SRS-X11_group_5c

Στη συσκευασία του κάθε ηχείου θα βρεις, πέρα από το φορτιστή και κάποια εγχειρίδια χρήσης, κι ένα λαστιχένιο λουράκι για να το κουβαλάς ευκολότερα στο χέρι.

Καλοκαιράκι σημαίνει και… μπανάκι, παραλία, διακοπές, ξεκούραση και πολλά ακόμα ωραία που θέλεις να κάνεις. Ταυτόχρονα, βέβαια, σημαίνει πως αποχωρίζεσαι και αρκετά άλλα πράγματα της καθημερινότητάς σου. Η μουσική θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά, αλλά κάτι έχω να σας προτείνω γι’ αυτό.

20150801_120417-1190

Το νέο φορητό ηχείο X11 της Sony είναι σχεδιασμένο να το έχεις πάντα μαζί σου. Έχοντας περάσει τις τελευταίες εβδομάδες παρέα με δύο τέτοια ηχεία, μπορώ να πω ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά σ’ αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί.

Το νέο φορητό ηχείο X11 της Sony είναι σχεδιασμένο να το έχεις πάντα μαζί σου και να ακούς την αγαπημένη σου μουσική όποια ώρα της ημέρας θέλεις! Έχοντας περάσει τις τελευταίες εβδομάδες παρέα με δύο τέτοια ηχεία, μπορώ να πω ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά σ’ αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Το γιατί είχα δύο ηχεία, θα σας το πω παρακάτω.

Με βάρος λίγο πάνω από 200 γραμμάρια και σχεδιασμένο σαν κύβος με πλευρά περίπου 6 εκατοστών, είναι αρκετά μικρό για να το κουβαλάς σε μια τσάντα. Αν είσαι απ’ αυτούς που θέλουν να βάλουν και λίγο χρώμα στη ζωής τους, μπορείς να το βρεις σε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις, ώστε να το ταιριάξεις με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου.

35d1e881c009372b031214f2b0b6452c

Με βάρος λίγο πάνω από 200 γραμμάρια και σχεδιασμένο σαν κύβος με πλευρά περίπου 6 εκατοστών, είναι αρκετά μικρό για να το κουβαλάς σε μια τσάντα.

Στη συσκευασία του κάθε ηχείου θα βρεις, πέρα από το φορτιστή και κάποια εγχειρίδια χρήσης, κι ένα λαστιχένιο λουράκι για να το κουβαλάς ευκολότερα στο χέρι. Η φόρτισή του γίνεται μέσω οποιουδήποτε καλωδίου USB, οπότε μπορείς απλώς να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου για να γεμίσεις τη μπαταρία, διαδικασία που σε γενικές γραμμές διαρκεί περίπου 4 ώρες, αλλά σου δίνει ένα 12ωρο μουσικής. Όχι και άσχημα.

Ευχαριστήθηκα να ακούω δυνατά και καθαρά τα αγαπημένα μου κομμάτια από το Napster και το Spotify σε ερημικές παραλίες, αλλά και στα δωμάτια που σερνόμουνα όλες αυτές τις μέρες.

Για τη σύνδεση με κάποια συσκευή, το X11 χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Bluetooth, αλλά μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για σένα αν το κινητό σου έχει NFC. Ένα άγγιγμά του πάνω στο σημείο με το σχετικό σύμβολο ολοκληρώνει άμεσα την ασύρματη επικοινωνία τους και το Play στο αγαπημένο σου music app στέλνει τη μουσική στο δυνατό ηχείο της συσκευής.

f9610b39e1c66bf64d7539794d4aca22

Η ένταση που προσφέρει το X11 είναι πολύ καλή, αναλογικά με το μέγεθός του. Μπορεί να υστερεί λίγο στα μπάσα, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Προσωπικά, ευχαριστήθηκα να ακούω δυνατά και καθαρά τα αγαπημένα μου κομμάτια από το Napster και το Spotify σε ερημικές παραλίες, αλλά και στα δωμάτια που έμεινα όλες αυτές τις μέρες. Η ένταση που προσφέρει το X11 είναι πολύ καλή, αναλογικά με το μέγεθός του. Μπορεί να υστερεί λίγο στα μπάσα, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Υπάρχει, ωστόσο, η δυνατότητα να διπλασιάσεις τα ηχεία που χρησιμοποιείς, και εδώ είναι το ξεχωριστό του χαρακτηριστικό. Με το πάτημα του πλήκτρου Add σε καθένα από δύο ηχεία, αυτά συνδέονται μεταξύ τους επίσης με Bluetooth, για να σου προσφέρουν δύο επιλογές αναπαραγωγής, είτε το καθένα να «παίζει» ένα κανάλι stereo και, εντέλει, να ακούς πραγματικά στερεοφωνικά τη μουσική σου (αφού το ένα X11 είναι μονοφωνικό) είτε να παίζουν και τα δύο το ίδιο ακριβώς κανάλι, με σκοπό να μπορείς να καλύψεις με μουσική ακόμα περισσότερο χώρο.

d664e3c3e7625e1e3a0f5075ff8ec6eb

Με το πάτημα του πλήκτρου Add σε καθένα από δύο ηχεία, αυτά συνδέονται μεταξύ τους επίσης με Bluetooth, για να σου προσφέρουν δύο επιλογές αναπαραγωγής: είτε το καθένα να «παίζει» ένα κανάλι stereo είτε να παίζουν και τα δύο το ίδιο ακριβώς κανάλι, με σκοπό να μπορείς να καλύψεις με μουσική ακόμα περισσότερο χώρο.

Προσωπικά προτιμούσα πάντα τη λύση stereo, αλλά αν θες να κάνεις ένα beach party (στα… κρυφά πλέον, μετά τη πρόσφατη απαγόρευσή τους), η δεύτερη επιλογή μπορεί να είναι η κατάλληλη για σένα. Μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις το κάθε ηχείο ως σύστημα ανοιχτής ακρόασης, χάρη και στο ενσωματωμένο μικρόφωνο, με τα τέσσερα πλήκτρα που διαθέτει να βοηθούν ακόμα περισσότερο στον έλεγχό του, αν και μπορείς να κάνεις τα πάντα και από τη συσκευή ελέγχου.

Τέλος, έχεις επιλογή να συνδέσεις το κάθε ηχείο με καλώδιο mini jack, αλλά δε βλέπω το λόγο να το κάνεις. Τα καλώδια πάντα μπερδεύονται! Όπως και νά ‘χει, είμαι σίγουρος ότι θα περάσεις καλά είτε με το ένα είτε και με τα δύο SRS-X11. Ειδικά αυτήν την εποχή όπου -είμαι σίγουρος- πως ψάχνεις ένα τρόπο να ακούς καλά τη μουσική σου χωρίς να φοράς ακουστικά!

Δείτε: Ο Δημήτρης δείχνει τα… εργαλεία που χρησιμοποιεί στις διακοπές του και παρουσιάζει το ολοκαίνουριο gadget του.


//Ενδεικτική τιμή: €90.

Διαβάστε ακόμα: Marshall London – Ένα smartphone για ροκάδες.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top