Τόσο από πλευράς κατασκευής όσο κι από πλευράς σοφιστικέ αισθητικής, το tourbillon είναι μία από τις πλέον αξιοσημείωτες complications.

  TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph

  Με αυτόν το χρογράφο, η TAG Heuer παρουσιάζει την επόμενη γενιά των ρολογιών με tourbillon. Ο hand made μηχανισμός του νέου αυτού μοντέλου διαθέτει ένα επαναστατικό ελατήριο τυμπάνου (hairspring), κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κατοχυρωμένη πατέντα της avant-garde ελβετικής ωρολογοποιίας, το οποίο αντικαθιστά εκείνα από élinvar ή από silicium. Για να το τελειοποιήσουν, εργάστηκαν επί σειρά ετών μαθηματικοί, φυσικοί και χημικοί του Ινστιτούτου της TAG.

  Το tourbillon του δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ παραδοσιακής ωρολογιακής τέχνης και καινοτομίας στον τομέα. Τόσο από πλευράς κατασκευής όσο κι από πλευράς σοφιστικέ αισθητικής, το tourbillon είναι μία από τις πλέον αξιοσημείωτες complications και μόνον ένας περιορισμένος αριθμός οίκων διαθέτει την απαραίτητη γνώση για την πραγματοποίησή του.

  H εξαγωνική νανοσκοπική δομή (ένα εκατομμύριο φορές μικρότερη του χιλιοστού) του ανθρακονήματος επαναλαμβάνεται στο σύνολο του ρολογιού. Επιπλέον, το άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό του χρονογράφου είναι η πολυστρωματική σύλληψή του, η οποία σου επιτρέπει να δεις τα σατιναρισμένα εξάγωνα του μηχανισμού.

  Ένα φωσφορίζον πράσινο στολίζει διάφορα στοιχεία του μοντέλου, όπως τη γέφυρα από κράμα αλουμινίου και το μηχανισμό tourbillon. Ενδείξεις και δείκτες έχουν επικάλυψη από SuperLuminova®, γεγονός που εξασφαλίζει τέλεια αναγνωσιμότητα μέρα και νύχτα.

  Το Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph των 45 mm, χάρη στην κατασκευή του είναι τελείως αντιμαγνητικό, ελαφρύ και δεν επηρεάζεται από χτυπήματα, θερμικά κύματα ή βαρυτικά πεδία. Στεγανό στα 100 μ., αυτονομίας 65 ωρών, μαύρο όπως ο χρόνος, βουρτσισμένο με τρόπο που να θυμίζει τις πύλες της κολάσεως, το ρολόι αυτό είναι τελεσιδίκως super cool και αφόρητα σέξι.

   

  Διαβάστε ακόμα: SIHH 2019: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στα CODE 11.59 της Audemars Piguet.

  1 2 3 4 5

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top