Ήρθαν τα καλλυντικά για τα ευαίσθητα ρούχα σας

Η σειρά περιποίησης «The Laundress» δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει μια νέα τάση, τη σοφιστικέ… μπουγάδα. Άλλωστε το 90% των ρούχων που στο ταμπελάκι γράφουν στεγνό καθάρισμα, μπορούν να πλυθούν στο χέρι ή το πλυντήριο.

 
the_laundress_sign_bucket_135

Το «οπλοστάσιο» ονόματι «The Laundress», τα πιο εξειδικευμένα και ευγενικά καλλυντικά για τα ρούχα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Αγοράζετε μετά βαΐων, κλάδων και πολλών ευρώ ένα κασμιρένιο κομμάτι. Πέρα από το φιλοσοφικό και αντικειμενικώς υποκειμενικό ζήτημα των συνδυασμών, προκύπτει το θέμα της συντήρησης, πώς δηλαδή το πολύτιμο ρούχο θα ζήσει αξιοπρεπώς στην ντουλάπα ή το συρτάρι σας.

Κανόνας πρώτος: ξεχνάτε χλωρίνες και σκληρά προϊόντα, τα οποία ενίοτε μοιάζουν, ως προς το αποτέλεσμα, με το ρητό «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε». Κανόνας δεύτερος, αποφεύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο και επιλέγετε μαλακά προγράμματα.

the-laundress-wool-and-cashmere-shampoo-500ml

Το «Wool and Cashmere Shampoo» προορίζεται αποκλειστικά για τα μάλλινα και τα κασμιρένια ρούχα και συνοδεύεται από την ευρηματική βούρτσα “Cashmere Brush” που χτενίζει απαλά το ρούχο προτού το βάλετε στο πλυντήριο!

Υπάρχει βεβαίως και η λύση που λέγεται «καθαριστήριο». Χωρίς να θέλω να τα βάλω με τον κλάδο, περίπου το 90% των ρούχων που στο ταμπελάκι γράφουν στεγνό καθάρισμα, μπορούν να πλυθούν στο χέρι ή το πλυντήριο.

Κι εδώ έρχεται το «οπλοστάσιο» ονόματι «The Laundress», τα πιο εξειδικευμένα και ευγενικά καλλυντικά για τα ρούχα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρύτριες την Gwen Whiting, η οποία χρημάτισε σχεδιάστρια των home collections του Ralph Laurent, και την Lindsey Boyd, διευθύντρια πωλήσεων της Chanel στις ΗΠΑ (στο prêt-à porter), τα προϊόντα της «The Laundress» δεν είναι απορρυπαντικά.

991129

Για τα μετάξια, προορίζονται το βελούδινο σαπούνι «Wash and Stain Bar» και το σαμπουάν «Delicate Wash», ενώ στα «προκαταρκτικά» του πλυσίματος περιλαμβάνεται το «Stain Solution» που απομακρύνει ζόρικους λεκέδες, όπως του κόκκινου κρασιού.

Προέρχονται από την εμπειρία των παραπάνω κοριτσιών, τα οποία είχαν επενδύσει σεβαστά ποσά για την γκαρνταρόμπα τους και κάποια στιγμή είπαν τέλος στους παραφουσκωμένους λογαριασμούς των καθαριστηρίων και πολύ περισσότερο στα κατεστραμμένα από «αγενή» πλυσίματα ρούχα. Στους πειραματισμούς τους, oι oποίοι οδήγησαν στη γέννηση της «The Laundress», βοήθησαν και οι σπουδές στους στο πανεπιστήμιο Cornell, στο τμήμα του Υφάσματος και του Design.

Οι ίδιες συστήνονται ως νευρωτικές με την καλή έννοια, αυτή της τελειομανίας. Κι αυτό χαρακτηρίζει τα προϊόντα τους και, τελικά, τους δίνει την προστιθέμενη αξία τους.

Οι ίδιες συστήνονται ως νευρωτικές με την καλή έννοια, αυτή της τελειομανίας. Κι αυτό χαρακτηρίζει τα προϊόντα τους και, τελικά, τους δίνει την προστιθέμενη αξία τους: κάθε μπουκαλάκι της «Τhe Laundress» είναι απόλυτα εξειδικευμένο. Για παράδειγμα, το «Wool and Cashmere Shampoo», με προορισμό τα μάλλινα και τα κασμιρένια ρούχα. Συνοδεία της ευρηματικής βούρτσας (Cashmere Brush) που χτενίζει απαλά το ρούχο προτού μπει στο πλυντήριο!

ok

Τα προϊόντα της «The Laundress» κοστίζουν κάτι παραπάνω, ωστόσο, σύμφωνα με τη δοσολογία, είναι πολύ συμπυκνωμένα και βγάζουν περισσότερα πλυσίματα. Τέλος, είναι καταπράσινα, δηλαδή βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά, με φυσικά αρώματα και δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Για τα μετάξια, προορίζονται το βελούδινο σαπούνι «Wash and Stain Bar» και το σαμπουάν «Delicate Wash», ενώ στα «προκαταρκτικά» του πλυσίματος περιλαμβάνεται το «Stain Solution» που απομακρύνει ζόρικους λεκέδες, όπως του κόκκινου κρασιού. Όσο για το λευκαντικό και την εξόριστη χλωρίνη, υπάρχουν εναλλακτικές ετικέτες, όπως το «Whites Detergent».

Τα προϊόντα της «The Laundress» κοστίζουν κάτι παραπάνω, ωστόσο, σύμφωνα με τη δοσολογία, είναι πολύ συμπυκνωμένα και βγάζουν περισσότερα πλυσίματα. Επίσης, ας μην ξεχνάμε, ότι δεν είναι μαζικής παραγωγής, παρεπιδημούντα σε κάθε σουπερμάρκετ. Τέλος, είναι καταπράσινα, δηλαδή βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά, με φυσικά αρώματα και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Έχει κι αυτό τη σημασία του.

//Προϊόντα «The Laundress» θα βρείτε online και στο Tonic Essentials, Ευριπίδου 41, τηλ.: 210 3317371.

 

Διαβάστε ακόμα: Ήρθαν τα καλλυντικά για μούσια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο περίφημος Christakis πέθανε πριν λίγες ημέρες, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά, σε πάνω από έναν αιώνα ζωής. Οι διάσημοι πελάτες του ξεκινούσαν από τον «εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή και έφταναν ως τον Σάκη Ρουβά. Τα εγγόνια του, Χρήστος και Αντώνης, που συνεχίζουν τη σπουδαία παράδοση, αποχαιρετούν τον παππού τους μέσω του Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αφεθείτε στον μυστικισμό και το ακραιφνές στυλ που προσφέρει αυτή τη θαυμαστή μονοχρωμία. Διότι το μαύρο είναι πρακτικό, διαχρονικό και δεν πρόκειται ποτέ να σας διαψεύσει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Διατηρεί (δονκιχωτικά) ένα από τα τελευταία παραδοσιακά μαγαζιά στο Μοναστηράκι. Τον επισκεφτήκαμε και τον φωτογραφίσαμε αποκλειστικά. Ένας ιδιοσυγκρασιακός έμπορος παλαιών κοσμημάτων και έργων τέχνης αποκωδικοποιεί -και τεκμηριώνει- το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οπως η καλή αρχιτεκτονική δεν ορίζεται από ανούσιες πρωτοτυπίες, αλλά βιώνει τη σιγουριά της διαχρονικότητας, έτσι και ο σχεδιασμός ενός bespoke κοστουμιού σημαίνει προσήλωση στην αισθητική και την εξατομικευμένη εμπειρία. Γράφει ο αρχιτέκτων Νικόλας Μπαρελιέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro