Το SunFlower 3.0 περιστρέφεται, ακολουθώντας τη φορά του ήλιου, ώστε να έχετε πάντα ίσκιο.

Φανταστείτε τον εαυτό σας αραχτό σε μια σεζλόνγκ στον κήπο ή τη βεράντα σας. Την έχετε κάνει ψώνιο και δεν έχετε όρεξη να κουνήσετε για τίποτα στον κόσμο. Ακόμα και να σηκωθείτε για να αλλάξετε θέση στην ομπρέλα σας, ώστε να εξακολουθήσετε να απολαμβάνετε τη σκιά της ενόσω ο ήλιος γυρνάει.

Η επιθυμία σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στη νέα επινόηση της αμερικανικής start-up Shadecraft, η οποία ειδικεύεται στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Έφτιαξε λοιπόν μια ηλιακή ομπρέλα ευφυή και συνδεδεμένη με το WiFi του σπιτιού. Το design είναι βιομιμητικό, εμπνευσμένο από τη φύση και συγκεκριμένα το ηλιοτρόπιο. Εξ ου και το όνομά της: «SunFlower».

Όπως κι ένα φυτό, το ρομπότ αυτό ακολουθεί την τροχιά του ήλιου. Ή, για την ακρίβεια, το σκιάδιο γυρνάει μόνο του ώστε να προσανατολιστεί απέναντι στον ήλιο. Έτσι η ευαίσθητη επιδερμίδα μας παραμένει προστατευμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας κάτω απ’ την ομπρέλα. Ωστόσο, μόλις δυναμώσουν τα μελτέμια κλείνει αυτόματα.

Μπορεί να μετατραπεί σε προσωπικό βοηθό. Μεταξύ άλλων, το SunFlower φορτίζει το κινητό και το laptop, ενώ είναι συνδεδεμένο με το Internet.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό: γυρνώντας, παίρνει την ιδανικότερη θέση για να συλλάβει την ηλιακή ενέργεια και να παράξει ηλεκτρισμό. Επίσης είναι εφοδιασμένη με διάφορους αισθητήρες που αναλύουν τον άνεμο, την υγρασία και την ποιότητα του αέρα, πληροφορώντας μας για τον καιρό. Χάρη σ’ αυτά, μπορεί να μετατραπεί σε προσωπικό βοηθό.

To SunFlower 3.0 στο πάνω μέρος της έχει κυψέλες για να «συλλαμβάνουν» την ηλιακή ενέργεια και να παράγουν ηλεκτρισμό. Επίσης διαθέτει κάμερα (πάνω δεξιά) αλλά και ηχείο (κάτω δεξιά).

Κατ’ αρχάς, φορτίζει το κινητό και το laptop, λόγω της σύνδεσής της με USB. Καθώς το SunFlower είναι συνδεδεμένο με το Internet, η ενσωματωμένη κάμερά του 360ο επιτρέπει να παρακολουθούμε τι γίνεται από απόσταση, μέσω της σχετικής εφαρμογής. Επιπλέον, μπορούμε ν’ ανοίξουμε μια συζήτηση βίντεο με τη βοήθεια μιας κάμερας HD.

Με τα ηχεία της Bluetooth Harman/Kardon, επιτρέπει επίσης ν’ ακούμε μουσική, δίχως να χρειάζεται να έχουμε το στερεοφωνικό δίπλα μας. Κυρίως, αν διαθέτουμε το εργαλείο που επιτρέπει τον έλεγχο των διασυνδεδεμένων συσκευών μας με τη φωνή, η ομπρέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμεταδότης. Όταν δίνουμε μια εντολή απ’ τη σεζλόνγκ μας («κλείσε τα παντζούρια», «άνοιξε το παράθυρο», «σβήσε το φως»), το ενσωματωμένο μικρόφωνο του SunFlower το αναμεταδίδει στο εσωτερικό του σπιτιού.

Μια τέτοια πολυτέλεια είναι φυσικό να έχει την τιμή της, η οποία ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στα $8.700.

//Shadecraft.com

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Gadgets για το καλοκαίρι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top