλισμένο με 300 φωτοβολταικά πάνελ, τα οποία είναι αρκετά για να χαρίσουν μια αυτονομία της τάξης των 30 χλμ. ανά μέρα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα τα 160 χλμ. που προσφέρει η μπαταρία 30 kWh που διαθέτει το αυτοκίνητο, τότε έχουμε ένα «φυσιολογικό».

Κατά τα άλλα το Sion είναι πενταθέσιο, έχει 6 αερόσακους, και τα πάντα ρυθμίζονται από το cockpit με μία έξυπνη οθόνη για τον έλεγχο της ταχύτητας, της μπαταρίας, και άλλων λειτουργιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 16.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: 7 tips για αποδοτικό κλιματισμό στο αυτοκίνητο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top