Τα Snapchat Spectacles έρχονται στην Ευρώπη και η τιμή τους αναμένεται να αγγίξει τα 150 ευρώ.

Ο Φεβρουάριος έμοιαζε μια υπέροχη περίοδος για την Snap, την εταιρία δηλαδή πίσω από το Snapchat. Ο Evan Spiegel ετοιμαζόταν να βάλει τον tech κολοσσό του στο χρηματιστήριο, που κίνηση που είχε ενθουσιάσει τη Wall Street και έμοιαζε μια από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων χρόνων.

Τέσσερις μήνες μετά μόνο ρόδινα δεν μπορούν να θεωρηθούν τα πράγματα για τον 27χρονο επιχειρηματία και την εταιρία του. Μετά το αρχικό σάρωμα του Απριλίου, η Snap μέσα στο Μάιο ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,2 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα να γίνει γνωστό ότι οι νέοι χρήστες του Snapchat μειώθηκαν κατά 36% σε σχέση με το 2016.

Τα Snapchat Spectacles είναι ουσιαστικά γυαλιά ηλίου, που όμως έχουν στον σκελετό μια μικρή κάμερα, ώστε να βγάζουν φωτογραφίες και να καταγράφουν βίντεο των 10 δευτερολέπτων.

Βέβαια, ο λόγος αυτής της σφαλιάρας έχει όνομα: Instagram. Ή αν προτιμάς, Mark Zuckerberg. Ο «πατέρας» του Facebook, που το 2012 εξαγόρασε το Instagram, ένα χρόνο αργότερα είχε δοκιμάσει να αγοράσει και το Snapchat για 3 δισ. δολάρια. Η άρνηση, ωστόσο, του Spiegel να το πουλήσει, οδήγησε σε πόλεμο τους δύο άνδρες. Κι από την ώρα που ο Zuckerberg δεν κατάφερε να το αποκτήσει, αποφάσισε να κάνει την 2η καλύτερη κίνησή του: δηλαδή να το αντιγράψει.

Το τελευταίο χρόνο ουσιαστικά «κλέβει» όλες τις νέες ιδέες και εφαρμογές του Snapchat, με αποτέλεσμα οι χρήστες να προτιμούν το Instagram. Έτσι, ο Spiegel, σε μια προσπάθεια να σώσει την παρτίδα και να κερδίσει τον social media πόλεμο, αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα Snapchat Spectacles και στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι, τα Snapchat Spectacles είναι ουσιαστικά γυαλιά ηλίου, που όμως έχουν στον σκελετό μια μικρή κάμερα, ώστε να βγάζουν φωτογραφίες και να καταγράφουν βίντεο των 10 δευτερολέπτων. Στις ΗΠΑ η απήχησή τους ήταν αρκετά μεγάλη και ο Spiegel προφανώς ποντάρει στην ευρωπαϊκή αγορά για να ανεβάσει τις μετοχές τους. Η τιμή τους αναμένεται να αγγίξει τα 150 ευρώ.

//Snapchat Spectacles

 

Διαβάστε ακόμα: Το νέο αρχηγείο της Google στο Λονδίνο θα κοστίσει 1 δισ. και είναι υπέροχο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top