2

Το Microsoft Universal Fordable Keyboard έχει την ικανότητα να διπλώνει, με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά μικρό, τόσο όσο ένας φάκελος για CD/DVD.

Η Microsoft δεν βγάζει μόνον τα Windows, το Office και κινητά τηλέφωνα. Χρόνια τώρα η εταιρεία έχει μια πλούσια γκάμα από περιφερειακά υπολογιστών, με τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια της να είναι πάντα μεταξύ των καλυτέρων. Δυο από τα νεότερα προϊόντα της είναι τα «Microsoft Designer Bluetooth Desktop» και «Microsoft Universal Fordable Keyboard», με το πρώτο να είναι ένα combo pack που προσφέρει πληκτρολόγιο και ποντίκι και το δεύτερο ένα μικρό φορητό πληκτρολόγιο για mobile συσκευές.

Microsoft Designer Bluetooth Desktop

Έχοντας στην ονομασία του τη λέξη «Designer», αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα πως το ζευγάρι πληκτρολογίου/ποντικιού της Microsoft έχει κάτι το ξεχωριστό να προσφέρει από πλευράς σχεδίασης. Πινελιές όπως το μαγνητικό καπάκι που καλύπτει τη θέση τοποθέτησης των δυο μπαταριών του ποντικιού, αλλά και οι μαγνητικά ασφαλιζόμενες μπαταρίες στην αντίστοιχη θέση του πληκτρολογίου αν μη τι άλλο δίνουν κάτι το ξεχωριστό.

Το ίδιο το πληκτρολόγιο είναι full size μεν, αλλά με πολύ μαζεμένες διαστάσεις, αφού τα πλήκτρα πρακτικά «ξακρίζουν» στις πλευρές του. Με σχεδιασμό chiclet (ή island style, όπως το λένε πολλοί), θυμίζει τα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών, με τη γωνία θέσης να είναι σταθερή μεν, αλλά σωστά επιλεγμένη. Τα πλήκτρα έχουν καλό βύθισμα και είναι αρκετά αθόρυβα κατά τη χρήση του, με το ίδιο το πληκτρολόγιο να στέκεται στιβαρό πάνω στο γραφείο.

Δοκιμάσαμε και συνδέσαμε με άνεση το πακέτο σε Windows υπολογιστές, αλλά και σε iPad/Android συσκευές, όμως σύνδεση δεν επιτεύχθηκε όταν προσπαθήσαμε να την κάνουμε με μια smart TV.
Microsoft Designer Bluetooth Desktop_Image_01

Τα πλήκτρα του Microsoft Designer Bluetooth Desktop έχουν καλό βύθισμα και είναι αρκετά αθόρυβα κατά τη χρήση, με το ίδιο το πληκτρολόγιο να στέκεται στιβαρό πάνω στο γραφείο. Το ποντίκι είναι μικρό και με σχεδίαση που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται το ίδιο εύκολα από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Από πλευράς πλήκτρων, πέρα από το γεγονός ότι διαθέτει τυπωμένους ελληνικούς και αγγλικούς χαρακτήρες, ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα για χρήστες Windows, όπως το Window και το search παρέα με τρία ακόμα για ειδικές χρήσεις του λειτουργικού, ενώ βρίσκουμε και μια σειρά από multimedia πλήκτρα.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ποντίκι, αυτό είναι επίσης εξαιρετικά μικρό και χωράει μέσα στην παλάμη μας, με τη σχεδίασή του να είναι τέτοια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο εύκολα τόσο από δεξιόχειρες όσο και από αριστερόχειρες. Διαθέτει δυο πλήκτρα (τα οποία είναι μέρος της πάνω επιφάνειας) και τη ροδέλα, ενώ χρησιμοποιεί την τεχνολογία BlueTrac της Microsoft, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια (μόνο οι καθρέπτες και το γυαλί δεν είναι συμβατά).

Και οι δυο συσκευές συνδέονται ασύρματα μέσω τεχνολογίας Bluetooth 4 και θα πρέπει η συσκευή με την οποία θα επικοινωνούν να είναι συμβατή. Προφανώς και το πληκτρολόγιο λειτουργεί καλύτερα σε περιβάλλον Windows, αφού τα σχετικά ειδικά πλήκτρα είναι σχεδιασμένα για τέτοια χρήση, όμως μπορείτε να το συνδέσετε με όποια Bluetooth συσκευή θέλετε. Δοκιμάσαμε και συνδέσαμε με άνεση το πακέτο σε Windows υπολογιστές, αλλά και σε iPad/Android συσκευές, όμως σύνδεση δεν επιτεύχθηκε όταν προσπαθήσαμε να την κάνουμε με μια smart TV.

//Τιμή: €99

Διαβάστε ακόμα: Samsung Gear S2: Ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για το Apple watch. 

1

Το Microsoft Universal Fordable Keyboard διαθέτει δυο “μνήμες” για συσκευές και ο χρήστης μπορεί να τις εναλλάσει, ώστε να το χρησιμοποιεί με όποια από τις δυο συσκευές το έχει κάνει pair ανά πάσα στιγμή.

Microsoft Universal Fordable Keyboard

Με τα εκατομμύρια smartphones και tablets που είναι σε χρήση στη παγκόσμια αγορά, η ανάγκη πολλών χρηστών για ευκολότερη πληκτρολόγηση έγινε επιβεβλημένη. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να βολεύεται με τα onscreen keyboards, όμως όσοι θέλουν να κάνουν πραγματική δουλειά χρειάζονται ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Και αυτήν την ανάγκη έρχεται να ικανοποιήσει το νέο φορητό πληκτρολόγιο της Microsoft.

Όπως το όνομά του λέει, έχει την ικανότητα να διπλώνει, με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά μικρό, τόσο όσο ένας φάκελος για CD/DVD. Όταν είναι διπλωμένο είναι και ανενεργό, ενώ «ξεδιπλώνοντάς» το, ενεργοποιείται και μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με τη φόρτιση να γίνεται μέσω θύρας microUSB, ενώ συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth.

Το γεγονός ότι μπορεί να το έχει ο καθένας στο τσεπάκι το καθιστά μια πανεύκολη στη μεταφορά συσκευή, ενώ η εμπειρία που προσφέρει είναι πολλές φορές καλύτερη από οποιοδήποτε on screen πληκτρολόγιο.

Διαθέτει δυο «μνήμες» για συσκευές και ο χρήστης μπορεί να τις εναλλάσσει, ώστε να το χρησιμοποιεί με όποια από τις δυο συσκευές το έχει κάνει pair ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ενσωματώνει τρία προφίλ χρήσης των ειδικών πλήκτρων για λειτουργικά iOS, Android και Windows, με το σχετικό πλήκτρο να επιτρέπει στον χρήστη τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Από εκεί και πέρα, διαθέτει όλα τα απαραίτητα πλήκτρα πλην των funcion keys και αριθμητικού πληκτρολογίου. Η σχεδίασή του είναι chiclet, με τα πλήκτρα να έχουν ικανοποιητικό βύθισμα. Το βασικό πρόβλημά του είναι ότι δεν μπορεί να ανασηκωθεί και έτσι ο χρήστης νιώθει να πληκτρολογεί πάνω στο γραφείο, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα πολύ λεπτό keyboard.

Από την άλλη, όμως, το γεγονός ότι μπορεί να το έχει ο καθένας σε ένα τσαντάκι ή την τσέπη ενός μπουφάν το καθιστά μια πανεύκολη στη μεταφορά συσκευή. Και όταν έρθει η ώρα να απαντήσει κάποιος σε ένα mail ή να συντάξει ένα σχετικά μακροσκελές κείμενο, η εμπειρία που προσφέρει είναι πολλές φορές καλύτερη από οποιοδήποτε on screen πληκτρολόγιο.

//Τιμή: €99

Διαβάστε ακόμα: Sony a7 R Mark II: Η τελειότητα αγγίζει τις mirrorless. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top