Ενα εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ρολόι.

  Swiss made Wenger Urban Classic Chrono είναι ένα όνομα που μιλάει από μόνο του και όμως δεν τα λέει όλα. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ρολόι Quartz που ξεχωρίζει στην καθημερινή ζωή της πόλης, αλλά ένα εξαιρετικά προσεγμένο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ρολόι, που συνδυάζει τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την εγγύηση ποιότητας μιας ιστορικής και αναγνωρίσιμης ελβετικής εταιρείας.

  H Wenger και τα ρολόγια της έχουν διατηρήσει διαχρονικά και στις μέρες μας ένα αναγνωρίσιμο όνομα.

  Έχοντας ιστορία που φτάνει στα τέλη του 19ου αιώνα, η Wenger κατασκεύαζε καταρχήν μεταλλικά εργαλεία και συγκεκριμένα σουγιάδες του ελβετικού στρατού. Για ολόκληρο σχεδόν τον 20ο αιώνα η προμήθεια αυτού του εικονικού εργαλείου υπήρξε ένα δυοπώλιο ανάμεσα στη Wenger και την ανταγωνίστρια Victorinox, μέχρι που η λογική της αγοράς επικράτησε και οι δύο εταιρείες ενώθηκαν σε μία. Παρόλα αυτά η Wenger και τα ρολόγια της έχουν διατηρήσει την ταυτότητά τους και το λογότυπο της, περίοπτα εμφανές στα προϊόντα της, παραμένει ένα διαχρονικά σήμερα αναγνωρίσιμο όνομα.

  Σχεδιαστικά το Urban Classic Chrono είναι εξαιρετικά κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο χάρις στις καθαρές και λιτές γραμμές του.

  Το Urban Classic Chrono είναι ασφαλώς ένα ρολόι πόλης που θα φορεθεί εξίσου στο καθημερινό και στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και στην βραδινή έξοδο ή την ώρα της κυριακάτικης σχόλης. Σχεδιαστικά είναι εξαιρετικά κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο χάρις στις καθαρές και λιτές γραμμές του, οι οποίες μπορούν να αναχθούν τόσο στις σχεδιαστικές αρχές του bauhaus που εξακολουθούν να εμπνέουν την πιο γραμμική τάση στην σύγχρονη ωρολογοποιία της Ελβετίας και της κεντρικής Ευρώπης, όσο και στην κατασκευαστική απλότητα των παλαιότερων χρηστικών ρολογιών χειρός και τσέπης.

  Στα 42 χιλιοστά της διαμέτρου κυριαρχεί το μεγάλο και καθαρό ενιαίο καντράν σε λευκό, μαύρο ή μπλε χρώμα. Έχει κεντρικούς δείκτες ωρών και λεπτών με φωσφωρίζουσα επένδυση και δείκτη δευτερολέπτων σε κλασική βελόνα. Οι ώρες σημειώνονται σε όλες τις θέσεις με σαφή αραβικά ψηφία και μπάρες και τα πρώτα και δεύτερα λεπτά με τελείες και ανά πέντε με μικρά αραβικά ψηφία. Όλα σχεδόν τα στοιχεία είναι από το ίδιο ανοξείδωτο ατσάλι με το πλαίσιο, και είναι εξαιρετικά ευανάγνωστα ακόμα και στο λευκό καντράν, στο οποίο κατ’ εξαίρεση οι ενδείξεις των υποκαντράν είναι μαύρες.

  Στα 42 χιλιοστά της διαμέτρου κυριαρχεί το μεγάλο και καθαρό ενιαίο καντράν σε λευκό, μαύρο ή μπλε χρώμα.

  Το υποκαντράν του χρονογράφου ώρας και λεπτών βρίσκεται κάτω από τη θέση 12 και το υποκαντράν του χρονογράφου δεύτερων λεπτών πάνω από τη θέση 6. Είναι τοποθετημένα με τρόπο εξαιρετικά συμμετρικό και με μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην καλύπτουν τις ενδείξεις ώρας και να μην αποσπούν το βλέμμα από αυτές. Δημιουργείται έτσι μια σαφής ιεράρχησης αξιών: σε ένα ρολόι πρέπει πάντοτε να μετρήσουμε σωστά τη γενική ώρα του εικοσιτετραώρου και δευτερευόντως να μετρήσουμε τον επιμέρους χρόνο με τον χρονογράφο.

  Ο μηχανισμός χαλαζία είναι ελβετικής κατασκευής με εγγύηση τριών ετών.

  Είναι μια σχεδιαστική προσέγγιση που υποβάλλει την αίσθηση διαύγειας της σκέψης και δεν είναι τυχαία. Εξίσου προσεκτικά τοποθετημένες είναι η ένδειξη ημερομηνίας που βρίσκεται αριστερά της θέσης 3 και δεξιά της θέσης 9 το λογότυπο και όνομα της εταιρείας. Η ένδειξη ημερομηνίας έχει μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο στο λευκό και μπλε καντράν, λευκό βάθος με μαύρα γράμματα στο μαύρο καντράν.

  Σε λευκό ή μαύρο καντράν.

  Ο μηχανισμός χαλαζία είναι ελβετικής κατασκευής με εγγύηση τριών ετών. Το πλαίσιο είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με βιδωτό καπάκι και το τζάμι από ορυκτό κρύσταλλο με επίστρωση ζαφειριού και το καπάκι. Στη δεξιά πλευρά του πλαισίου υπάρχει η κορόνα και εκατέρωθεν αυτής δύο μπουτόν από το ίδιο ανοξείδωτο ατσάλι με το πλαίσιο. Κυκλοφορεί με μπρασελέ από το ίδιο υλικό και με δερμάτινο λουράκι σε χρώμα μαύρο ή καφέ. Εάν προτιμήσετε μπρασελέ αποφύγετε τη διχρωμία, μείνετε αυστηρά με το ανοξείδωτο ατσάλι.

   

  Κεντρική διάθεσηShop & Trade, 210 3408400

   

  Διαβάστε ακόμα: Wenger Seaforce Chrono. Eλβετικό, καταδυτικό αλλά και προσιτό.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top