Ένα ρολόι που κατάφερε να κερδίσει την «αθανασία», εξαιτίας του όμορφου αλλά και περίεργου design του, καθώς η κάσα σου δίνει την αίσθηση ότι έχει τοποθετηθεί κατά λάθος στραβά.

  Vacheron Constantin Historiques American 1921
  Δεν μιλάμε για μια απλή μάρκα, αλλά για μια από τις παλιότερες και ενδοξότερες ωρολογοποιίες της Ελβετίας. Η Vacheron Constantin ιδρύθηκε το 1755 και στη λίστα των πελατών της συμπεριλαμβάνονται ιστορικά ονόματα: Ναπολέων Βοναπάρτης, Εδουάρδος Η’ και Χάρι Τρούμαν είναι μερικά από αυτά. Μετρώντας 262 χρόνια ζωής, ο εμβληματικός οίκος έχει την άνεση συχνά-πυκνά να επιστρέφει στο παρελθόν του και να παρουσιάζει μοντέρνες εκδοχές κλασικών μοντέλων της.

  Όπως το American 1921, που δημιουργήθηκε το 1921 αποκλειστικά για την αγορά της Βορείου Αμερικής και σε διάστημα 10 ετών κατασκευάστηκαν μόλις 12 κομμάτια. Ένα ρολόι που κατάφερε να κερδίσει την «αθανασία», εξαιτίας του όμορφου αλλά και ανορθόδοξου design του, καθώς η κάσα σου δίνει την αίσθηση ότι έχει τοποθετηθεί κατά λάθος στραβά. Το ενδιαφέρον είναι ότι στις περισσότερες κινήσεις του χεριού, το ρολόι δείχνει «ορθά» τον χρόνο, με τη 12ηώρα στην κορυφή του ματιού εκείνου που το φορά.

  Η μοντέρνα εκδοχή του συλλεκτικού αυτού κομψοτεχνήματος επιστρέφει στην art deco περίοδο της γέννησής του, μένει πιστό στο διάσημο -κυριολεκτικά- «εκκεντρικό» design του, αλλά και στα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή -από πλατίνα έως ροζ χρυσό-, με την τιμή του να πλησιάζει τις 35.000 ευρώ.

  //Vacheron Constantin Historiques American 1921

   

  Στην επόμενη σελίδα: Cartier Tank, με έμπνευση από τα τανκς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top