Η A9 έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει με 20fps, δηλαδή 20 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, με συνεχή εστίαση. Πραγματικό πολυβόλο.

Με την Α9, το τελευταίο μοντέλο της σειράς Άλφα και ουσιαστικά αυτό που εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια, πάνω από τις κλασικές 7άρες, η Sony δίνει στον επαγγελματία όλα αυτά που χρειάζεται, αρκεί να μπορεί να δαπανήσει τα σχεδόν €5.000 που ζητάει η εταιρεία μόνο για το σώμα.

Η αλήθεια είναι πως το να κυκλοφορείς με ένα σύστημα που κοστίζει €6-7 χιλιάδες (παρέα με τον εκάστοτε φακό) είναι, αν μη τι άλλο, πρωτόγνωρη εμπειρία. Αλλά μετά, ερωτεύεσαι τόσο αυτά που κάνει η Α9 που σίγουρα θα αρχίσεις τις οικονομίες.

Το ίδιο το σώμα μοιράζεται πολλά στοιχεία με τις υπόλοιπες full frame επτάρες και σου δίνει τα πάντα. Πολλαπλά dials για να αλλάξεις ρυθμίσεις σε χρόνο ρεκόρ, βολικό γκριπ για να την κρατάς ακόμα και με το ένα χέρι χωρίς να νιώθεις άβολα, νέα μεγαλύτερη μπαταρία για καλύτερη αυτονομία, ακόμα και ενσωματωμένο 5axis stabilizer διαθέτει η Α9.

Αν πάλι θέλεις και βίντεο, δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει.

Ειδικά το τελευταίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν τη χρησιμοποιείς συχνά το βράδυ, καθώς δεν ενσωματώνει φλας και το να φωτογραφίζεις με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, απαιτεί καλύτερη σταθεροποίηση. Ό,τι πρέπει δηλαδή για όσους φωτογραφίζουν γάμους και πάρτι, όπου τα φλας δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αλλά μετράει να απαθανατίσεις τη στιγμή. Ακόμα και οθόνη αφής διαθέτει η Α9, αν χρησιμοποιείς πολύ περισσότερο το Oled viewfinder με τα 120fps και το γεγονός ότι δείχνει συνεχώς το αντικείμενο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς όλο το οπλοστάσιο της κάμερας.

Η πραγματική της αξία φαίνεται σε γρήγορα sports events. Δεν πυροβολεί μόνο γρήγορα, αλλά είναι και εύστοχη.

Και ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ενσωματώσει στον αισθητήρα των 24Mpixel 693 phase-detection σημεία, τα οποία καλύπτουν το σύνολο του αισθητήρα, ώστε η ταχύτητα εστίασης να είναι συνεχής και αστραπιαία.

Και μετά, έρχεται και το «πολυβόλο», δηλαδή η δυνατότητα της Α9 να φωτογραφίζει με 20fps (20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ) με συνεχή εστίαση, αποθηκεύοντας ακόμα και RAW φωτογραφίες μέχρι τις 241. Βέβαια, για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι τα κατάλληλα πυρομαχικά, καθώς ο όγκος δεδομένων που αποθηκεύονται είναι τεράστιος, γι’ αυτό έχει δυο θέσεις για κάρτες SD, τις οποίες θα πρέπει να γεμίσεις με ό,τι ταχύτερο υπάρχει εκεί έξω.

Η Sony δίνει στον επαγγελματία όλα αυτά που χρειάζεται, αρκεί να μπορεί να δαπανήσει τα σχεδόν €5.000 που ζητάει η εταιρεία μόνο για το σώμα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο πόσο γρήγορα πυροβολεί, αλλά και αν είναι εύστοχη. Η αλήθεια είναι ότι στις σχετικά απλές συνθήκες που τη χρησιμοποίησα, δεν έχασε καρέ (προφανώς). Αυτοκίνητα στο δρόμο, σκυλιά που τρέχουν, ποδηλάτες και runners, απαθανατίστηκαν όπως ακριβώς το ήθελα, τη στιγμή που το ήθελα, βγάζοντας άλλες 20-30 φωτογραφίες με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Αλλά η πραγματική της αξία φαίνεται σε γρήγορα sports events. Είναι μια μηχανή που απευθύνεται σε όσους πάνε γήπεδο και θέλουν να έχουν σε φωτογραφία κάθε στιγμή ενός μαγικού σουτ του Ρονάλντο και του Μέσι. Θέλεις να την έχεις μαζί σου πηγαίνοντας σε ένα αγώνα Formula 1, για να βγάζεις μαγικές φωτογραφίες από τα μονοθέσια όταν αναπτύσσουν πλήρη ταχύτητα.

Αν πάλι θέλεις και βίντεο, δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει, καθώς γράφει σε 4K, κάνοντας full sensor readout, δηλαδή βλέπει από όλο το πλάτος του αισθητήρα και κάνει oversample στα 8Mpixel (4K), δίνοντάς σου επιπλέον τη δυνατότητα να κρατήσεις φωτογραφίες μέσα από αυτό το βίντεο, με σχετική επιλογή από την ίδια τη μηχανή.

Τιμή: €4.799

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5+1 σοφιστικέ μοντέλα που ξεχωρίσαμε στην έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας της Γενεύης

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top