Ο Morgan Bourc’his θα βρεθεί το φθινόπωρο στην Ελλάδα, για να πάρει μέρος στη διοργάνωση «Take A Breath».

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να έχει δει την ταινία Le grand bleu και να μην έχει ονειρευτεί να βουτάει στον μπλε βυθό, δοκιμάζοντας τις αντοχές του με μια ανάσα. Μάλιστα πολλοί, μόλις μπαίνει το καλοκαίρι, προσπαθούν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, δοκιμάζοντας πόση ώρα μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους κάτω από το νερό – οι περισσότεροι μετά από 20 με 30 δευτερόλεπτα συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε γεννηθεί γι’ αυτό.

  Ο Morgan Bourc’his, πάντως, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Όχι μόνο έχει «φτιαχτεί» γι’ αυτό το άθλημα, αλλά είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση.

  Γεννημένος το 1978 στην Τουρέν της κεντρικής Γαλλίας έδειξε από νωρίς την αγάπη του για το νερό. Στην ηλικία των 22 ετών, ορμώμενος από τη λαχτάρα της ανοιχτής θάλασσας, αποφάσισε να μετακομίσει στη Μασσαλία και να αφιερωθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Η ομάδα του ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη διοργάνωση της Αιγύπτου το 2008. Ο ίδιος, τον Σεπτέμβριο του 2013, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα, με επίδοση 87 μέτρα βάθος, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης έσπασε το γαλλικό ρεκόρ με 89 μέτρα, το οποίο κατάφερε να βελτιώσει το 2017, με την επίδοσή του στα 90 μέτρα βάθος.

  Ο Bourc’his, γνωστός κι ως «Ο μπλε άνθρωπος», προσαρμόζεται με ευκολία ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες, ενώ είναι ικανός να κρατήσει την αναπνοή του για επτάμισι λεπτά σε στατική άπνοια.

  Ήταν τέτοια η επιτυχία του που ο γαλλικός Τύπος του χάρισε το ψευδώνυμο «Ο μπλε άνθρωπος», καθώς ο Morgan προσαρμόζεται με ευκολία ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες, ενώ είναι ικανός να κρατήσει την αναπνοή του για επτάμισι λεπτά σε στατική άπνοια ή σε κατάδυση κάτω από πάγο, στα νερά μιας ορεινής λίμνης εν μέσω χιονοθύελλας.

  Η Tudor ειδικεύεται στην κατασκευή ρολογιών για δύτες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, και αποτελεί ξακουστό συνεργάτη με τους μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους στον κόσμο.

  Και τώρα η Tudor είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον Bourc’his στο ελληνικό κοινό, καθώς το φθινόπωρο θα βρεθεί στη χώρα μας για να συμμετάσχει στη διοργάνωση «Take A Breath» – ένα διαγωνισμό ελεύθερης κατάδυσης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή ομοσπονδία «International Association for the Development of Apnea (AIDA)» για την απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης.

  Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που η Tudor εξερευνάει το βυθό. Η ελβετική ωρολογοποιία ειδικεύεται στην κατασκευή ρολογιών για δύτες από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, και αποτελεί ξακουστό συνεργάτη των μεγαλύτερων ναυτικών στόλων στον κόσμο.

  Οι δρόμοι της Tudor και του Bourc’his συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2014. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ελβετικός οίκος, εμπνευσμένος από το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης, αλλά και το θάρρος και την αυτοπειθαρχία που απαιτεί, ζήτησε από τον Morgan Bourc’his και την ομάδα του να δημιουργήσουν μια ιδέα που να υποστηρίζει το πνεύμα της καμπάνιας «Born To Dare», αλλά και να μεταδίδει στο κοινό τη μοναδική αίσθηση που κρύβει η εμπειρία κάτω από το νερό. Έτσι γεννήθηκε η διοργάνωση «Take A Breath».

  //TUDOR: Rolex Hellas, Βαλαωρίτου 5 – Κολοκοτρώνη 1. Τηλ.: 3621138 & 3227053

   

  Διαβάστε ακόμα: Τα ωραιότερα καταδυτικά ρολόγια για φέτος

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top