Μοντέρνο και συνάμα vintage (TAG Heuer).

  Ποιος είπε πως τα ρολόγια δεν κουβαλούν τη δική τους ιστορία; Είναι τυχαίο ότι πολλά από αυτά τα συνδέουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα; Για έναν άντρα το να πάρει -κληρονομικώ δικαιώματι- το ρολόι του πατέρα του, το οποίο κάλλιστα θα μπορεί κι εκείνος να το είχε πάρει από τον δικό του, σημαίνει πολλά, Αυτή η σκυταλοδρομία δεν κρύβει μόνο στυλ, αλλά και πολλές ενθυμήσεις.

  Επειδή και οι εταιρίες που καταγίνονται με την υψηλή ωρολογοποιία δεν είναι απρόσωποι οργανισμοί, αλλά κουβαλούν με τη σειρά τους τα δικά τους σημαντικά γεγονότα και πρόσωπα που έλκουν την καταγωγή τους από το παρελθόν, συχνά πυκνά δημιουργούν «κομμάτια» ιδιαίτερης αισθητικής που επιτελούν συγκεκριμένους σκοπούς.

  Εχουμε να κάνουμε με μια κλασική επανασχεδίαση ενός vintage TAG Heuer Carrera.

  Η Tag Heuer αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021 (τότε θα ξεκινήσει η παράδοσή του) τον αυτόματο χρονογράφο Carrera με αφορμή τα 88α γενέθλια του Jack Heuer. Άρα, όχι ενός τυχαίου προσώπου. Ίσως γι’ αυτό το όλο «βαπτίζεται» στα 18Κ του ροζ χρυσού.

  Δεν γίνεται να μην θαυμάσεις τον μηχανισμό στο πίσω μέρος και την υπογραφή του Jack Heuer (TAG Heuer).

  Ο Jack Heuer είναι ο εγγονός του ιδρυτή της Tag Heuer, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και τρέχων επίτιμος πρόεδρος. Εφτασε αισίως τα 88 του χρόνια και φυσικά θα λάβει το… απαραίτητο δώρο του, το οποίο είναι τούτο το ρολόι. Η έμπνευση για να δημιουργηθεί έρχεται από το αγαπημένο ρολόι Heuer του Jack (το εμβληματικό vintage Heuer Carrera 1158CHN). Οι λεπτομέρειες αυτού του χρονογράφου θυμίζουν έντονα την ιστορία του Τζακ και της TAG Heuer.

  Εχουμε να κάνουμε με μια κλασική επανασχεδίαση ενός vintage TAG Heuer Carrera, το οποίο μάλιστα προορίζεται να είναι και συλλεκτικό, καθώς θα βγει μόλις σε 188 κομμάτια. Αριθμός όχι τυχαίος αφού παραπέμπει στα 88α γενέθλια του Jack Heuer.

  Η κάσα του είναι στα 42mm. Αρκετά ευδιάκριτο σε ένα αντρικό χέρι (ΤAG Heuer).

  Η κάσα των 42 χιλιοστών από χρυσό 18Κ, στεγάζει στο εσωτερικό της τον αξιόπιστο μηχανισμό Heuer 02. Στο καντράν είναι ευδιάκριτο το αριθμητικό σύμβολο 88 (χρυσό βεβαίως) μόνο που είναι έτσι πλαγιαστό ώστε κοιτώντας το μπορείς να το λάβεις και ως σήμα του απείρου. Μια σημειολογία που παραπέμπει στη διαρκή ανανέωση, τον κύκλο της ζωής και την έννοια της τύχης.

  Το μπιζουδάκι αντέχει στα 100 μέτρα κάτω από το νερό, ενώ το μαύρο λουράκι του (στο πίσω μέρος φέρει την χρυσοποίκιλτη υπογραφή του Jack Heuer) είναι από εκλεκτό δέρμα αλιγάτορα.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Τag Heuer λανσάρει τα εξελιγμένα Μοnaco με νέο μηχανισμό.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top