Natural Beauty by Ben Hopper

Natural Beauty by Ben Hopper

Mετά το μουστάκι στους άνδρες θα επιστρέψουν -σε περιορισμένες δόσεις- και οι τρίχες στη γυναικεία μασχάλη (μόνο το μουστάκι στις γυναίκες δεν θα επιστρέψει). Μετά τα χονδρά γυαλιά οράσεως, το κομμένο τζιν σορτσάκι και το καλάθι στο ποδήλατο, η τριχωτή μασχάλη θα γίνει hip.

Και γιατί όχι; Οι τρίχες είναι κάτι γήινο, που εναρμονίζεται με το πνεύμα της εποχής. Και προσφέρονται, όπως το piercing ή το τατουάζ, για σέξι παιχνίδια με το σώμα.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η ολική γυναικεία αποτρίχωση από τα βλέφαρα και κάτω, ακόμα και στα γεννητικά όργανα. Νομίζω πως η τελευταία φορά που είδα τρίχες σε θηλυκή μασχάλη ήταν στη δεκαετία του ’80, όταν ήμουν έφηβος και ορισμένες συμμαθήτριες δεν είχαν πιάσει ξυράφι.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, τα κορίτσια με τρίχες στη μασχάλη ανήκαν σχεδόν αποκλειστικά σε κινήματα χιπισμού, οικολογίας ή και χορτοφαγίας.

Alessandra Kurr - Designer for Natural Beauty by Ben Hopper

Alessandra Kurr – Designer for Natural Beauty by Ben Hopper

Κάπως έτσι οι γυναίκες με φουντωτή μασχάλη έφτασαν να θεωρούνται γραφικές. Και οι τρίχες των υπολοίπων γυναικών που φύτρωναν ανάμεσα σε δυο ξυρίσματα έγιναν κάτι κρυφό και απαγορευμένο, σαν το αιδοίο.

Μάλιστα, η σχετική ομοιότητα που έχουν αυτές οι μικρές κρύπτες κάτω από τα χέρια με την «αφετηρία του κόσμου» ανάμεσα στα πόδια, είναι αυτό που κάνει αρκετές γυναίκες να ντρέπονται όταν είναι αξύριστες.

Και ερεθίζει ορισμένους άνδρες που θεωρούνται πλέον φετιχιστές, σχεδόν αποσυνάγωγοι από την κοινωνία που θεοποιεί το λείο, από το αιδοίο ως το iphone.

Natural Beauty by Ben Hopper

Natural Beauty by Ben Hopper

Τελευταία, ωστόσο, ακόμα και μη φετιχιστές ανακαλύπτουν αρετές στην αξύριστη μασχάλη, οπωσδήποτε σε νέα, όμορφα και αδύνατα κορίτσια.

Μια γυναίκα που δεν αρέσει μάλλον θα αρέσει ακόμα λιγότερο με τριχωτές μασχάλες. Μια γυναίκα που είναι ποθητή, ενδέχεται να προσελκύσει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον «ξαναπαρθενεύοντας» τη δίδυμη περιοχή. Η διαφαινόμενη τάση δεν έχει δηλαδή σχέση με τη γυναικεία χειραφέτηση, απλώς είναι κάτι ασυνήθιστο και περιπετειώδες.

Επειδή λόγω της διαδεδομένης πορνογραφίας στο ίντερνετ οι περισσότεροι τα έχουν δει όλα, οι τρίχες στη μασχάλη, στο περιθώριο του κυρίαρχου αισθητικού κανόνα, μοιάζουν να αποτελούν το τελευταίο ταμπού. Αφού όλα έχουν παραβιαστεί, μάλλον αναζητούμε νέες απαγορεύσεις για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον και τη λίμπιντο κεντρισμένα.

Ταυτόχρονα, στα μάτια πολλών που έχουν μπουχτίσει από ψεύτικες εικόνες βαμμένων μαλλιών και σιλικονάτων στηθιών, οι τρίχες στη μασχάλη μιας ελκυστικής γυναίκας μπορεί όντως να την κάνουν να φαίνεται πιο αληθινή και -φαντασιακά- πιο ξεγυμνωμένη.

Rakel Lindgren - Actress/model for Natural Beauty by Ben Hopper

Rakel Lindgren – Actress/model for Natural Beauty by Ben Hopper

Δεν είναι τυχαίο ότι και στις φωτογραφίες του Ben Hopper που εικονογραφούν το παρόν άρθρο με την ευγενική άδεια του καλλιτέχνη, εικονίζονται κυρίως μοντέλα ή ηθοποιοί που άφησαν τις τρίχες τους να μεγαλώσουν για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Είναι ορισμένες γυναίκες που πειραματίζονται με τις μασχάλες τους όπως με τις υπόλοιπες τρίχες ή με τα νύχια τους. Τις αφήνουν να φυτρώσουν μέχρι να τις ξυρίσουν ξανά.

Θα στοιχημάτιζα ότι οι περισσότερες που μοστράρουν τις ανεξερεύνητες τούφες τους στο φακό είναι αποτριχωμένες λίγο παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: Το SUMO της Annie Leibovitz

Ayan Mohamed -Graduate architecture student for Natural Beauty by Ben Hopper

Ayan Mohamed -Graduate architecture student for Natural Beauty by Ben Hopper

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top