Κάποιες είναι τόσο μικρές που κρέμονται από δέντρα και άλλες θυμίζουν πραγματικές βίλες.

  Κάποιες είναι μικρές και κρέμονται από τα δέντρα. Άλλες είναι τεράστιες και τυλίγουν ολόκληρα σπίτια. Στο κεφάλαιο «σκηνή», οι αρχιτέκτονες, οι campers και οι artisans της φύσης φαίνεται να έχουν τρομερές ιδέες. Τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές βάλαμε σε αυτή την πεντάδα, για να δείτε τη διαμονή στη φύση μέσα από ένα τελείως άλλο σκην…ικό.

  Οι αρχιτέκτονες Sparks Architects έφτιαξαν ένα κανονικό σπίτι με σαλόνι-κουζίνα και 3 υπνοδωμάτια το οποίο μεταμορφώνεται ανάλογα με το αν είναι καλοκαίρι η χειμώνας. (Φωτογραφία: Christopher Frederick Jones)

  Μια «πάνινη» κατοικία στην Αυστραλία

  Αυτό όλοι θα το ζηλέψετε και δείτε γιατί: το αρχιτεκτόνημα αυτό είναι στραμμένο σε ένα τροπικό δάσος της Noosa στην Αυστραλία (σκεφτείτε ότι είναι κοντά στο Queensland) και για να φτάσεις δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο, απλώς περνάς από μια τυπική γειτονιά με σπίτια και διασχίζοντας ένα μικρό μονοπάτι μέσα στο δάσος το βρίσκεις μπροστά σου. Οι αρχιτέκτονες Sparks Architects έφτιαξαν εδώ ένα κανονικό σπίτι με σαλόνι-κουζίνα και 3 υπνοδωμάτια το οποίο μεταμορφώνεται ανάλογα με το αν είναι καλοκαίρι η χειμώνας. Το χειμώνα σύρονται τοίχοι και πόρτες δημιουργώντας ένα κατοικήσιμο μονωμένο οίκημα, ενώ επίσης η οροφή κλείνει αυτοματοποιημένα. Το καλοκαίρι, το περίβλημα του σπιτιού ανοίγει μετατρέποντάς το σε μια εξωστρεφή… κατασκήνωση που ο βόρειος τοίχος της δεν είναι τίποτα άλλο παρά πανύψηλα τροπικά δέντρα. Για όνομα του θεού.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Μια τέντα για να αποσυρθείς στο Σαντιάγο της Χιλής.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top