H εκλεκτή τετράδα.

  Carrera στα ισπανικά σημαίνει «δρόμος». Σε αντίθεση με το ποτάμι, που, ως γνωστόν, δεν γυρίζει ποτέ προς τα πίσω, τον δρόμο μπορείς να τον διανύσεις πηγαίνοντας μπροστά, αλλά και πίσω. Ιδιαιτέρως αν τα πρώτα σου βήματα ήταν τα πλέον καθοριστικά για όλα τα επόμενα που προέκυψαν στην πορεία.

  Η TAG Heuer, έπειτα από 160 χρόνια ζωής, έχει να επιδείξει πολλά κλέη του παρελθόντος. Χρονογράφους που έμειναν στην ιστορία της υψηλής ωρολογοποιίας. Τρανό παράδειγμα: ήταν το 1962 όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jack Heuer, άκουσε την ιστορία του θρυλικού αγώνα Carrera Panamerican.

  Η έκδοση που ξεχωρίζει είναι το TAG Heuer Carrera σε μαύρο και ροζ χρυσό.

  Η λέξη «Carrera» του εντυπώθηκε στο νου με τη λογική του δρόμου, της καριέρας και της διαδρομής και αποφάσισε να τον διανύσει… all the way. Αμέσως κατάλαβε πως αυτή η λέξη ήταν ο κατάλληλος τίτλος για ένα ρολόι που είχε στο μυαλό του.

  Κάπως έτσι, την επόμενη χρονιά, το 1963, οι πρώτοι χρονογράφοι TAG Heuer Carrera βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρείας, στην πιο περήφανη στιγμή του Jack Heuer, ειδικά από τη στιγμή που έγιναν τα ρολόγια που επέλεγαν θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Jo Siffert και ολόκληρη η Scuderia Ferrari.

  Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν τέσσερα ακόμη νέα μοντέλα, αλλά και δύο ακόμη ειδικές εκδόσεις πριν κλείσει ο χρόνος.

  Και το ερώτημα αναφύεται: χάνεται το παρελθόν; Εξαντλείται με την πάροδο του χρόνου; Τα χνάρια που αφήνει πίσω του σβήνουν με τον καιρό; Απάντηση: όπως στις ζωές των ανθρώπων τίποτα δεν χάνεται, έτσι και στις θαυμαστές μανουφακτούρες τα πρώτα μοντέλα λειτουργούν ωσάν σηματωρός. Καθοδηγούν την πορεία των νέων χρονογράφων και σιγά πυκνά συμβαίνει μια θαυμαστή επιστροφή στο παρελθόν που μοιάζει πιο πολύ με μέλλον.

  Ιδού η απόδειξη: γιορτάζοντας την επέτειο των 160 ετών από την ίδρυσή της, η πολυτελής ελβετική ωρολογοποιία παρουσιάζει επανασχεδιασμένα μοντέλα TAG Heuer Carrera, που κινούνται από έναν εξελιγμένο, in-house μηχανισμό Calibre Heuer 02.

  Ακολουθώντας δύο επετειακά, limited edition, κομμάτια, τα TAG Heuer Carrera Heuer 160 Years Silver και Montreal, τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσει τέσσερα νέα ρολόγια που θα πλαισιώσουν την κλασική συλλογή της εταιρείας. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν τέσσερα ακόμη νέα μοντέλα, αλλά και δύο ακόμη ειδικές εκδόσεις πριν κλείσει ο χρόνος.

  Τα νέα μοντέλα κινούνται από τον μηχανισμό Heuer 02, που είναι εμφανής από τη διάφανη πλάτη της κάσας.

  Το TAG Heuer Carrera, ο πρωτότυπος αγωνιστικός χρονογράφος που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1963, αναδείχθηκε με τον καιρό ως ένα έμβλημα της ωρολογοποιίας, ξεχωρίζοντας για τις εκδόσεις του όλες αυτές τις δεκαετίες. Και τώρα επανέρχεται με μια σειρά επανασχεδιασμένη, αλλά διαχρονική. Με κύριο χαρακτηριστικό τις υψηλές επιδόσεις όσον αφορά στην μέτρηση του χρόνου και με ένα σχεδιασμό που αποπνέει κομψότητα και δυναμική, οι νέες αυτές εκδόσεις μας εισάγουν σε μια νέα εποχή για τα TAG Heuer Carrera.

  Η συλλογή έχει παίξει κεντρικό ρόλο στο ιστορικό παρελθόν της TAG Heuer. Η μοναδική ιστορία του TAG Heuer Carrera και η σχέση του με τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκφράζονται με κομψότητα και σήμερα, σε διάφορα στοιχεία των καινούργιων ρολογιών της σειράς.

  Οι σπορ χρονογράφοι που παρουσιάζει τώρα η μανουφακτούρα, διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, με διάμετρο 44 χιλιοστών και βελτιωμένη ενσωμάτωση του κρυστάλλου και της λοξής γωνίας του καντράν, που αναδεικνύουν την αισθητική τους. Οι τέσσερις εκδοχές έρχονται σε σκούρο μπλε με ταιριαστή στεφάνη από κεραμικό, πράσινο της ελιάς με ασημί στεφάνη από ατσάλι και δύο εκδόσεις σε μαύρο με μαύρη κεραμική στεφάνη.

  Όλα τα μοντέλα είναι αδιάβροχα σε βάθος 100 μέτρων.

  Το κολάρο του καντράν έχει λοξή γωνία, με τους δείκτες να γέρνουν προς το κέντρο του, τραβώντας τη ματιά στην ένδειξη της ώρας. Τα τρία υπο-καντράν είναι κι αυτά  πιο ευκρινή από ποτέ, με την ημερομηνία στο 6, το καντράν της ώρας στο 9 και το καντράν των λεπτών στο 3. Το καινούργιο μπρασελέ είναι πιο λεπτό, με αποτέλεσμα το ρολόι να είναι πιο ελαφρύ και πιο εργονομικό.

  Τα νέα μοντέλα διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, με διάμετρο 44 χιλιοστών.

  Η έκδοση που ξεχωρίζει είναι το TAG Heuer Carrera σε μαύρο και ροζ χρυσό. Η μαύρη, κεραμική στεφάνη γεμίζει με λάκα από ροζ χρυσό, ενώ η κορώνα και τα μπουτόν είναι κατασκευασμένα από ατόφιο ροζ χρυσό 18 καρατίων.

  Τα νέα μοντέλα κινούνται από τον μηχανισμό Heuer 02, που είναι εμφανής από τη διάφανη πλάτη της κάσας. Ο εξελιγμένος αυτός μηχανισμός κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο manufacture της TAG Heuer, στο Chevenez. Αποτελείται από 168 εξαρτήματα και διαθέτει ένα εντυπωσιακό power reserve 80 ωρών. Όλα τα μοντέλα είναι αδιάβροχα σε βάθος 100 μέτρων.

   

  Διαβάστε ακόμα: Carrera 160 Years Montreal – το συλλεκτικό ρολόι για τα 160 χρόνια της TAG Heuer.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top