Event_Invitation

Η πρόσκληση που έχει αποσταλεί στους δημοσιογράφους.

Το φετινό event σηματοδοτεί και δύο νεωτερισμούς. Για πρώτη φορά δεν γίνεται στον παραδοσιακό χώρο του San Francisco, αλλά σε ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο (Bill Graham Civic Auditorium) με την Apple να έχει καλέσει γύρω στους 7.000 ανθρώπους να το παρακολουθήσουν. Το δεύτερο στοιχείο που κάνει το event ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι το streaming του για πρώτη φορά θα μπορεί να το δει κάποιος επίσημα μέσα από περιβάλλον Windows και συγκεκριμένα τα Windows 10.

Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτήν την παρουσίαση; Προφανώς τα νέα iPhones που θα τρέχουν το iOS 9, το οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση από το περασμένο Ιούνιο. Αν και τίποτα δεν είναι βέβαιο, φήμες θέλουν την Apple να φέρνει σίγουρα δύο νέες συσκευές-διαδόχους των iPhones 6/6 Plus και λογικά θα έχουν την ονομασία «6S/6S Plus». Λιγότερο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει συσκευή που θα αντικαταστήσει τα 5S/5C και θα έχει μικρές διαστάσεις και οθόνη –λογικά- στις 4 ίντσες, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγοραστικού κοινού.

Τα νέα χαρακτηριστικά

Για τα iPhones 6S/6S Plus, οι φήμες θέλουν το 6S να έχει ακόμα μεγαλύτερη οθόνη στις 5’’, με την ανάλυση να πηγαίνει σε Full HD (1920×1080), ενώ το 6S Plus παραμένει στις 5,5’’, αλλά αποκτάει κι αυτό μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη, πηγαίνοντας στα 2560×1440. Πάντως, το πιθανότερο είναι η εταιρεία να διατηρήσει τις υπάρχουσες οθόνες, καθώς δεν συνηθίζει σε refresh προϊόντος τόσο μεγάλες αλλαγές στην οθόνη.

Ωστόσο, οι οθόνες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν ένα νέο χαρακτηριστικό που χρησιμοποίησε η Apple πρόσφατα στο νέο Macbook, το Force Touch. Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντιλαμβάνεται τη δύναμη της πίεσης που ασκούμε στην οθόνη και προφανώς θα δώσει άλλον αέρα στη χρηστικότητα των συσκευών. Εξαιτίας αυτής της τεχνολογίας, φαίνεται πως τα νέα iPhones θα είναι κατά 2 χιλιοστά πιο παχιά από τους προκατόχους τους.

apple-iphone-6s-shell-stronger-1190

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση, κάποιοι έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους τις νέες συσκευές, οι οποίες θα είναι κατά μερικά χιλιοστά μεγαλύτερες.

Σίγουρα θα δούμε ταχύτερο hardware, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως τα νέα iPhones θα έχουν 2Gb μνήμης και σε συνεργασία με τον καινούργιο και ταχύτερο Apple A9 επεξεργαστή θα προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, θα είναι πολύ ανθεκτικότερα. Η Apple πήρε το μάθημά της με το περυσινό bend-gate του iPhone 6 Plus και φέτος αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα ακόμα ισχυρότερο κράμα αλουμινίου για το σώμα των συσκευών.

Η κάμερα θα είναι σίγουρα νέα, με τον αισθητήρα να πηγαίνει τα 12Mpixels και πλέον να προσφέρει τη δυνατότητα για καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K. Νέα θα είναι και η μπροστινή κάμερα για τα selfies, με την εταιρεία να βελτιώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε να αναγνωρίζει ακόμα ταχύτερα τον χρήστη.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα δούμε ταχύτερο hardware, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως τα νέα iPhones θα έχουν 2Gb μνήμης και σε συνεργασία με τον καινούργιο και ταχύτερο Apple A9 επεξεργαστή θα προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις. Χαρακτηριστικά όπως το NFC για χρήση του Apple Pay ή η υποστήριξη δικτύων LTE Advanced κ.τ.λ., προφανώς και θα κάνουν την εμφάνισή τους.

iPhone-6s-Specs-Stronger

Ελάχιστες θα είναι οι διαφορές οπτικά μεταξύ των νέων και των παλαιότερων iPhones. Ωστόσο, ενδέχεται να λανσαριστεί και ένα νέο χρώμα (ροζ;).

Τιμές και διαθεσιμότητα

Οι τιμές των iPhones 6S/6S Plus δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν έναντι των υπαρχόντων μοντέλων, τα οποία λογικά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά με μειωμένη κατά €100 τιμή. Ουσιαστικά, περιμένουμε αντίστοιχες εκδόσεις με 16/64/128GB αποθηκευτικού χώρου σε τιμές που ξεκινάνε από τα €739 για το 16άρι 6S και καταλήγουν στα €1.099 για το 128GB iPhone 6S Plus. Οι συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο πρώτο κύμα χωρών (που προφανώς και δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα) είτε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου είτε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα λογικά θα τα περιμένει μέχρι τέλη Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου, αν και η κατάσταση με τα capital controls σίγουρα δυσκολεύει την κατάσταση. Το μόνο που μένει λοιπόν να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε την παρουσίαση και ποιες από τις παραπάνω πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν.

 

Διαβάστε ακόμα: Sony SRS-X11 Bluetooth Speaker – Απόλυτα compact εμφάνιση και πανίσχυρος ήχος.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top