H επίστρωση των ενδείξεων και των δεικτών του Black Night της Wenger με Superluminova επιτρέπουν την εύκολη ανάγνωση, χωρίς να χρειάζεται δεύτερη ματιά.

  Κάποια ρολόγια είναι «για τη μόστρα», κάποια για τη σκληρή δουλειά. Κάποια βγαίνουν από το κουτί τους για να κάνουν εντύπωση, ενώ κάποια άλλα μένουν σχεδόν πάντα πάνω στον καρπό τρώγοντας μαζί του όλη την ταλαιπωρία: κάτω από τα νερά, στο κουβάλημα, στην οδήγηση, στο γυμναστήριο και στις κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες… ή στις 4 η ώρα το ξημέρωμα, όταν έχεις αφήσει το αμάξι (ελπίζοντας να θυμάσαι και αύριο το πού ακριβώς), έχεις φτάσει σπίτι με ταξί και ψάχνεις μέσα στο σκότος να βρεις τα κλειδιά όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προσγειωθείς με κάποιο τρόπο μαγικό στο κρεβάτι σου. Στη δεύτερη αυτή κατηγορία, στον «άψαλτο ήρωα» του ανδρικού στυλ, αφιερώνεται το άρθρο: Αυτό είναι το beater watch παρουσιασμένο μέσα από τις εμφανείς αρετές του Roadster Black Night, από τη Wenger, ενός εκλεκτού εκπροσώπου της κατηγορίας που το Andro ανακάλυψε εκεί έξω ψάχνοντας το δικό του, ιδανικό timepiece για όλες τις ώρες και τις δουλειές.

  Η πρόκληση της δημιουργίας μιας συλλογής ρολογιών που να περιλαμβάνει δυο-τρία εκλεκτά κομμάτια, είναι ένα βίτσιο χαρακτηριστικά ανδρικό – το οποίο μάλιστα αναζωπυρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από δημιουργίες κορυφαίων οίκων που διαρκώς τείνουν να εμπλουτίζουν τις συλλογές-ναυαρχίδες τους με νέα μοντέλα, καθώς και μέσα από εμφανή πλέον trends στο timewear. Τα oversized ρολόγια και οι χρονογράφοι είναι τα δύο πιο λαοφιλή, ενώ τελευταία αναδύονται και κάποια πιο εναλλακτικά όπως τα complication watches με ενδείξεις για τις φάσεις της σελήνης και τα ρολόγια με ενδείξεις ώρας σε διαφορετικές χρονικές ζώνες.

  H Ελβετική Wenger ιδρύθηκε το 1893 και μαζί με τη Victorinox κατασκεύαζε ένα άλλo θρυλικό αξεσουάρ του άνδρα, τον σουγιά-πολυεργαλείο του ελβετικού στρατού.

  Το δερμάτινο λουρί σε καφέ χρώμα σε συνδυασμό με το μαύρο καντράν δίνουν στο timepiece της Wenger εκείνη την ιδανική ισορροπία μεταξύ dressy και casual.

  Πέρα όμως από το κατά πόσον χρειάζεται να γνωρίζεις τη χάση και τη φέξη του φεγγαριού ή το αν όντως κάνεις μπίζνες με την Κίνα ή οποιοδήποτε άλλο, έστω πιο κοντινό σημείο του πλανήτη που εντάσσεται σε άλλη χρονική ζώνη, το ρολόι που σίγουρα θέλεις είναι το λιγότερο φανφαρόνικο. Αυτό που είναι καθαρό ψαχνό, χωρίς σάλτσες. Αυτό που θα ξεχνάς να το βγάζεις και στον ύπνο σου. Που δεν χρειάζεται να το τοποθετείς ευλαβικά μέσα σε μια θήκη ή πάνω σε ένα κομοδίνο ενίοτε. Μετά λοιπόν από το «dress watch», αυτό που ταιριάζει μόνο με το «καλό» ντύσιμο, ή μετά το συλλεκτικό ρολόι που απέκτησες λόγω εμμονής είτε με τη μουσική δωματίου είτε με τους Stones (οι οίκοι ωρολογοποιίας φροντίζουν ώστε να καλύπτεσαι και στις δύο περιπτώσεις), και πέρα από τα trends, που ούτως ή άλλως είναι «με τα φεγγάρια τους», το ρολόι που πάντα χρειάζεται ένας άντρας το ξέρει ήδη καλά. Απλώς ακόμη δεν ξέρει πώς να το περιγράψει – κι αυτό είναι το beater watch.

  Πρώτα-πρώτα, το brand: Προέρχεται σαφώς από την Ελβετία, και πέραν της μακρόχρονης ιστορίας του (έτος ίδρυσης: 1893) έχει μια καθαρά active ψυχή, όπως ταιριάζει στο beater watch, καθώς μαζί με τη Victorinox κατασκεύαζε ένα άλλo θρυλικό αξεσουάρ του άνδρα, τον σουγιά-πολυεργαλείο του ελβετικού στρατού.  Όσο για το μοντέλο Roadster Black Night, βρίσκουμε πως ανταποκρίνεται ιδανικά -και οικονομικά- στις προδιαγραφές που εντάσσουν ένα timepiece στην εκλεκτή κατηγορία των beater watches.

  Το beater watch είναι ένα δραστήριο ρολόι, και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά: Η διάμετρος του Wenger Roadster Black Night στα 45 χιλιοστά δηλώνει την sporty ταυτότητά του, σύμφωνου με την oversized τάση. Σε συνδυασμό με το μέγεθος, πάνω στο μαύρο φόντο του καντράν, η επίστρωση των ενδείξεων και των δεικτών με Superluminova επιτρέπουν την εύκολη ανάγνωση, χωρίς να χρειάζεται δεύτερη ματιά. Η αντοχή κάτω από το νερό σε βάθος μέχρι 100 μέτρα επιτρέπει να μπορείς να φοράς το ρολόι σου στις βουτιές του καλοκαιριού και στις νεροποντές του χειμώνα, ενώ  η επίστρωση από ζαφείρι βοηθά να μη διακοσμήσεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ με γρατσουνιές πάνω στο τζάμι.

  Βέβαια, το δικό σου beater watch πρέπει να μπορεί να σε ακολουθεί παντού όχι μόνο λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά και λόγω εμφάνισης. Το δερμάτινο λουρί σε καφέ χρώμα δίνει στο timepiece της Wenger εκείνη την ιδανική ισορροπία μεταξύ dressy και casual, που (ιδίως σε συνδυασμό με το μαύρο σοφιστικέ καντράν) επιτρέπει να φοριέται με τα περισσότερα ρούχα, στις περισσότερες στιγμές, ενώ τα τέλεια φινιρίσματα πάνω στα ανθεκτικά υλικά του Roadster Black Night (όπως το ανοξείδωτο ατσάλι της κάσας) έρχονται να σφραγίσουν την εναλλακτική φινέτσα που χαρακτηρίζει ένα ανθεκτικό ρολόι κατασκευασμένο στην Ελβετία από ένα αξιόπιστο brand.

  Θα βρείτε τα Wenger στα ακόλουθα καταστήματα:

  Αθήνα
  -Σαββιδης, Ερμού 4.
  -Σταθόπουλος, Πανεπιστημίου 65.
  -Καλουστιάν, Θησέως 12-14.
  -Σκάρα, Ευτυχίδου 39.

  Πειραιάς
  -Πάστρας, Σωτήρος 39.

  Χαλάνδρι
  -Στόκας, Παπανδρέου 32.

  Θεσσαλονίκη
  -Σαββίδης, Μητροπόλεως 34.

  Ηράκλειο
  -Λίοντος, Οδός 1821 αρ.65.

  Καλαμάτα
  -Γεωργίου, Πραξιτέλους 42.

  Διαβάστε ακόμα: O θρύλος των Diadora B.Elite

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top