Tρία από τα έξι νέα μοντέλα που παρουσίασε η TAG Heuer στη Γενεύη.

  Φουλ του φουτουρισμού θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φετινής παρουσίας τής TAG Heuer στο Watches & Wonders 2022 της Γενεύης, αφού και τα έξι ρολόγια που παρουσίασε η Ελβετική εταιρεία εντάσσονται μεν σε υφιστάμενες και πολύ αναγνωρίσιμες σειρές, και τα έξι όμως έχουν να παρουσιάσουν κάποια αισθητική ή τεχνολογική καινοτομία.

  Τρία νέα  Aquaracer

  Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας δίνοντας τα τιμητικά πρωτεία στην Aquaracer, την καταδυτική σειρά με την χαρακτηριστική δωδεκαγωνική στεφάνη. Σχεδιασμένη αφενός για καλύτερο πιάσιμο από τον δύτη, αποτελεί ταυτόχρονα θεμελιώδες στοιχείο της διαχρονικής οπτικής ταυτότητας της σειράς. Το βλέπεις και ξέρεις ότι έχεις ένα Aquaracer· ασφαλώς δεν θα μπορούσε να λείπει από καμία παρουσίαση!


   

  Το TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph χρειάζεται μόλις δύο λεπτά έκθεσης σε συνθήκες πλήρους ηλιακού φωτός για να κρατήσει το ρολόι σε λειτουργία για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο.

  Το προσδόκιμο ωφέλιμης ζωής της μπαταρίας είναι 15 χρόνια, ενώ το ρολόι προσφέρεται με διεθνή εγγύηση μέχρι πέντε ετών.

  TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph: το ηλιακό ρολόι

  Το TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph είναι όπως υποψιάζεστε από το όνομα ένα ηλιακό ρολόι.  Ο ηλιακός μηχανισμός χαλαζία TH50-00 της La Joux – Perret χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την εταιρεία και χρειάζεται μόλις δύο λεπτά έκθεσης σε συνθήκες πλήρους ηλιακού φωτός για να κρατήσει το ρολόι σε λειτουργία για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο. Αν έχετε σκοπό να μείνετε μακριά από το φως της ημέρας (σε μια πολυήμερη σπηλαιοκατάδυση, για παράδειγμα), η επαναφορτιζόμενη μπαταρία φορτίζει επίσης και με τεχνητό φως.  Το προσδόκιμο ωφέλιμης ζωής της μπαταρίας είναι 15 χρόνια, ενώ το ρολόι προσφέρεται με διεθνή εγγύηση μέχρι πέντε ετών.

  Οι ακτίνες του ηλίου διαπερνούν το καντράν, το οποίο για αυτό τον λόγο είναι μερικώς διαφανές και διαμορφώνεται με μια εξόχως δυναμική αισθητική μαύρου χρώματος. Σε χρωματική αντίθεση με αυτό βρίσκεται η στεφάνη, κατασκευασμένη από ένα μείγμα άνθρακα και πράσινης Super-LumiNova® με πολύ εντυπωσιακά “νερά” που λάμπουν στο σκοτάδι. Η συνολική εικόνα υψηλής ευκρίνειας ολοκληρώνεται με τη λευκή επίστρωση Super-LumiNova® στους δείκτες και τις ενδείξεις ώρας του καντράν και της στεφάνης.

  Η φουτουριστική εικόνα ολοκληρώνεται με την κάσα από ατσάλι με διάμετρο 40 χιλιοστά και επικάλυψη από μαύρο DLC (diamond-like carbon). Η πίσω πλευρά έχει καπάκι από το ίδιο υλικό με το σύμβολο της πυξίδας – τις οκτώ βασικές κατευθύνσεις ανέμων. Έχει δείκτες για ένδειξη ώρας και πρώτων λεπτών, δείκτη-βελόνα για τα δευτερόλεπτα και παράθυρο ημερομηνίας στη θέση 3. Ρυθμίζεται με κλασική κορόνα στη δεξιά πλευρά.  Το λουράκι είναι από καουτσούκ σε μαύρο χρώμα και ασφαλίζει ασφαλώς με κλασπ.


  Το TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver έχει σχεδιαστεί για να κατέβει με ασφάλεια μέχρι τα 1000 μέτρα.

  Η κάσα έχει διαστάσεις  45 χιλ. διάμετρο και 15.75 χιλ. πάχος και είναι φτιαγμένη από τιτάνιο βαθμού 5, ένα υλικό που μοιάζει πολύ με το ατσάλι αλλά είναι ελαφρύτερο.

  TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver: το πολυτελές καταδυτικό 

  Λανσάρεται ως  “το απόλυτο καταδυτικό ρολόι πολυτελείας και σίγουρα ικανοποιεί και τις δύο παραμέτρους, την πολυτέλεια και την χρηστικότητα. Φτιαγμένο για μεγάλα βάθη, το TAG Heuer Aquaracer Professional 1000 Superdiver έχει σχεδιαστεί για να κατέβει με ασφάλεια μέχρι τα 1000 μέτρα. Είναι το πρώτο ρολόι της σειράς που χρησιμοποιεί τον στιβαρό μηχανισμό TH30-00 της Kenissi Manufacture SA, ο οποίος κατασκευάζεται για αποκλειστική για χρήση στα συγκεκριμένα ρολόγια και διαθέτει πιστοποίηση COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) με απόθεμα ισχύος 70 ωρών.

  Η κάσα έχει διαστάσεις  45 χιλ. διάμετρο και 15.75 χιλ. πάχος και είναι φτιαγμένη από τιτάνιο βαθμού 5, ένα υλικό που μοιάζει πολύ με το ατσάλι αλλά είναι ελαφρύτερο. Το καπάκι είναι από ατσάλι με εγχάρακτη κάσκα δύτη. Οι δείκτες και οι ενδείξεις ώρας στο καντράν και στη στεφάνη έχουν επαρκή ποσότητα Super-LumiNova® σε δύο χρώματα για καλύτερη ανάγνωση, ενώ για τον ίδιο λόγο η δίχρωμη μονόφορη στεφάνη είναι προτοκαλί στο πρώτο τέταρτο. Η κορόνα είναι καλυμμένη με μαύρο DLC για μεγαλύτερο κοντράστ και προστατευμένη με γέφυρα. Το ρολόι διαθέτει επίσης βαλβίδα ηλίου για μεγαλύτερη ασφάλεια και έρχεται – όπως αρμόζει σε πραγματικό καταδυτικό εργαλείο – σε ειδικό βαλιτσάκι φύλαξης και μεταφοράς.


  Το TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver διακρίνεται για το χαρακτηριστικά πορτοκαλί καντράν του.

  Το πορτοκαλί είναι το κατεξοχήν χρώμα της ασφάλειας: ορατό σε κάθε συνθήκη.

  TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver: το πορτοκαλί που ξεχωρίζει

  Η παρουσίαση της σειράς ολοκληρώνεται με το TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Orange Diver με το χαρακτηριστικά πορτοκαλί καντράν. Το πορτοκαλί είναι το κατεξοχήν χρώμα της ασφάλειας: ορατό σε κάθε συνθήκη, προτιμάται για τα σωσίβια και οποιοδήποτε αντικείμενο πρέπει να εντοπίζεται εύκολα σε δύσκολες συνθήκες. Για αυτό το λόγο έχει χρησιμοποιηθεί και προηγουμένως σε εικονικά ρολόγια της σειράς, όπως το 844, στο οποίο το νέο μοντέλο αποτίει τιμή.

  Η κάσα των 43 χιλιοστών είναι από ανοξείδωτο ατσάλι όπως και το μπρασελέ, η μαύρη περιστρεφόμενη στεφάνη από μαύρο κεραμικό, και οι δείκτες και οι ενδείξεις ώρας είναι καλυμμένες με λευκό Super-LumiNova®. Αυτόματος in-house μηχανισμός Heuer 5 με απόθεμα ενέργειας 36 ωρών και παράθυρο ημερομηνίας στη θέση 6. Στο καπάκι η γνωστή καταδυτική κάσκα. Ποια είναι η καινοτομία του; Το χρώμα!


  Η TAG Heuer έχει μεγάλη παράδοση στα ρολόγια αγώνων αυτοκινήτου, στα οποία ανήκουν οι ιστορικές σειρές Carrera και Monaco.

  Το αγωνιστικό χρώμα Porsche είναι το κίτρινο και για αυτό τον λόγο οι μαύρες επιφάνειες είναι διάστικτες από κίτρινες λεπτομέρειες.

  Carrera και Monaco στα χρώματα της Gulf και της Porsche: κλασικά και συλλεκτικά 

  Εκτός από τα καταδυτικά ρολόγια, η TAG Heuer έχει μεγάλη παράδοση στα ρολόγια αγώνων αυτοκινήτου, στα οποία ανήκουν οι ιστορικές σειρές Carrera και Monaco, η καθεμία από τις οποίες παίρνει το όνομά της από αντίστοιχους αγώνες. Το Monaco ασφαλώς έχει συνδεθεί για πάντα με τον  Steve McQueen που το φόρεσε υποδυόμενος τον οδηγό αγώνων στη ταινία Le Mans. Οδηγούσε μια Porsche 917 στα χρώματα της Gulf, και αυτά ακριβώς φοράει το TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition, δηλαδή μπλε και πορτοκαλί, σε νέες, πιο μοντέρνες αποχρώσεις.

  Εκτός από το καντράν, τα χρώματα αυτά είναι παρόντα και στο χαρακτηριστικό διάτρητο δερμάτινο λουράκι, μπλε εξωτερικά, πορτοκαλί εσωτερικά. Το πορτοκαλί έχει διακριτική παρουσία και στον μηχανισμό – εν προκειμένω τον Heuer 02 Automatic – ο οποίος είναι εμφανής μέσα από το openworked καπάκι. Στα 39 χιλιοστά διάμετρο (πλευρά θα έπρεπε να λέμε, αφού είναι τετράγωνο), είναι μια επικαιροποιημένη εκδοχή ενός κλασικού σπορ ρολογιού που ανανεώνει χωρίς να προδίδει το αυθεντικό πνεύμα της σειράς.

  Το Monaco ασφαλώς έχει συνδεθεί για πάντα με τον  Steve McQueen που το φόρεσε υποδυόμενος τον οδηγό αγώνων στη ταινία Le Mans.

  Τον ίδιο μηχανισμό Heuer 02 Automatic κρύβει και το TAG Heuer Carrera x Porsche Limited Edition. Το αγωνιστικό χρώμα Porsche είναι το κίτρινο και για αυτό τον λόγο οι μαύρες επιφάνειες είναι διάστικτες από κίτρινες λεπτομέρειες: στην κάσα 44 χιλιοστών από DLC, τα υποκαντράν με υφή ασφάλτου, το υφασμάτινο λουράκι, η κεραμική στεφάνη, ο openworked μηχανισμός στο καπάκι. Όλα μαζί συγκροτούν έναν εντυπωσιακό σπορ χρονογράφο πολυτελείας που θα ενθουσιάσει τους φίλους της Porsche και τους φίλους του Τουίτυ: το κίτρινο φέτος είναι της μόδας.


  Το TAG Heuer Carrera Plasma είναι μια κατηγορία από μόνο του.

  Τον τόνο δίνουν τα διαμάντια: όχι αυτά που βρίσκονται στα ορυχεία, αλλά αυτά που μεγαλώνουν στο εργαστήριο.

  TAG Heuer Carrera Plasma: το διαμαντένιο ρολόι

  Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, το TAG Heuer Carrera Plasma, που ανήκει μεν στην ίδια σειρά, αλλά είναι μια κατηγορία από μόνο του. Τον τόνο δίνουν τα διαμάντια: όχι αυτά που βρίσκονται στα ορυχεία, αλλά αυτά που μεγαλώνουν στο εργαστήριο. Ο από διετίας CEO της Tag Heuer Frédéric Arnault δεν μπορούσε κατά την παρουσίαση να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτό το ρολόι που είναι πραγματικά κατάσπαρτο από “διαμάντια που δεν υπάρχουν στη φύση”!

  Το μέλλον της πολυτέλειας θα είναι λοιπόν συνθετικό; Άγνωστον. Προς το παρόν πάντως η τεχνολογία CVD (Chemical vapour deposition) – η TAG Heuer χρησιμοποιεί το εμπορικό όνομα Diamant d’Avant-Garde –  επιτρέπει οι τυχαίες φυσικές διαδικασίες με τις οποίες δημιουργούνται οι αδάμαντες να αναπαραχθούν στις ελεγχόμενες συνθήκες του εργαστηρίου, και έτσι να προκύψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα διαμάντια τα οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους έχουν ακριβώς την ίδια χημική σύσταση και συμπεριφορά στο φως με τα φυσικά, δημιουργούνται όμως κατά παραγγελία με τις επιθυμητές προδιαγραφές. Και αφού τα διαμάντια φτιάχνονται πλέον κατά βούληση, το  TAG Heuer Carrera Plasma έχει απλώς… πολλά!

  Το καντράν είναι ένας πολυκρυσταλλικός δίσκος κατασκευασμένος από ένα μοναδικό διαμάντι με πολλαπλές επιφάνειες που δημιουργούν άπειρες αντανακλάσεις, ενώ τα υποκαντράν στις θέσεις 3 και 9 έχουν δημιουργηθεί με αντίστοιχη τεχνολογία σε μαύρο χρώμα. Η κάσα των 44 χιλιοστών από μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο έχει ένθετα 48 διαμάντια εργαστηρίου και η εντυπωσιακή κορόνα είναι φτιαγμένη από ένα μοναδικό διαμάντι δυόμισι καρατίων. Διαμάντια έχουν και οι ενδείξεις ώρας. Συνολικά 11.7 καράτια σηκώνει αυτό το ρολόι που κινείται από τον μηχανισμό Heuer 02 Tourbillon Nanograph με πιστοποίηση COSC.

  Ό,τι δεν είναι διαμάντι είναι κατασκευασμένο από μια ποικιλία υλικών και τεχνικών σε ποικίλες υφές και αποχρώσεις του μαύρου. Η σταθερή στεφάνη είναι από μαύρο κεραμικό με διπλό ματ/γυαλιστερό φινίρισμα, το τζάμι από θολωτό κρύσταλλο, το καπάκι από ανοδιώμενο αλουμίνιο και κλείνει με τέσσερις βίδες τιτανίου, ενώ οι δείκτες είναι επικαλυμμένοι με ρόδιο και λευκό Super-LumiNova® Το λουράκι είναι επίσης μαύρο δερμάτινο με κλασπ από τιτάνιο βαθμού 2 με επεξεργασία ADLC.

  Μια εκτυφλωτική υπερπαραγωγή τεχνολογίας και φαντασίας που αν μη τι άλλο, σου δημιουργεί την επιθυμία να το επεξεργαστείς από κοντά. Ενδεχομένως φορώντας γυαλιά ηλίου.

   

  Διαβάστε ακόμα: ΤAG Heuer Formula 1 X Red Bull Racing Special Edition: το ρολόι των πρωταθλητών.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top