Ο οίκος επανασχεδίασε τον περίφημο χρονογράφο Nicolas Rieussec. Όμορφη vintage εμφάνιση που διαθέτει όλα τα συστατικά της υψηλής ωρολογοποιίας,

  Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec

  Αν πιστεύετε, όπως εγώ, ότι το ρολόι αυτό έχει μια όμορφη vintage εμφάνιση και διαθέτει όλα τα συστατικά της υψηλής ωρολογοποιίας, τότε η Montblanc έχει πετύχει το στόχο της. Θέλοντας να ανανεώσει την εμβληματική της συλλογή Star Legacy, ο οίκος με το αστέρι επανασχεδίασε τον περίφημο χρονογράφο Nicolas Rieussec.

  Ο χρονογράφος αυτός με τους δύο περιστρεφόμενους δίσκους των 60 δευτερολέπτων και των 30 λεπτών πρωτολανσαρίστηκε το 2008 και βασιζόταν σε μια εφεύρεση του 1821. Τη χρονιά εκείνη, ο ωρολογοποιός του βασιλιά κατασκεύασε και εγκατέστησε μέσα σ’ ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο ένα όργανο ικανό να μετρά τους χρόνους των αντιπάλων κατά τη διάρκεια των ιππικών αγώνων του Παρισιού. Επειδή μια σταγόνα μελανιού έπεφτε πάνω στους διαβαθμισμένους δίσκους μόλις πέρναγε ο αναβάτης, η εφεύρεση πήρε το όνομά της από τις ελληνικές λέξεις «χρόνος» και «γράφειν». Ο πρώτος χρονογράφος είχε γεννηθεί.

  Ξαναγεννιέται τώρα με νέο πρόσωπο. Το καντράν έχει υποστεί παραδειγματικό λίφτινγκ. Οι αναλογίες και οι λεπτομέρειες έχουν διακριτικά εξελιχθεί, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στους αισθητικούς κώδικες της υψηλής ωρολογοποιίας. Μια ενδελεχής παρατήρησή του επιτρέπει να πάρεις πρέφα ότι το έκκεντρο υπο-καντράν της ώρας και οι περιστρεφόμενοι δίσκοι προστατεύονται από ένα καμπύλο κρύσταλλο, για περισσότερο βάθος κι ένα τρισδιάστατο εφέ. Η κομψότητα του καντράν αναδεικνύεται χάρη στους φίνους αραβικούς αριθμούς, το guillochage και το σοφιστικέ παράθυρο της ημερομηνίας στο 6.

  Στα σπλάχνα του δονείται ο εξαιρετικός μηχανισμός της μανουφακτούρας MB R200, αυτονομίας 72 ωρών και στεγανότητας 30 μ., φυλαγμένος σε μια επιβλητική κάσα των 44,8 mm. Ένας δείκτης squelette στο καντράν των ωρών πληροφορεί για μια δεύτερη χρονική ζώνη. Μια πανέμορφη κορώνα σε σχήμα κρεμμυδιού, στολισμένη με το αστέρι της μάρκας, έρχεται να απογειώσει την όλη εικόνα. Μαζί ένα δερμάτινο μπρασελέ από δέρμα αλιγάτορα μπλε Sfumato, φτιαγμένο στη Φλωρεντία.

   

  Στην επόμενη σελίδα: H έρημος, το Top Gun και η IWC.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top