Στη φετινή Watches and Wonders της Σαγκάης θα εκπροσωπηθούν εννέα από τους 54 κατασκευαστές που συμμετείχαν τον Απρίλιο στην μητρική έκθεση της Ελβετίας.

  Ώρα να αξιοποιήσετε τη λειτουργία ένδειξης δεύτερης ζώνης παγκόσμιας ώρας του ρολογιού σας και να τη ρυθμίσετε σε ώρα Σαγκάης (GMT – 4). Από τις 28 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024, η κορυφαία γενεβαία έκθεση Watches and Wonders θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα του West Bund Art Center στην κινεζική πόλη-λιμάνι. Ακολουθώντας το πρότυπο της Ελεβετίας, το ασιατικό συναπάντημα της υψηλής ωρολογοποιίας θα ανοίξει και φέτος τις πύλες της  στο ευρύ κοινό.

  Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες του κλάδου, οι έμποροι λιανικής πώλησης, οι δημοσιογράφοι και οι προσκεκλημένοι πελάτες των εταιρειών θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση για τις πρώτες δύο ημέρες, για να ακολουθήσει ένα μακρύ παρασκευοσαββατοκύριακο σχεδιασμένο για να εμπλουτίσει την εμπειρία των επισκεπτών μέσα από ένα  πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

  Στη φετινή Watches and Wonders της Σαγκάης θα εκπροσωπηθούν εννέα από τους 54 κατασκευαστές που συμμετείχαν τον Απρίλιο στην μητρική έκθεση της Ελβετίας, και θα δηλώσουν το παρών οι: A. Lange & söhne, Baume & Mercier, Cartier, IWC Schaffhausen, Nomos Glashütte, Panerai, Piaget, Roger Dubuis, Vacheron Constantin. Στην προηγούμενη έκθεση συμμετείχαν 14, ενώ στη φετινή έχουμε και μια νέα συμμετοχή σε σχέση με πέρσι.  Για όσους βρεθούν εκεί, σίγουρα θα είναι μια ευκαιρία για πιο στενή γνωριμία με τους εκθέτες.

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η λειτουργία του LAB, ο νέος χώρος για το μέλλον του ρολογιού και στον οποίο η καινοτομία και η εφεύρεση θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

  Η πραγματοποίηση της έκθεσης Watches and Wonders στη Σαγκάη θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδεικτική τουλάχιστον δύο σημαντικών τάσεων. Από τη μία αποτελεί βαρόμετρο της σημασίας που έχει η ασιατική αγορά για την ελβετική και ευρύτερα ευρωπαϊκή ωρολογοποιία, με πιο σημαντική αγορά την Κίνα. Από την άλλη, οι εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν την άμεση πρόσβαση των καταναλωτών μέσω των αποκλειστικών μπουτίκ αλλά και της αύξησης του ενδιαφέροντος για το ρολόι μέσα από ειδικά εργαστήρια, που αναδεικνύουν την παράδοση και την τεχνογνωσία του κάθε brand.

  Έτσι και το φετινό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κάτι σε όλους, τόσο σε αυτούς που είναι εντελώς αρχάριοι σε ό,τι αφορά την υψηλή ωρολογοποιία, όσο και σε όσους είναι από χρόνια λάτρεις των ρολογιών ή ακόμα και έμπειροι συλλέκτες. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια ευκαιρία προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν μια μοναδική, καθηλωτική εμπειρία στην ωρολογοποιία του σήμερα και του αύριο με συνέδρια, ομιλίες, συζητήσεις, εισαγωγικά εργαστήρια, παρουσιάσεις προϊόντων, εμπορικές επιδείξεις, και έκθεση φωτογραφίας (με θέμα – τι άλλο φυσικά – το ρολόι).

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επιπλέον η λειτουργία του LAB, ο νέος χώρος για το μέλλον του ρολογιού που θα βρίσκεται στο κέντρο της έκθεσης και στον οποίο η καινοτομία και η εφεύρεση θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Θα δούμε δηλαδή… Watches and Wonders, ρολόγια και θαύματα, και όσοι βρεθούν εκεί θα μπορέσουν και να τα περιεργαστούν με τα ίδια τους τα χέρια. Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ήδη καθιερώσει, το Watches and Wonders της Σαγκάης φιλοδοξεί να είναι όχι μόνο μια έκθεση νέων και καινοτόμων ρολογιών, αλλά και να προσελκύει ένα όλο και πιο διευρυνόμενο κοινό και να το μυεί στα μυστικά του κόσμου της ωρολογοποιίας

  //Για νέα και ειδήσεις θα παραμείνουμε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ενώ η πώληση των εισιτηρίων για τους φυσικούς επισκέπτες θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου 2024  μέσα από το Watches and Wonders WeChat mini-program.

   

  Διαβάστε ακόμα: Τα TOP ρολόγια που ξεχωρίσαμε στο διεθνές σαλόνι Watches & Wonders 2024

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top