Θαυμάστε την “ασφάλτινη” υφή στο καντράν καθώς και τη ραφή στο λουράκι που θυμίζει την αντίστοιχη στα καθίσματα της Porsche (tagheuer.com).

  Δεν είναι απλώς ένας ακόμη καινούργιος χρονογράφος. Είναι μια συνεργασία μεταξύ δύο σπουδαίων εταιριών που θα συζητηθεί αρκετά το επόμενο διάστημα. Η TAG Heuer και η Porsche ενώνουν τις δυνάμεις τους έχοντας έναν κοινό σκοπό. Άλλωστε το όνομα Carrera είναι ταυτισμένο και με τους δύο οίκους.

  Η πολυτελής ελβετική ωρολογοποιία TAG Heuer και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σπορ αυτοκινήτων Porsche ανακοίνωσαν την καινούργια τους συνεργασία με δόξα και τιμή θέλοντας έτσι να παντρέψουν το -κοινό- αγωνιστικό τους DNA. Για τον εορτασμό αυτής της νέας συνεργασίας, παρουσίασαν ένα καινούργιο ρολόι, το χρονογράφο TAG Heuer Carrera Porsche που είναι ένα θαυμαστό «υβρίδιο» υψηλής ωρολογοποιίας και ταχύτητας.

  Ομοιότητες στην κληρονομιά των δύο εταιρειών υπάρχουν από την εποχή που ιδρύθηκαν από τους αυτοδημιούργητους «πατέρες» τους. Οι Edouard Heuer και Ferdinand Porsche ήταν οραματιστές και πρωτοπόροι. Καινοτομίες τους κέρδισαν μετάλλια στην Έκθεση του Παρισιού -με 11 χρόνια διαφορά- καθώς το 1889 τιμήθηκε ο Heuer, και το 1900 ο Porsche.

  Το λογότυπο της Porsche είναι εγχαραγμένο στη στεφάνη (tagheuer.com).

  Εκλεκτικών συγγενειών συνέχεια: To 1954, ο γιος του ιδρυτή, που στο μεταξύ είχε ιδρύσει τη μάρκα αυτοκινήτων με το όνομα της οικογένειας, o Ferdinand Anton Ernst (ή απλά Ferry) Porsche, για να γιορτάσει τη συμμετοχή των αυτοκινήτων του στον αγώνα Carrera Panamericana, ονόμασε τον πιο δυνατό του κινητήρα «Carrera». Το 1963, ο Jack Heuer, δισέγγονος του Edouard, σχεδίασε τον πρώτο χρονογράφο Carrera που πήρε κι αυτός το όνομά του από τους ιλιγγιώδεις αγώνες μηχανοκίνητων.

  Ο οδηγός και εμπορικός αντιπρόσωπος της Porsche και θρύλος των μηχανοκίνητων σπορ, Jo Siffert, ήρθε έπειτα σε συμφωνία με τον Jack Heuer. Όπως θυμάται ο τελευταίος: «Για 25.000 ελβετικά φράγκα, εμείς βάζαμε το λογότυπό μας στο αυτοκίνητο και τη στολή του. Εκείνος μπορούσε να αγοράζει τα ρολόγια μας σε τιμές χονδρικής και να τα πουλάει στους φίλους του. Και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφού τη σεζόν του 1969 οι μισοί πιλότοι της Formula 1 φορούσαν ρολόγια Heuer».

  Αυτή η συνεργασία ήταν που οδήγησε και τον Steve McQueen να βάλει το λογότυπο της Heuer στη στολή του, στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans το 1970, στην οποία οδηγούσε μια Porsche 917. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πει τότε: «Οδηγώ το ίδιο αυτοκίνητο με τον Siffert, οπότε θέλω να φοράω και την ίδια στολή».

  Το νέο μοντέλο βασίζεται στο σχέδιο του χρονογράφου Carrera Sport, αλλά εισάγει διάφορα χαρακτηριστικά που εμπνέονται από τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche.

  Όταν η Heuer πωλήθηκε στον όμιλο TAG και πήρε το όνομα TAG Heuer, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, προέκυψε μια πιο επίσημη συνεργασία των δύο εταιρειών, αφού μαζί κατασκεύασαν τον τούρμπο κινητήρα TAG-Turbo που βοήθησε τη McLaren να κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους στη F1, με τον θρυλικό Niki Lauda το 1984 και τον κορυφαίο Alain Prost το 1985 και το 1986.

  Στιβαρό από όποια πλευρά κι αν το προσέξεις (tagheuer.com).

  Από το 1999 η σχέση των δύο έγινε ακόμη πιο δυνατή, με συνεργασίες όπως αυτή στο πρωτάθλημα Formula E αλλά και άλλες χορηγίες στους αγώνες ταχύτητας. Μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας, το 2021, τα διάφορα αγωνιστικά projects θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανανεωμένης σχέσης των δύο εταιρειών και τα επόμενα χρόνια, στο πρωτάθλημα Formula E, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής, αλλά και στο TAG Heuer E-sports Supercup.

  Ο χρονογράφος TAG Heuer Carrera Porsche είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Βασίζεται στο σχέδιο του χρονογράφου Carrera Sport, με τη χαρακτηριστική στεφάνη με ενδείξεις της ταχυμετρικής κλίμακας, αλλά εισάγει διάφορα χαρακτηριστικά που εμπνέονται από τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche.

  Eντυωσιακό είτε με φως είτε με σκοτάδι (tagheuer.com).

  Το λογότυπο της Porsche είναι εγχαραγμένο στη στεφάνη και η χαρακτηριστική γραμματοσειρά του χρησιμοποιείται και στις ενδείξεις της. Τα χρώματα της Porsche (κόκκινο, μαύρο και γκρι) καλύπτουν στο ρολόι, ενώ το εφέ του καντράν θυμίζει άσφαλτο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το μοντέλο.

  Το καινοτόμο αυτό μοντέλο διατίθεται είτε με πολυτελές δερμάτινο λουράκι με ιδιαίτερη ραφή που θυμίζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων Porsche, είτε με ατσάλινο μπρασελέ. Στην καρδιά του χτυπά ο in-house μηχανισμός Calibre Heuer 02, με power reserve 80 ωρών.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ένα χρυσό Carrera για τα γενέθλια του Jack Heuer  – με αέρα vintage και άκρως συλλεκτικό.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top