Μόλις η βόλτα τελειώσει, το Whippet bicycle μπαίνει σε μια γωνία και δεν σε ενοχλεί μέχρι να το βγάλεις ξανά από το σπίτι.

  Όταν ήμασταν πιτσιρίκια τα πράγματα ήταν πιο απλά, αλλά σίγουρα όχι τόσο στιλάτα. Η σχέση που είχαμε με το ποδήλατό μας, έμοιαζε αυτή που είχαμε με τους καλοκαιρινούς μας φίλους. Δηλαδή, το βλέπαμε μόνο το καλοκαίρι, καθώς τους υπόλοιπους μήνες ήταν παρκαρισμένο στο εξοχικό. Και φυσικά ούτε συζήτηση τότε από τους γονείς να το έχουμε στην πόλη: «Να σε χτυπήσει κανένα αμάξι θέλεις;» ήταν η απάντηση.

  Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όχι, η Αθήνα δεν απέκτησε ποδηλατόδρομους, ούτε έγινε φιλική προς τους ποδηλάτες, αλλά τα ποδήλατα κερδίζουν μέρα με τη μέρα τον χώρο τους στους δρόμους της πόλης. Κι ό,τι έχει σχέση με την πόλη, έχει σχέση και με το στυλ.

  Έτσι μοιάζει το Whippet bicycle όταν είναι «ξεδιπλωμένο».

  Μοιραία τα ποδήλατα έφυγαν από την απλή κατηγορία «ένα τιμόνι, μια σέλα, δύο ρόδες και έξω από την πόρτα» και εξελίχθηκαν. Τόσο πολύ που πολλές φορές το κόστος τους αγγίζει αυτό ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ενώ χάρη στον σχεδιασμό τους θα μπορούσαμε να τα βλέπαμε σε κάποιο μουσείο σύγχρονης τέχνης.

  Έχετε δει πιο προχώ έργο τέχνης, από ένα ποδήλατο στον τοίχο;

  Καλύτερο παράδειγμα για αυτό; Το Whippet bicycle του Graham Powell. Ο βρετανός designer και λάτρης των δύο τροχών, έβαλε ως στόχο να φτιάξει το πιο κομψό αναδιπλούμενο ποδήλατο πόλης. Και το προσέγγισε πετυχημένα, με ένα σχέδιο που θυμίζει αρκετά το κλασικό Brompton.

  Το Whippet bicycle είναι ένα σπαστό, ελαφρύ, κομψό, άνετο, στιλάτο τόσο στον δρόμο όσο και μέσα στο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, γυρνάς στο σπίτι, το «μαζεύεις» και το βάζεις σε μια γωνιά να μην σου πιάνει χώρο. Κι αν είσαι πιο προχώ, το κρεμάς στον τοίχο σου, σαν ένα βιομηχανικό έργο τέχνης.

  «Στόχος μου ήταν πάντα να δημιουργήσω ένα άνετο ποδήλατο πόλης, που να μην υστερεί σε τίποτα στον τομέα του design. Και πιστεύω ότι τα καταφέραμε μια χαρά» δήλωσε ο Powell.

   

  //Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Αυτό το καρτ είναι τόσο γρήγορο σαν μονοθέσιο της Formula 1

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top