Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, καθένα είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό αφτί, δεν γίνεται να βάλεις το δεξί στο αριστερό και τούμπαλιν. Θα καταφέρεις να τα προσαρμόσεις, μην ανησυχείς.

Η Sony έχει τη δική της τέτοια πρόταση, τα WF-1000X, και η αλήθεια είναι πως θα σου αρέσουν. Αν δεν είσαι βέβαια ξεχασιάρης σαν κι εμάς. Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, καθένα είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό αφτί, δεν γίνεται να βάλεις το δεξί στο αριστερό και τούμπαλιν. Θα καταφέρεις να τα προσαρμόσεις, μην ανησυχείς. Δεν μπορεί να μη σου κάνει κάποιο από τα τέσσερα ζευγάρια ear tips που έχει μέσα το πακέτο.

Επιπλέον, θα βρείς κι ένα άλλο κουτάκι, αυτό της μεταφοράς και φόρτισης των ακουστικών. Όπως όλα τα αντίστοιχα, έτσι κι αυτά έχουν μικρές μπαταρίες στο εσωτερικό τους (λογικό, αν σκεφτείς πόσο μικρά είναι), με αποτέλεσμα η αυτονομία τους να περιορίζεται σε 2-3 ώρες χρήσης. Η θήκη μεταφοράς τους λειτουργεί σαν powerbank, η οποία θα σου φορτίζει κάθε ακουστικό κάθε φορά που θα το βάζεις στη θέση του, ενώ φυσικά με τη σειρά της θα πρέπει πού και πού να τη βάζεις κι αυτή στη φόρτιση.

Η θήκη έχει έναν ακόμα σημαντικό ρόλο, αυτό της αποθήκευσης και μεταφοράς, καθώς είναι πολύ εύκολο να χάσεις ένα ή και τα δύο ακουστικά. Οπότε αν αποφασίσεις ότι αυτά είναι που χρειάζεσαι, θα πρέπει να προσαρμοστείς λίγο σε ένα νέο τρόπο χρήσης.

Όταν ακούς μουσική, όλα καλά, αφού βγάζεις και τα δύο, τα φοράς και ακούς αυτό που θες. Όταν όμως χτυπήσει το τηλέφωνο και θέλεις να μιλήσεις, πρέπει να ανοίξεις το κουτί, να αφαιρέσεις το ένα από τα δύο –δεν έχει σημασία ποιο, έχουν και τα δύο μικρόφωνο- και μετά να μιλήσεις. Όταν τελειώσεις την κλήση, το ξαναβάζεις μέσα, γιατί από τη μια δεν θες να εξέχει κάτι από το αφτί σου και από την άλλη –είπαμε- η αυτονομία είναι μικρή.

Βέβαια, βάζοντας τα ακουστικά στ’ αφτιά, η ικανοποίηση που θα νιώσεις θα σε κάνει να ξεχάσεις τη μεγάλη θήκη. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η θήκη/κουτί μεταφοράς είναι σχετικά μεγάλο σε διαστάσεις και σίγουρα θα σου κάνει την τσέπη του τζην να φουσκώνει. Μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά είναι μάλλον κουραστικό.

Βέβαια, βάζοντας τα ακουστικά στ’ αφτιά, η ικανοποίηση που θα νιώσεις θα σε κάνει να ξεχάσεις τη μεγάλη θήκη. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών.

Το τελευταίο έχει σημασία, γιατί τα συγκεκριμένου τύπου ακουστικά έχουν τέτοια προβλήματα, καθώς απαιτείται συγχρονισμός μεταξύ των δύο, καθώς το ένα δέχεται τον ήχο π.χ. από το κινητό και το άλλο τον παίρνει από το ακουστικό. Η μέγιστη ένταση είναι υπεραρκετή, ενώ το γεγονός ότι ενσωματώνουν ANC (Active Noise Cancelling) τα καθιστά ιδανικά για μετακινήσεις με τρένα και αεροπλάνα.

Τα Sony WF-1000X κοστίζουν €150. Όχι λίγα, αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό σίγουρα όχι πάρα πολλά.

Ένα κουμπί υπάρχει στο ακουστικό και με αυτό αλλάζεις το καθένα από τα τρία mode: ANC on, ANC οff και mic, όπου η τρίτη επιλογή ενεργοποιεί τα μικρόφωνα, για να ακούς τι γίνεται γύρω σου χωρίς να αφαιρέσεις τα ακουστικά. Υπάρχει και app για IOS και Android, το οποίο προσφέρει περισσότερες επιλογές σε ό,τι αφορά τη χρήση του ANC (καθώς και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στην ποιότητα ήχου), με τη σημαντικότερη να είναι η ενεργοποίηση του Adaptive Sound Control. Εδώ τα ακουστικά ρυθμίζουν αυτόματα την ένταση του ANC, αν και τελικά τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν θα σε ικανοποιήσει.

Αν πείστηκες ότι τα Sony WF-1000X είναι τα ακουστικά που θες και εύχεσαι να σου τα κάνει δώρο για τα Χριστούγεννα που έρχονται, τα €150 είναι τα χρήματα που θα χρειαστούν, τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Όχι λίγα, αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό σίγουρα όχι πάρα πολλά.

 

Διαβάστε ακόμα: Η μεγάλη επιστροφή της Polaroid

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top