Το tiny T1 πάει κόντρα στη smartphone λογική «όσο πιο μεγάλο και τεχνολογικά πλούσιο τόσο πιο καλό».

Όταν σήμερα κάποιος μιλάει για κινητά τηλέφωνα το μυαλό όλων πάει αυτομάτως στα smartphones – αυτά που έχουν οθόνη στο μέγεθος ενός tablet, touchscreen, άψογη σύνθεση στο διαδίκτυο, αναπαράγουν κρύσταλλο μουσική και βίντεο, διαθέτουν καμιά 50αρια applications και πάει λέγοντας. Καλώς ή κακώς, κυριαρχεί η λογική, όσο πιο μεγάλο και τεχνολογικά πλούσιο τόσο πιο καλό.

Άρα λογικό είναι ότι όλες οι εταιρίες που αποφασίζουν να μπουν στο παιχνίδι της κινητής τηλεφωνίας να θέλουν να φτιάξουν το δικό τους smartphone και να ονειρεύονται κάποια μέρα να γίνουν οι νέες Apple. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Zanco, η οποία αποφάσισε να πάει κόντρα στα δεδομένα και να δώσει στον κόσμο ένα εντελώς διαφορετικό κινητό.

Διαθέτει OLED οθόνη 0.49”, πληκτρολόγιο, αποθηκεύει έως 300 επαφές, είναι συμβατό μόνο σε δίκτυο 2G, ενώ η μπαταρία του κρατάει έως και 3 μέρες.

Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι μπορεί να το χάσεις πολύ εύκολα. Πάρα πολύ εύκολα.

Κι όταν λέμε «εντελώς διαφορετικό» εννοούμε το πιο μικρό κινητό που υπάρχει αυτή τη στιγμή εκεί έξω. Πόσο μικρό; Το tiny t1 είναι πιο ελαφρύ από ένα νόμισμα και πιο μικρό από τον ίδιο σας τον αντίχειρα. Διαθέτει OLED οθόνη 0.49”, πληκτρολόγιο, 32MB μνήμη RAM, 32MB αποθηκευτικό χώρο, υποδοχή micro-USB για να φορτίζει, αποθηκεύει έως 300 επαφές, είναι συμβατό μόνο σε δίκτυο 2G, ενώ η μπαταρία του κρατάει έως και 3 μέρες.

Βέβαια το tiny t1 της Zanco βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, αλλά όπως όλα δείχνουν θα το δούμε να κυκλοφορεί μέσα στο 2018, καθώς η καμπάνια της εταιρίας στο Kickstarter έχει συγκεντρώσει περίπου 170.000 δολάρια για να ξεκινήσει η παραγωγή.

 

Διαβάστε ακόμα: Huawei Mate 10 Pro. Άλμα προόδου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top