Το γυάλινο ρολόι του Yoshioka θα είναι το 16ο της σειράς που έχει ξεκινήσει ο οίκος μόδας του Issey Miyake.

  Για κάποιους ο χρόνος είναι χρήμα, όπως είχε πει ο Benjamin Franklin. Για κάποιους άλλους ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος στη ζωή, μαζί με την υπομονή – σύμφωνα με τον Leo Tolstoy. Για τον Tokujin Yoshioka, όμως, ο χρόνος είναι κομψότητα. Και φρόντισε να το δείξει αυτό μέσα από τη νέα του δημιουργία, ένα ρολόι φτιαγμένο από γυαλί.

  Ο 50χρονος designer, που έχει δει τα τελευταία χρόνια πολλές από τις δημιουργίες του να κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη -ανάμεσά τους το MoMA στη Νέα Υόρκη, το Centre Pompidou στο Παρίσι και το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο-, συνεχίζει να εκπλήσσει αλλά και να ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με κάθε δημιουργία του.

  Το χοντρό γυαλί επεξεργάστηκε από τον Yoshioka με τέτοιο τρόπο, ώστε το φως να αντανακλάται όμορφα από όλες τις γωνίες.

  Το τελευταίο project του Yoshioka έχει την ονομασία Glass Watch και ένωσε τις δυνάμεις του για μια ακόμη φορά με τον οίκο του Issey Miyake (μια συνεργασία που κρατάει 20 χρόνια), προκειμένου να φτιάξουν το πιο minimal και κομψό ρολόι για τη σειρά ρολογιών που έχει δημιουργήσει ο Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας.

  Όσο για καντράν,ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ασημί και σε μαύρο χρώμα.

  Το χοντρό γυαλί επεξεργάστηκε από τον Yoshioka με τέτοιο τρόπο, ώστε το φως να αντανακλάται όμορφα από όλες τις γωνίες, ενώ ο τολμηρός σχεδιασμός του χαρίζει στο ρολόι μια αίσθηση γλυπτού. Πιο συγκεκριμένα το Glass Watch διαθέτει μια γυάλινη κάσα 39mm, που στηρίζεται πάνω σε μια ατσάλινη θήκη, ενώ το μαύρο δερμάτινο λουράκι έρχεται να προσθέσει την απαραίτητη σοφιστικέ πινελιά. Όσο για το καντράν, ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ασημί και σε μαύρο χρώμα.

  Το Glass Watch του Yoshioka, το 160 ρολόι της σειράς του Issey Miyake, θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το καλύτερο συνδεδεμένο ρολόι (προς το παρόν);

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top