Q&A
c2f90b9a-7301-45cd-aa0e-ff1f2741329e

Και μια συμβουλή: Όταν είστε εν αμφιβόλω, καλύτερα να επιλέξετε μια λίγο πιο smart εμφάνιση παρά μια λίγο πιο casual. (Φωτογραφία: Mr. Porter)

Σημαίνει κάτι παραπάνω από casual αλλά σαφώς όχι επίσημο ντύσιμο. Εν ολίγοις, ναι στο σακάκι, όχι στη γραβάτα. Πώς όμως θα δώσετε μια «νοστιμιά» σε αυτό το «κομψό – χαλαρό» ντύσιμο χωρίς να μοιάζετε με υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;

Η απάντηση βρίσκεται στο look των θεραπόντων των εφαρμοσμένων τεχνών: Σκεφτείτε αρχιτέκτονες, βιβλιοδέτες, αρωματοποιούς, ακόμα και κουρείς ή σεφ (εκτός υπηρεσίας) που είναι ξανά της μόδας. Πώς τους φαντάζεστε να πηγαίνουν σε μια συνάντηση με μια διαφημιστική εταιρεία ή ακόμα και σε ένα ραντεβού με μια όμορφη κυρία για την οποία έχουν πονηρές προθέσεις; Κρατώντας τη ραχοκοκαλιά του επίσημου ντυσίματος, όπως είναι ένα στενό μαύρο κοστούμι, και «σπάζοντας» το look με ένα εμπριμέ πουκάμισο ή ένα ζευγάρι λευκά δερμάτινα αθλητικά παπούτσια.

Το καλύτερο με το smart casual είναι πως δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το αν έχετε τα κατάλληλα ρούχα. Αρκεί να ψάξετε στην ντουλάπα σας για μερικά ρούχα-κλειδιά όπως είναι οι λεπτές ζακέτες, τα μονόχρωμα πόλο μπλουζάκια, τα τζιν πουκάμισα.

Ή αντιστρόφως, ξεκινώντας από ένα πιο καθημερινό ντύσιμο όπως το τζιν και το ζιβάγκο και προσθέτοντας ένα όμορφο αφοδράριστο σακάκι, μια παιχνιδιάρικη ποσέτ, ένα ζευγάρι κοκκάλινα γυαλιά, ένα φίνο κασκόλ.

Δεν έχετε μαύρο κοστούμι ούτε κοκκάλινα γυαλιά; Το καλύτερο με το smart casual είναι πως δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το αν έχετε τα κατάλληλα ρούχα. Αρκεί να ψάξετε στην ντουλάπα σας για μερικά ρούχα – κλειδιά όπως είναι οι λεπτές ζακέτες, τα (φρεσκοπλυμμένα) All Star, τα μονόχρωμα πόλο μπλουζάκια, τα τζιν πουκάμισα αλλά και ενδεχομένως οι μάλλινες γραβάτες, τα κοτλέ σακάκια ή τα desert boots (τύπου Clark’s).

Και μια τελευταία συμβουλή: Όταν είστε εν αμφιβόλω, καλύτερα να επιλέξετε μια λίγο πιο smart εμφάνιση παρά μια λίγο πιο casual.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί πλέον σε κοιτάνε με μισό μάτι όταν ντύνεσαι κομψά στο γραφείο;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top