sony_a7r_mark_Image_02

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία αναβάθμισε όλη την κατηγορία των full-frame mirrorless a7 με νέα μοντέλα και η φρέσκια “a7 R Mark II” είναι ό,τι κοντινότερο στο τέλειο.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η Sony έχει καταφέρει να μπει στο μάτι των μεγαλύτερων εταιρειών που ασχολούνται με τη φωτογραφία με πολύ δυναμικό τρόπο. Και παρουσιάζει συνεχώς νέες συσκευές, οι οποίες κάνουν κάθε φορά άλματα προόδου. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία αναβάθμισε όλη την κατηγορία των full-frame mirrorless a7 με νέα μοντέλα και η φρέσκια “a7 R Mark II” είναι ό,τι κοντινότερο στο τέλειο. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη έκδοση.

Πριν από λίγα χρόνια –ή και μήνες- δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο μικρό αναλογικά σώμα θα μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή η τεχνολογία που διαθέτει η μηχανή. Η Sony κράτησε τις μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, αλλά από εκεί και πέρα τα άλλαξε όλα. Η “α7R Mark II” διαθέτει τον πρώτο παγκοσμίως full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού (με το όνομα “Exmor R CMOSi”), ο οποίος προσφέρει όχι μόνο υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια στην εικόνα, αλλά και ταχύτητα και υψηλή ευαισθησία. Πλέον, ακόμα και σε υψηλά ISO, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πεντακάθαρο, με ελάχιστο θόρυβο και κόκκο.

sony_a7r_mark_Image_01

Μέσω ειδικών μετατροπέων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ο κάτοχος της a7 R Mark II μπορεί να προσαρμόσει φακούς άλλων εταιρειών (π.χ. Canon), αξιοποιώντας το σύστημα αυτόματης εστίασης με τα 399 σημεία!

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι αναβαθμίστηκε η δυνατότητα του αισθητήρα να συγκεντρώνει φως, αλλά και η λειτουργικότητά του ως προς την ταχύτητα αυτόματης εστίασης. Η Sony ενσωματώνει τα περισσότερα σημεία PDAF (399 στον αριθμό), τα οποία συνεργάζονται με τον επεξεργαστή της μηχανής, ούτως ώστε να προσφέρουν ταχύτατη και συνεχόμενη αυτόματη εστίαση σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί σε full frame mirrorless μηχανή.

Πριν από λίγα χρόνια –ή και μήνες- δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο μικρό αναλογικά σώμα θα μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή η τεχνολογία που διαθέτει η μηχανή.
sony_a7r_mark_Image_03

Η μηχανή μπορεί να αξιοποιηθεί και κατά τη βιντεοσκόπηση, με το συνδυασμό αισθητήρα/επεξεργαστή να επιτρέπει καταγραφή 4K βίντεο (ανάλυση 4 φορές μεγαλύτερη από το Full HD) απευθείας σε μια κάρτα SD, χωρίς τη χρήση εξωτερικού εγγραφέα.

Επιπλέον, μέσω ειδικών μετατροπέων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ο κάτοχος της a7 R Mark II μπορεί να προσαρμόσει φακούς άλλων εταιρειών (π.χ. Canon), αξιοποιώντας το σύστημα αυτόματης εστίασης με τα 399 σημεία! Τα πλεονεκτήματα της κάμερας για όσους χρησιμοποιούν vintage φακούς δεν σταματάνε εδώ, αφού η “a7 R Mark II” ενσωματώνει το πέντε αξόνων σύστημα σταθεροποίησης που πρωτοέκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι στην “a7 mark II”, το οποίο εγγυάται ακούνητες φωτογραφίες σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες. Προφανώς και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους native φακούς E-Mount του συστήματος, είτε αυτοί έχουν δικό τους σύστημα σταθεροποίησης είτε όχι.

sony_a7r_mark_Image_05

Κι όλα αυτάτα μαγικά έρχονται σε ένα σώμα κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, το οποίο αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ. Αυτή είναι η “a7 R Mark II”, ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κάποιος εκεί έξω στην αγορά των mirrorless.

Και προφανώς μπορεί να αξιοποιηθεί, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω βασικά χαρακτηριστικά που αναφέραμε, και κατά τη βιντεοσκόπηση, με το συνδυασμό αισθητήρα/επεξεργαστή να επιτρέπει καταγραφή 4K βίντεο (ανάλυση 4 φορές μεγαλύτερη από το Full HD) απευθείας σε μια κάρτα SD, χωρίς τη χρήση εξωτερικού εγγραφέα.

Και όλα τα παραπάνω έρχονται σε ένα σώμα κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, το οποίο αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ. Αυτή είναι η “a7 R Mark II”, ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κάποιος εκεί έξω στην αγορά των mirrorless. Και όπως συμβαίνει με τα καλύτερα, συνήθως αυτά είναι και τα ακριβότερα, με τη πρόταση της Sony να ζητάει –για το σώμα μόνο- πάνω από €3.000. Ναι, τα χρήματα δεν είναι λίγα, αλλά όποιος μπορεί να καταλάβει και να αξιοποιήσει αυτά που προσφέρει, ίσως τελικά τα χρήματα να μην είναι τόσα πολλά.

sony_a7r_mark_Image_04

Η Sony ενσωματώνει τα περισσότερα σημεία PDAF, τα οποία συνεργάζονται με τον επεξεργαστή της μηχανής, ούτως ώστε να προσφέρουν ταχύτατη και συνεχόμενη αυτόματη εστίαση σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί σε full frame mirrorless μηχανή.

Διαβάστε ακόμα: Xiaomi Redmi Note 2 – Το ταχύτερα πουλημένο smartphone της Κίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top