Η Tracer 7 έχει ουδέτερο κράτημα μέχρι να αρχίσεις να την πιέζεις απαιτώντας συμπεριφορά καθαρόαιμης σπορ μοτοσυκλέτας πολλών κυβικών και ίππων.

Η Yamaha Tracer 7 είναι από αυτές τις μοτοσυκλέτες που τις ‘φοράς’ και φεύγεις. Και αυτό δε σημαίνει μόνο ότι σε βολεύει η θέση οδήγησης, το τιμόνι που βρίσκεται κοντά σου, η σέλα που σ’ αφήνει να πατήσεις καλά κάτω. Σημαίνει επίσης ότι έχει και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που πλησιάζουν για ‘σένα τη χρυσή τομή.

Πλησιάζουν επικίνδυνα εκείνη τη μοτοσυκλέτα sport touring που θα ‘θελες να σε συνοδεύει παντού. Που θα την καβαλάς και δε θα σκέφτεσαι το βάρος της, γιατί είναι όντως ελαφριά, θα έχει την προστασία από τον αέρα – επαρκής για το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινήσεών σου – τη δύναμη του κινητήρα και  την οδική συμπεριφορά όταν θα παρασυρθείς σε μια στριφτερή διαδρομή.

Τα φρένα της είναι δυνατά ενώ οι αναρτήσεις της ρυθμίζονται για να την φέρεις στα μέτρα σου.

Η μπρος και η πίσω όψη της.

Η Tracer 7 έχει ουδέτερο κράτημα μέχρι να αρχίσεις να την πιέζεις απαιτώντας συμπεριφορά καθαρόαιμης σπορ μοτοσυκλέτας πολλών κυβικών και ίππων, είναι απολαυστική στην αγαπημένη σου ορεινή βόλτα, σ’ εκείνη που έχεις δοκιμάσει και άλλες μοτοσυκλέτες και που γνωρίζεις την κάθε της στροφή. Τα φρένα της είναι δυνατά ενώ οι αναρτήσεις της ρυθμίζονται για να την φέρεις στα μέτρα σου.

Έχει έναν κινητήρα με λίγα άλογα που σου δίνει όμως την εντύπωση ότι είναι πολλά μια και η ισχύς είναι κατά τέτοιο τρόπο απλωμένη που δε σου λείπει ποτέ. Μπορείς είτε να αλλάζεις γρήγορα τις σχέσεις ή να τις γεμίζεις μέχρι τα κόκκινα ανεξάρτητα απ’ το αν βρίσκεσαι στην πόλη ή έξω από αυτήν. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει με το Tracer 7.

Στα χαρτιά έχεις 689 κυβικά και 74 ίππους με 197 κιλά βάρος.

Η Yamaha Tracer 7 είναι από αυτές τις μοτοσυκλέτες που τις ‘φοράς’ και φεύγεις.

Στα χαρτιά έχεις 689 κυβικά και 74 ίππους με 197 κιλά βάρος, στο δρόμο μια μηχανή οδηγικής απόλαυσης που σε προκαλεί να παίξεις μαζί της. Όχι όμως καταναγκαστικά. Δεν αισθάνεσαι ότι πρέπει όλη την ώρα να σαι με το γκάζι ανοιχτό. Σίγουρα όμως η Yamaha αυτή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από οδηγούς με ζωηρό δεξί χέρι.

Η Tracer 7 δεν έχει τα γνωστά ηλεκτρονικά βοηθήματα – δε μας έλειψαν! –  ενώ διαθέτει  μια όμορφη TFT οθόνη με δυο διαφορετικές απεικονίσεις και τις απαραίτητες πληροφορίες. Έχει μια ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τη σηκώνεις πανεύκολα και εν κινήσει, που όμως δε θα σε καλύψει αν αποφασίσεις να κάνεις μαζί της ένα μακρινό ταξίδι. Έχει κι ένα ρεζερβουάρ 17 λίτρων που είναι υπεραρκετό δεδομένης της χαμηλής κατανάλωσης του κινητήρα.

Τι δεν έχει αυτή η Yamaha; Αν θα ήθελα να γίνω υπερβολικός θα έλεγα λίγο γκάζι ακόμα, έτσι όπως λειτουργεί δεν παύεις να αναρωτιέσαι πως θα ήταν αν είχε 7-8 ίππους παραπάνω, ένα κουμπάκι που να απενεργοποιεί το ABS στο πίσω φρένο για να μπορώ να μπαίνω με το πλάι στη στροφή, κι ένα αντεστραμμένο πιρούνι επειδή … έτσι μου αρέσει!

Με μια τιμή λίγο πάνω από τις εννέα χιλιάδες ευρώ το Tracer 7 είναι μια ξεχωριστή, ποιοτική μοτοσυκλέτα που θα ενθουσιάσει όποιον έχει σπορ ανησυχίες.

 

//Ευχαριστούμε τη Motodynamics και τη Μοτοδίκτυο Αγ. Παρασκευής για την παραχώρηση της Yamaha Tracer 7.

 

Διαβάστε ακόμα: Royal Enfield HNTR 350. Σαν να οδηγείς παπί, αλλά με στυλ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top