Natural Beauty by Ben Hopper

Από τη σειρά Natural Beauty by Ben Hopper που δημοσιεύουμε με την άδεια του καλλιτέχνη.

Mετά το μουστάκι στους άνδρες θα επιστρέψουν -σε περιορισμένες δόσεις- και οι τρίχες στη γυναικεία μασχάλη (μόνο το μουστάκι στις γυναίκες δεν θα επιστρέψει). Μετά τα χονδρά γυαλιά οράσεως, το κομμένο τζιν σορτσάκι και το καλάθι στο ποδήλατο, η τριχωτή μασχάλη θα γίνει hip.

Και γιατί όχι; Οι τρίχες είναι κάτι γήινο, που εναρμονίζεται με το πνεύμα της εποχής. Και προσφέρονται, όπως το piercing ή το τατουάζ, για σέξι παιχνίδια με το σώμα.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η ολική γυναικεία αποτρίχωση από τα βλέφαρα και κάτω, ακόμα και στα γεννητικά όργανα. Νομίζω πως η τελευταία φορά που είδα τρίχες σε θηλυκή μασχάλη ήταν στη δεκαετία του ’80, όταν ήμουν έφηβος και ορισμένες συμμαθήτριες δεν είχαν πιάσει ξυράφι.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, τα κορίτσια με τρίχες στη μασχάλη ανήκαν σχεδόν αποκλειστικά σε κινήματα χιπισμού, οικολογίας ή και χορτοφαγίας.

Alessandra Kurr - Designer for Natural Beauty by Ben Hopper

Alessandra Kurr – Designer for Natural Beauty by Ben Hopper

Κάπως έτσι οι γυναίκες με φουντωτή μασχάλη έφτασαν -κακώς- να θεωρούνται γραφικές. Και οι τρίχες των υπολοίπων γυναικών που φύτρωναν ανάμεσα σε δυο ξυρίσματα έγιναν κάτι κρυφό και απαγορευμένο, σαν το αιδοίο.

Μάλιστα, η σχετική ομοιότητα που έχουν αυτές οι μικρές κρύπτες κάτω από τα χέρια με την «αφετηρία του κόσμου» ανάμεσα στα πόδια, είναι αυτό που κάνει αρκετές γυναίκες να ντρέπονται όταν είναι αξύριστες.

Και ερεθίζει ορισμένους άνδρες που μέχρι χθες θεωρούνταν φετιχιστές, σχεδόν αποσυνάγωγοι από μια κοινωνία που θεοποιεί το λείο, από το αιδοίο ως το iphone.

Natural Beauty by Ben Hopper

Natural Beauty by Ben Hopper

Τελευταία, ωστόσο, ακόμα και μη φετιχιστές ανακαλύπτουν αρετές στην αξύριστη μασχάλη, κυρίως σε νέα, όμορφα και αδύνατα κορίτσια. Για να είμαστε ειλικρινείς, μια κυρία που δεν έχει πολλούς θαυμαστές πιθανόν να αρέσει λιγότερο με τριχωτές μασχάλες. Ενώ μια κυρία που είναι παραπάνω ποθητή, ενδέχεται να προξενήσει επιπλέον θαυμασμό «ξαναπαρθενεύοντας» τη δίδυμη περιοχή. Η τάση δεν έχει απαραίτητα σχέση με τη γυναικεία χειραφέτηση, απλώς είναι κάτι ασυνήθιστο και περιπετειώδες.

Προφανώς οι περισσότερες κυρίες δεν το κάνουν για να αρέσουν αλλά επειδή έτσι νιώθουν πιο όμορφα. Ωστόσο υπάρχει κάτι ακόμα: Λόγω της διαδεδομένης πορνογραφίας στο ίντερνετ οι περισσότεροι τα έχουν δει όλα, και οι τρίχες στη μασχάλη, στο περιθώριο του κυρίαρχου αισθητικού κανόνα, μοιάζουν να αποτελούν το τελευταίο ταμπού. Αφού όλα έχουν παραβιαστεί, κάποιοι αναζητούν νέες «απαγορεύσεις» για να κρατήσουν το ενδιαφέρον και τη λίμπιντο τους κεντρισμένα.

Ταυτόχρονα, στα μάτια πολλών που έχουν μπουχτίσει από ψεύτικες εικόνες σιλικονάτων στηθιών, οι τρίχες στη μασχάλη μιας γυναίκας μπορεί να την κάνουν να φαίνεται πιο αληθινή και -φαντασιακά- πιο ξεγυμνωμένη.

Rakel Lindgren - Actress/model for Natural Beauty by Ben Hopper

Rakel Lindgren – Actress/model for Natural Beauty by Ben Hopper

Δεν είναι τυχαίο ότι και στις φωτογραφίες του Ben Hopper που εικονογραφούν το παρόν άρθρο με την ευγενική άδεια του καλλιτέχνη, εικονίζονται κυρίως μοντέλα ή ηθοποιοί που άφησαν τις τρίχες τους να μεγαλώσουν για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Είναι γυναίκες που πειραματίζονται με τις μασχάλες τους όπως με τις υπόλοιπες τρίχες (στα μαλλιά) ή με τα νύχια τους. Τις αφήνουν να φυτρώσουν μέχρι να τις κόψουν ξανά. Εν τέλει, δικές τους είναι, λογαριασμό θα μας δώσουν;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top