Κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση των 88 τεμαχίων.

  Δυο μέρες νωρίτερα από την 88η ημέρα του χρόνου, καθιερωμένη και ως Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου, δηλαδή του οργάνου με τα 88 πλήκτρα, που φέτος έπεσε την 29η Μαρτίου, αφού το έτος δεν είναι δίσεκτο (να γιατί χρησιμεύει ένα perpetual calendar), κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση των 88 τεμαχίων το νέο Montblanc Unveiled Secret Minerva Monopusher Chronograph Limited Edition (κωδ. MB131155) με openworked ανεστραμμένο μηχανισμό – για να τον βλέπετε και να τον θαυμάζετε καλύτερα.

  Το αξιοθαύμαστο στο νέο ρολόι είναι ότι ο μηχανισμός MB M16.29 έχει αλλάξει κατεύθυνση ώστε αυτό που θα φαινόταν από ένα ανοικτό καπάκι τώρα φαίνεται στο καντράν. Η κατά 180º στροφή του μηχανισμού γύρω από τον κατακόρυφο άξονα δεν θα ήταν κάτι τόσο εντυπωσιακό, αν δεν απαιτούσε ειδικούς χειρισμούς προκειμένου η ώρα να εξακολουθήσει να κάνει δεξιόστροφη κίνηση.

  Η μπροστινή και η πίσω όψη.

  Ο μηχανισμός είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητος και κατασκευασμένος από έναν μόνο τεχνίτη ωρολογοποιό.

  Για να το πετύχει, ο μηχανισμός χρειάστηκε να αποκτήσει 21 εξαρτήματα επιπλέον των αρχικών 252. Ο μηχανισμός είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητος και κατασκευασμένος από έναν μόνο τεχνίτη ωρολογοποιό.

  Το θαύμα αυτό της τεχνικής χρειάζεται τον χώρο του και για αυτό στεγάζεται σε ευρύχωρη κάσα 43 χιλ. από μαύρο πατιναρισμένο ατσάλι. Κάτω από το θολωτό και άθραυστο κρύσταλλο σαπφείρου με τη διπλή αντιανακλαστική επίστρωση, εκτίθεται εν πλήρει λειτουργία ο κουρδιστός μηχανισμός με τις γέφυρες από ασήμι και επικάλυψη ρουθηνίου σε επεξεργασία “Côtes de Genève”. Επικάλυψη ρουθηνίου έχουν επίσης οι φωσφορίζουσες ενδείξεις ώρας σε σχήμα ράβδου και ευκρινή αραβικά ψηφία στο 12. Το ίδιο υλικό και χρώμα έχουν οι δείκτες.

  Η monopusher κορώνα είναι στη θέση 3 και φέρει ανάγλυφο το έντελβάις της Montblanc. Το μαύρο λουράκι από δέρμα nubuck αλιγάτορα έχει τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα από πατιναρισμένο ατσάλι με σύστημα μικρορύθμισης. Η αυλακωτή στεφάνη είναι από λευκό χρυσό, εμπνευσμένη από την πρώτη αυλακωτή στεφάνη της Minerva από το 1927.

  O μηχανισμός MB M16.29 έχει αλλάξει κατεύθυνση ώστε αυτό που θα φαινόταν από ένα ανοικτό καπάκι τώρα φαίνεται στο καντράν.

  Hιστορική ωρολογοποιία Minerva ιδρύθηκε το 1858 στο Villeret όπου και βρίσκεται ως σήμερα, ενώ το 2006 ενσωματώθηκε στη Montblanc.

  Υπενθυμίζουμε ότι η ιστορική ωρολογοποιία Minerva ιδρύθηκε το 1858 στο Villeret όπου και βρίσκεται ως σήμερα, ενώ το 2006 ενσωματώθηκε στη Montblanc, της οποίας το λογότυπο μπορείτε να διαβάσετε στο κεντρικό γρανάζι του εμφανούς μηχανισμού.

  Στη Minerva όμως είναι αφιερωμένη η πίσω όψη, με ολόκληρη τη βιοτεχνία έτσι όπως ήταν το 1927 να είναι χαραγμένη στο καπάκι και μαζί το βέλος που υπήρξε επίσης σύμβολο της εταιρείας  – υποτίθεται βέβαια ότι είναι αιχμή δόρατος, αφού η ρωμαϊκή Minerva ταυτίζεται με τη θεά Αθηνά.  Η γέφυρα σε σχήμα V στο επάνω μέρος είναι εμπνευσμένη από το ορεινό τοπίο του Villeret.

  Ένα όμορφο και εντυπωσιακό ρολόι που σηματοδοτεί την όλο και πιο τονισμένη προστιθέμενη αξία που έχει η μανουφακτούρα Minerva και η μακρά ιστορία της· επιστροφή θριαμβευτική, έστω και από το καπάκι.

   

  Διαβάστε ακόμα: Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date. Kατάδυση σε μια θάλασσα από πάγο.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top