SmartWatch_2_Xperia_Z_1jpg_4_131010_141024

  Καλωσήρθατε σε ένα νέο κόσμο όπου τα ρολόγια είναι αρκετά «έξυπνα» για να λένε μόνο την ώρα!

  Πάνω που αρχίσαμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι ο κόσμος, εν έτει 2013, χωράει στην παλάμη μας (και δη στις οθόνες των smartphone και των tablet), αίφνης επήλθαν «μετακομίσεις». Από την παλάμη στον καρπό ‒διότι, έτσι είναι το hype των νέων τεχνολογιών. Μονίμως σε «οργασμό» χάρη στο hot τεχνολογικό πρόθεμα «smart». Εν προκειμένω, προσθέστε κάπου εκεί κι ένα «-watch». Διότι, η νέα τάση είναι τα «έξυπνα» ρολόγια –ναι, ναι, από εκείνα που δεν μετρούν δευτερόλεπτα, ώρες και μέρες, αλλά φέρουν περήφανα ένα τσουβάλι λειτουργίες, επιτρέποντας στους κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Google, η Apple και η Sony να «ορέγονται» έναν κόσμο γεμάτο «έξυπνα» ρολόγια στους καρπούς μας.

  Τι ακριβώς θα μας προσφέρουν; Μισό λεπτό να βρούμε τον τόμο με τις λειτουργίες του sci-fi SmartWatch 2 της Sony, που ήρθε μόλις την Τρίτη στην ελληνική αγορά και ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Με ένα τέτοιο «καλούδι» στα χέρια σας θα μπορείτε να χειριστείτε τις κλήσεις σας με ένα απλό άγγιγμα στον καρπό α λα Τζέιμς Μποντ, να τραβήξετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smart camera, να χειριστείτε τις παρουσιάσεις σας από μακριά με την εφαρμογή Presentation Pal, να επιλέξετε μια εφαρμογή χαρτών αν πάτε για ποδήλατο ή τρέξιμο, ώστε να ελέγχετε τη διαδρομή με μια γρήγορη ματιά στον καρπό σας, να διαβάσετε κατεβασμένα mails ακόμα και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο τηλέφωνό σας, να χρησιμοποιήσετε cool εφαρμογές όπως το Runtastic για να ενημερώνεστε για τη φυσική σας κατάσταση, να αλλάζετε γρήγορα και εύκολα την ένταση και τα τραγούδια στο music player, χωρίς να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη σας –χώρια ότι ελέγχετε με μια κίνηση όλες τις ειδοποιήσεις από μηνύματα και κλήσεις έως ειδοποιήσεις σε Facebook και Twitter. Ρολόι σου λέει μετά…

  Τα «έξυπνα» ρολόγια είναι η νέα τάση. Σε αυτήν στρέφουν πια το βλέμμα τους οι κολοσσοί της τεχνολογίας.

  Επί της ουσίας, το SmartWatch 2 είναι η φυσική εξέλιξη του πρωτοποριακού Sony SmartWatch, απλώς το νέο μοντέλο προσφέρει αρκετές περισσότερες λειτουργίες: Όπως η συνδεσιμότητα NFC για one-touch pairing, η υψηλότερη ανάλυση οθόνης, η καλύτερη ορατότητα ακόμα και υπό το φως του ήλιου, ο μεγαλύτερος χρόνος αναμονής μπαταρίας, η αυτόνομη λειτουργία ρολογιού, αλλά και μια μεγάλη σειρά από προεγκατεστημένες και προτεινόμενες εφαρμογές. Κοινώς, καλωσήρθατε σε ένα νέο κόσμο όπου τα ρολόγια είναι αρκετά «έξυπνα» για να λένε μόνο την ώρα. Κι αν ο χρόνος είναι, σύμφωνα με τον Γάλλο ποιητή Paul Claudel, «η αμαρτία της αιωνιότητας», τότε τα ρολόγια δεν μπορεί παρά να να αποτελούν τους ημίγυμνους υπηρέτες, στην σαλονοτραπεζαρία της ζωής, που κάθε τόσο, σκανδαλιάρικα, μας υπενθυμίζουν να ζήσουμε. Με ένα κλικ πια…

  Sony-smartwatch-three-up

  Μπορείτε να το επιλέξετε σε δύο σχέδια: με λουράκι καουτσούκ ή με μεταλλικό bracelet. Η τιμή πώλησης ξεκινά από 174,9 ευρώ.

  Βασικά χαρακτηριστικά του Sony SmartWatch 2

  • Φωτεινότητα οθόνης (ορατή υπό το φως του ήλιου).
  • Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από κάθε άλλο smartwatch (η ένδειξη επιπέδου μπαταρίας εμφανίζει ειδοποιήσεις για χαμηλή μπαταρία).
  • Ανθεκτικό στο νερό (IP57).
  • Ευκολία ρύθμισης και σύνδεσης (συνδεσιμότητα με NFC pairing).
  • Αυτόνομη λειτουργία ψηφιακού ρολογιού.
  • Φόρτιση μέσω συμβατικού καλωδίου micro USB.
  • Εύληπτο περιβάλλον χρήσης, εμπνευσμένο από το Android UI.
  • Μεγαλύτερη οθόνη με υψηλότερη ανάλυση (1.6 ίντσες, 220 x 176 pixels).
  • Υψηλή ποιότητα υλικών (πλαίσιο από αλουμίνιο και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι).
  • Εκτεταμένη συμβατότητα (συμβατό με τις περισσότερες συσκευές Android).
  • Εναλλασσόμενα μπρασελέ –προσαρμόζεται με οποιοδήποτε λουράκι 24 χιλιοστών.
  • Υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top