Η νέα Sony KD-55A1 OLED TV κοστίζει 4.249, αλλά είναι σκέτη μαγεία.

Η Sony βάζει στα ράφια τα δικά της μοντέλα τεχνολογίας OLED με την 55άρα να περνάει μια εβδομάδα στο σπίτι του υπογράφοντα. Η εβδομάδα πέρασε γρήγορα είναι η αλήθεια και όταν ήρθε το φορτηγό να την παραλάβει, υπήρξε μια δυσκολία κατά τον αποχωρισμό. Και πώς να μην υπάρχει άλλωστε, όταν μιλάμε για ποιότητα εικόνας που δύσκολα συναντάς αλλού.

Η τεχνολογία OLED έχει από μόνη της ένα μεγάλο πλεονέκτημα: προσφέρει άπειρο μαύρο, και αυτό δημιουργεί ιδανικές συνθήκες και για τα υπόλοιπα χρώματα. Κάθε ένα από τα χιλιάδες pixels του UHD panel φωτίζεται αυτόνομα και έτσι τα χρώματα που βλέπεις είναι πάντα σωστά.

Αυτό που παρακολουθείς, ειδικά όταν βάλεις 4K UHD περιεχόμενο (και κατά προτίμηση ασυμπίεστης μορφής, π.χ. UHD BluRay με HDR) ή ακόμα και φωτογραφίες από DSLR, είναι σχεδόν μαγικό. Τη πρώτη φορά που έβαλα ένα τέτοιας ποιότητας βίντεο, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο. Και είμαι σίγουρος πως και εσύ έτσι θα νιώσεις.

Η τεχνολογία OLED έχει από μόνη της ένα μεγάλο πλεονέκτημα: προσφέρει άπειρο μαύρο, και αυτό δημιουργεί ιδανικές συνθήκες και για τα υπόλοιπα χρώματα.

Το τέλειο μαύρο είναι σίγουρα ένα μεγάλο ατού σε ό,τι αφορά στο οπτικό αποτέλεσμα. Αλλά μια τηλεόραση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να παίζει και καλό ήχο. Τα τελευταία χρόνια που η μόδα θέλει τις τηλεοράσεις να κάνουν συνεχώς δίαιτα, η ένταση και η ποιότητα ήχου τους, έχει μειωθεί δραματικά.

Αλλά το καλύτερο από όλα είναι πως, όπως οι περισσότερες Sony Smart TVs, η 55A1 τρέχει λειτουργικό Android για τις έξυπνες λειτουργίες της.

Έλα που εδώ όμως η Sony βρήκε το κόλπο για να σου δώσει δυνατό, καθαρό και εντυπωσιακό ήχο! Η ειδική βάση στήριξης που βρίσκεται στο πίσω μέρος, η οποία μοιάζει είναι η αλήθεια με αυτές που έχουν οι παραδοσιακές φωτογραφικές κορνίζες, ενσωματώνει το κεντρικό σύστημα ήχου. Δεν χρειάζεσαι ηχομπάρα που απαιτεί περισσότερο χώρο και επιπλέον καλώδια. Απλώς να στήσεις σωστά την KD-55A1 πάνω στο έπιπλο του σαλονιού χρειάζεται, και μετά είσαι έτοιμος για μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Θα μου πεις βέβαια, και με το δίκιο σου, τι μπορείς να απολαύσεις, αφού η ελληνική τηλεόραση δεν φημίζεται για το περιεχόμενό της. Πατάς το μαγικό κουμπάκι που λέει Netflix και αμέσως φορτώνει η σχετική εφαρμογή για video streaming με αναλύσεις έως 4K σε αρκετό περιεχόμενο. Αν δεν θες να πληρώνεις τη σχετική συνδρομή, το YouTube είναι επίσης ένα κλικ μακριά.

Κι αν δεν σου αρέσει η ελληνική τηλεόραση, τότε πατάς το μαγικό κουμπάκι που λέει Netflix και αμέσως φορτώνει η σχετική εφαρμογή για video streaming με αναλύσεις έως 4K σε αρκετό περιεχόμενο.

Αλλά το καλύτερο από όλα είναι πως, όπως οι περισσότερες Sony Smart TVs, η 55A1 τρέχει λειτουργικό Android για τις έξυπνες λειτουργίες της. Δηλαδή, έχεις πρόσβαση στο Play Store κανονικότατα, κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να κατεβάσεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια και να τα παίξεις ακόμα και με το χειριστήριο του PS4 (το οποίο δουλεύει κανονικά).

Αν πάλι έχεις μπόλικο περιεχόμενο σε σκληρούς δίσκους και φλασάκια, κατεβάζεις το πολυαγαπημένο KODI και παίζεις τα πάντα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο το τηλεχειριστήριο της TV.

Ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος λοιπόν, γιατί πολύ απλά η OLED TV της Sony μου έδωσε για μια εβδομάδα απολαυστικές εμπειρίες θέασης.

Τιμή: €4.249.

 

Διαβάστε ακόμα: Το iPhone «γεννήθηκε» από το μίσος του Steve Jobs;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top